Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Rakas aamurutiini

Rakas aamurutiini

Aamut ovat erityisen tärkeitä minulle. Oma aamurutiinini on yksi hyvinvointini kulmakivistä ja haluan panostaa niihin. Aamurutiinini vie hiukan aikaa, mutta minusta se on hyvin käytettyä aikaa. Aamu määrittelee tunnelman koko päiväksi. Ei siis ole lainkaan yhdentekevää, kuinka heräämme uuteen päivään. Olemme jokainen yksilöitä ja se, mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle. Omalla kohdallani olen löytänyt ihanan rutiinin, joka toistuu joka aamu. Viikonloppuina ja matkoilla aamu saattaa muuttaa hiukan muotoaan, mutta silloinkin osa rutiineistani on läsnä.

En ole varsinainen aamun virkku, vaan tarvitsen hetken aikaa itselleni. Herään ennen muita, aamusta riippuen yleensä 6–8 välillä. Aamun meditaatio on tärkeä hetki minulle. Aikaa kääntyä hetkeksi sisäänpäin, kuunnella sisintäni ja antaa lepoa aivoille, ennen päivän kiireitä. Meditaationi kestää yleensä 10 minuuttia. Joinakin aamuina hengitys-, toisinaan mantra- ja joskus taas ohjattu meditaatio kutsuvat. En pakota itseäni mihinkään, vaan kuuntelen mitä kehoni ja mieleni kaipaa juuri tänä aamuna. Meditaation jälkeen kirjoitan kiitollisuuspäiväkirjaani. Sitten liikutan kehoani jollain lailla viitisen minuuttia. Joogaan, venyttelen tai teen muutaman muun liikkeen, joilla tunnustelen hetken, miltä kehossani juuri tuona aamuna tuntuu. On ihana herätellä kehoa lempeästi uuteen päivään. Liikkeen jälkeen peseydyn ja kävelen keittiöön.

Keittiössä minua odottaa illalla pöydälle laittamani lasinen vesipullo. Juon joka aamu noin 1/2 – 1 litraa vettä. Vettä juodessani valmistan vihersmoothiet koko perheellemme. Aamun smoothieihin tulee myös superfoodeja, kuten spirulinaa, camu camua, klorellaa, Skin collageeni -jauhetta ja joskus myös uutteitaAamukahvi kuuluu myös jokaiseen aamuuni. Rakastan kahvin makua! Usein mukaan menee myös kirkastettua voita. Päivän kulusta riippuen, meikkaan tarkemmin ja lookini on huolitellumpi, tai sitten riittää kevyempi luonnonmukainen meikkipohja, kulmakarvojen muotoilu ja ripsiväri. Meikkipohja, ripsiväri ja huolitellut kulmakarvat ovat minulle tärkeimmät. Jonka jälkeen vien poikani päiväkotiin, jonka jälkeen oman työpäiväni voi alkaa. Joinakin aamuin kun teen töitä kotitoimistossa, käyn pienellä lenkillä, pulahdan altaaseen tai teen jonkin muun pienen treenin, ennen kuin  istun koneen ääreen. Muutoin hyppään auton rattiin ja suuntaan esimerkiksi juontotöihin, kuvauksiin, luennoimaan tai palavereihin.

Kaikkineen aamurutiinini vie 1–2 tuntia. Tuona aikana en katso maileja tai muuta, vaan keskityn itseeni. Haluan, että päivä ohjautuu minusta käsin, ei reaktioista, jotka ympäristö sanelee. Ennen hapuilin heti herättyäni puhelintani ja katsoin sähköpostin, viestit, facebookin, Instagramin jne. Nopeasti ymmärsin kuitenkin, miten huono tapa tuo oli. On tutkittu, että jättämällä somen ja mailit omaan arvoonsa ensimmäisen tunnin ajaksi heräämisen jälkeen, on lopputuloksena 30 % tehokkaampi työtulos ja positiivisempi mieli. Itse koen, että positiivisia vaikutuksia on noiden lisäksi lukuisia lisää. Kun aamu alkaa itsestä käsin, teen valintoja, jotka tukevat tavoitteitani ja rauhoittavat mieltäni kiireen ja stressin keskellä.

Millainen sinun aamurutiinisi on, vai onko sitä?

Iloa ja aurinkoa!

Rakkaudella,
Karita

Kuva: Viola Virtamo / Hyvää huomenta / Cozy Publishing

Kommentit (7)

 1. Anna

  Moi!
  Aamukiire tosiaan pilaa helposti koko päivän.
  Lenkki koiran kanssa takaa minulle aamulla hyvän happihypyn. Sen jälkeen kittaan (liikaa) kahvia ja luen netistä ulkomaisia sanomalehtiä. Sitten olen valmis kohtaamaan maailman. 🙂
  Herään mieluummin todella aikaisin kuin luovun näistä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  • karitatykka

   Moi Anna.

   Kuulostaa hyvältä. Samaa mieltä, aamulla ei voi koskaan olla liikaa aikaa… : )

   Iloa aamuihin!
   – Karita

 2. Heidi S.

  Voi miten ihanasti päiväsi alkaa.
  Täytyy muuten kommentoida, että sinusta huokuu juuri se sama ystävällisyys, lempeys, tasapainoisuus, kohteliaisuus mikä 20 vuotta sitten ♥
  Olen tavannut sinut kerran vilaukselta ja muuaman sanan vaihdoimme käytävällä, kun olimme opiskeluaikana jossain hiusnäytöksessä mallina, samoilla käytävillä teidän ammattilaisten kanssa.
  Se minkä jäljen olet jättänyt on jotain uskomatonta, miten kohtelias, oma itsesi, ystävällinen, lämmin ja ”tavallinen” olit oli jotakin todella mieleenpainuvaa.

  • karitatykka

   Hei Heidi.

   Kaunis kiitos ihanasta viestistäsi. <3 Et arvaakaan kuinka se lämitti sydäntäni. Kiitos.
   Iloa, lukuisia onnenhetkiä, hymyjä, rakkautta ja auringonpaistetta kesääsi!

   – Karita

 3. Koti meidän

  Aamusi kuulostaa ihanalta. Aikaiset hetket omassa rauhassa tuovat aivan oman loistavan alun päivään. Somettomuus sopii minullekin olen sen huomannut. Valitettavasti välillä lipsahdan ja sen huomaa olostaan. Kesäaamuissa hiljakseen kävely pitkin pihaa on vielä tältä alkaneelta lomalta kokematta. Aurinkoista kesää! Tuija
  Ps. Voisit pitää blogini tunnelmista

  • karitatykka

   Ei aina onnistu minullakaan, mutta sekin on hyvä että huomaa eron.
   Oi, ihanaa että lomasi alkaa! Rentoudu, nautiskele ja rakasta.

   Iloa ja aurinkoa kesääsi!
   Karita

   Käyn kurkkaamassa ilman muuta blogisi… Kiitos.

 4. Aika palata ruotuu kesänjälkeen – Kauneus & Terveys -blogit

  […] hormonitoimintaan ja esimerkiksi ihon uusiutumiseen. Pienikin harjoitus aamulla riittää. Itselläni aamun liike on usein vain muutaman minuutin jooga tai pulahdus […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *