Positiivisuutta etsimässä

Positiivisuutta etsimässä – olenko nyt negatiivinen?!

 

Olen jälleen uuden äärellä ja tänään aloittamassa opiskelun. Haluan oivaltaa, ymmärtää ja kehittyä paitsi itseni, myös valmennettavien, läheisien, seuraajien, blogilukijoiden ja luentoyleisöni vuoksi. Tälläkin hetkellä tavoitteena inspiroitua ja kehittää tietotaitoani – ja mistäpä muusta kuin mielestä, terveydestä ja hyvinvoinnista. Siksi päätin ottaa rohkeasti askeleen kohti uutta ja innostavaa maailmaa. Olen varma, että tämän puolivuotisen koulun jälkeen olen entistä parempi valmentaja, äiti, puoliso, bloggaaja ja luennoitsija, jolla on laajempi ymmärrys itsestään ja tieteellinen näkökulma mielen sekä tunteiden eri koukeroista.

 

 

 

 

Positiivisuutta etsimässä – positiivinen psykologia

Positiivinen psykologia on psykologian osa-alue, joka keskittyy hyvinvoinnin, vahvuuksien ja merkityksellisen elämän edistämiseen sekä tutkimiseen. Se on hyvinvoinnin tiede, jonka tarkoituksena ei ole korvata perinteistä psykologiaa, vaan täydentää sitä. Vaikka vaikeuksien, vastoinkäymisten ja sairauksien tutkiminen ja hoito on tärkeiää, ei pahoinvoinnin poissaolo ole yhtä kuin hyvinvointi. Siksi on tärkeää ja mielenkiintoista tutkia hyvinvointia kokonaisuutena, jotta voimme kasvaa ja kehittyä – elää myönteisempää elämää. Positiivinen psykologia perustuu käsitykseen, jossa ihmiset haluavat parantaa vahvuuksiaan elämän eri osa-alueita sekä elää merkityksellistä ja täyttä elämää.

 

 

Positiivisuutta etsimässä – positiivisen psykologian koulutus

Positiivisen psykologian koulutus tarjoaa teoreettista taustaa sekä tutkittuja työkaluja ja menetelmiä tiedon soveltamiseksi omassa työssäni ja elämässäni. Pääsen perehtymään positiivisen psykologian teoriaan ja tieteeseen, tutustumaan useihin tutkittuihin mittareihin sekä tieteellisesti todennettuihin harjoituksiin. Koulutusohjelma on kehitetty Martin Seligmanin tunnetun PERMA-mallin pohjalta. Tänään aloittamani koulu on Suomen laajin positiivisen psykologian koulutusohjelma (20 op), eli ihan kevyellä istumisella tätä ei vedetä läpi. Koulutus pohjautuu positiivisen psykologian tieteeseen ja sen rinnalla pääsen testaamaan koulutuksesta saamiani työkaluja ja oppeja ensin itse. Täällä blogissa tullen varmasti jakamaan oppimaani ja oivalluksiani matkan varrelta, joten myös te lukijat pääsette osaksi oivalluksiani.

 

 

Verkossa tapahtuva koulutus sopii erityisen hyvin minulle, sillä teen montaa asiaa yhtäaikaa, enkä halua sitoutua niin sanottuihin perinteisiin, luennoilla tiettyyn aikaan ja paikassa istumisiin. Vapaus olla mukana mistäpäin maailmaa tahansa tuntuu hyvältä juuri nyt. Haluan laajentaa tietämystäni ja saada lisää työkaluja hyvinvoinnin, myönteisyyden ja merkityksellisen elämän tieteestä. Tämä koulutus antaa varmasti lisää annettavaa, harjoituksia ja työkaluja käytettäväksi ja jaettavaksi luennoillani sekä valmennuksissani. Valmennus on työtä, jossa itseään kannattaa koko ajan kehittää ja ymmärrystään laajentaa. Tämän koulutuksen myötä haluan saada vankan tieteellisen taustan ja valmiuden positiivisen psykologian soveltamiseen niin omassa elämässäni kuin työssänikin.

 

 

 

Positiivisuutta etsimässä – oppia ikä kaikki

Koulutuksessa sukellamme muun muassa positiiviseen psykologiaan, myönteisyyteen, tunnetaitoihin, optimismiin, flow-tilaan, läsnäoloon ja vahvuuksien tunnistamiseen sekä kehittämiseen. Merkityksellisten ihmissuhteiden rakentamiseen ja ylläpitoon sekä niiden vaikutuksiin hyvinvoinnissa, kommunikaatiossa, rakkaudessa ja tunnemaailmassa. Ja koska meillä kaikilla on synnynnäinen tarve tuntea merkityksellisyyttä elämän eri osa-alueilla, pureudutaan koulutuksessa myös tähän.

 

 

 

Asioita voi aina suunnitella ja pilvilinnoja rakentaa, mutta on tärkeää ottaa tarvittavat askeleet tavoitteita kohti. Tavoitteiden saavutus ja armollisuus voivat kulkea käsi kädessä – siksi motivaatio, mindsetit, itsemyötätunto ja sinnikkyys kuuluvat koulutukseen. Ja koska olemme psykofyysisiä kokonaisuuksia, ovat liikunta, ravinto, uni ja stressi luonnollisena osana kolutusta. Oy Joylla Ab on Suomen positiivisen psykologian koulutuspalveluiden tuottaja ja ymmärtääkseni ainoa suomenkileinen verkossa tapahtuva Positiivisen psykologian asiantuntijuuteen valmistava koulu.

 

 

 Melko inoissani aloitan tänään illalla koulun ja tapaan uudet opiskelukaverini. Tällaista kuuluu minulle juuri tänään. Toivottavasti juuri taakse jäänyt viikonloppusi oli ihana ja olet taas täynnä virtaa uuteen viikkoon.

Iloa,
Karita

 

 

 

 

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

 Granola-kookoskerrosjälkiruoka

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

 

 

 

 

Kommentit (14)
 1. antti lauriala
  3.9.2018, 10:31

  Kun ikävät palapelit poistuu altasi,mukavat palapelit kappale kerrallaan on ilo asettaa omin voimin paikoilleen.
  Terveisin ; Antti Lauriala”

  1. karitatykka
   3.9.2018, 11:15

   : ) Omin voimin kyllän, mutta suuremmalla ymmärryksellä.
   Iloa,
   Karita

 2. Positiivisuutta etsimässä???

  Sä oot yks positiivisin nainen jonka tiedän, lisäksi kaunis, kiva ja 10 muuta positiivista adjektiivia

  Teet toki niin kun olet ajatellut, olen varma että hoidat senkin hyvin

  Tsemppiä

  1. karitatykka
   3.9.2018, 11:24

   : D aina on varaa itseään kehittää ja lisätä työkaluja sekä myönteisyyttä elämään.

   Hymyin, Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *