Portobellosienet lehtikaalisalaatilla (veg ja vhh)

Portobellosienet lehtikaalisalaatilla – täyteläistä, lämmintä, vegaanista, vhh ja gluteenitonta.

portobellosienet lehtikaalisalaatilla Karita Tykkä

Portobellosienet lehtikaalisalaatilla resepti syntyi Lautasellinen kauneutta -kirjaani muutama vuosi sitten. Vegeruokaa, josta ei lisä- tai sidosaineita löydy, mutta makua sitäkin enemmän. En oikein ole päässyt jyvälle kaikista erilaisista tuotteista, joilla jäljitellään lihaa. Olen sen verran vanhanaikainen, että ajattelen, että liha lihana ja kasvikset kasviksina – simppelisti ja ilman suurta prosessointia tai tehtaan liukuhihnoja. Portobellosienet lehtikaalisalaatilla maistuu niin kesällä kuin talvellakin. Uunissa tai grillissä kypsentyvät marinoidut portobellosienet ovat mehukkaita ja maistuvat lihaisan koostumuksensa vuoksi usein myös lihanystäville. Täytesalaatti voi olla monenlainen – tällä kertaa siitä löytyy muun muassa avokadoa, lehtikaalia ja yrttejä.

Sienet tukevat kehon immuunijärjestelmää ja suojaavat taudinaiheuttajilta. Näin talviaikaan jauhan myös kuivattuja sieniä ruoan päälle tuomaan makua ja ravinteita. Esimerkiksi kypsennetty palsternakka, parmesaani ja jauhettu kuivattu musta torvisieni ovat mielestäni loistava yhdistelmä! Metsäsienet ovat niitä ravinteikkaimpia ja kaiken lisäksi ilmaista ruokaa – kun kausi on takana voi turvautua kuivattuihin sieniin tai viljeltyihin ihanuuksiin.

Kokeile vaikkapa osana itsenäisyyspäivän illallista.

Iloa ja herkullista keskiviikkoa,
Karita

portobellosienet lehtikaalisalaatilla Karita Tykkä

Portobellosienet lehtikaalisalaatilla

(2-4 hengelle)

8 portobellosientä
3 rkl tuoretta timjamia
1-2 valkosipulinkynttä ohueksi siivutettuna

marinadi
4 rkl oliiviöljyä + päälle
3 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

lehtikaalisalaatti
3 kourallista punaista ja vihreää lehtikaalia
2 kevätsipulia tai salottisipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 avokado
kourallinen korianteria ja persiljaa
1,5 dl kypsää luomumaissia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Sekoita keskenään marinadin ainekset. Asettele sienet syvään vuokaan ja kaada marinadia päälle kauttaaltaan ja valele sienet marinadilla. Ripottele joukkoon myös timjami ja valkosipuli. Anna marinoitua noin 30 minuuttia. Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen ja kypsennä 30 minuuttia. Voit välillä lusikoida nestettä sienten päälle ja/tai kääntää puolessa välissä.

Valmista salaatti. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja pilko se, sipuli ja kesäkurpitsa pieneksi. Kuutioi avokadon hedelmäliha. Silppua yrtit. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile salaatti lämpöisten sienien päältä – pirskottele ennen tarjoilua vielä päälle oliiviöljyä ja suolaa, jos haluat.

Nauti!

kuvat: Viola Monerva / Cozy Publishing

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

LUUMUSUKLAAT– ITSETEHTY JOULUN HERKKUherkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)
  1. Ihana resepti, itsenäisyyspäivän ruokapulma ratkesi tässä ja tämän kanssa vielä hiukan kanaa niin varmasti perhe on ateriaan tyytyväisiä ❤️

    1. karitatykka
      5.12.2019, 16:28

      Ihanaa Minna – toivottavasti nautit!

      Iloa!
      Karita

  2. Samaa mieltä kuin Minna! Ostoslistalla on jo nämä 🙂
    Kiitos Karita reseptistä! Taas <3

    1. karitatykka
      5.12.2019, 16:28

      Ole hyvä Raisa, ihanaa että resepti tuli tarpeeseen!

      Iloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *