PELOISTA VAPAAKSI

Peloista vapaaksi…

peloista vapaaksi Karita TykkäOtsikon jälkeen haluan kuitenkin sanoa ettei pelosta ole aina tarve päästä eroon, sillä siitä on joskus myös hyötyä. Pelko ohjaa meitä todellisen vaaran aikaan, jolloin se toimii meidän parhaaksemme. Yleensä nämä ajat ovat kuitenkin vain lyhyitä jaksoja elämässämme ja kun vaara on ohi, pelko katoaa ja me unohdamme sen. Tällainen pelko ei kaipaa naamiota eteensä, eikä sitä tarvitse ohittaa, se vain käy meillä kylässä ja pitää meistä huolta. Turhan usein kuitenkin pelkäämme aivan turhaan ja liian monia asioita, jolloin pelkomme alkavat ohjata jokapäiväistä elämäämme. Ne saattavat kahlita ja rajoittaa meitä ja estää meitä toimimasta ja elämästä sydämestämme käsin.

Pelot ovat kuin kauhuelokuvia, joiden tuottajina ja käsikirjoittajina toimimme me itse. Mielikuvitus luo ja kuvittaa mitä uskomattomimman tarinan, jonka me uskomme, ja pelko valtaa kehomme. Entä jos tuottaisimmekin rakkauselokuvia tai komedioita kauhufilmien sijaan? Eivät ne välttämättä toteudu, mutta niitä on huomattavasti mukavampi katsella. Sitä paitsi 99 % peloistamme on joka tapauksessa turhia eivätkä ne toteudu koskaan. Mennyt on mennyttä, tulevasta emme tiedä, vain tällä hetkellä on merkitystä juuri nyt. Tässäkin asiassa läsnäolo ja hetkessä eläminen mahdollistavat todellisen elämän kokemisen ilman epätodellisia kauhuskenaarioita.

Peloista vapaaksi Karita Tykkä

Peloista vapaaksi – miten?

Pelkoja ei aina voi edes selittää, ne tuntuvat kumpuavan jostakin, eivätkä ole tekemisissä järjen ja loogisen ajattelun kanssa – ne kumpuavat tunteista, alitajunnasta ja kokemuksista. Useimmiten pelko havainnoindaan ja luokitellaan epämiellyttäväksi ns. ”ikäväksi” tunteeksi. Ymmärrän kyllä, että kaikkia tunteita tarvitaan, mutta silti niitä epämiellyttävältä tuntuvia on helpoin juosta pakoon ja turruttaa – niitä kohtaamatta ja kuuntelematta.

Kuluneiden kuukausien aikana olen kohdannut useita pelkoja osa hennon heiveröisiä, toiset taas todella raskaita, hetkellisesti lamaannuttavia ja uuvuttaviakin – kuoleman ja menettämisen pelot ovat niitä voimakkaimpia viime ajoilta… Olen saanut keskustella itseni kanssa useaan kertaan ja yrittänyt ymmärtää, kuunnella ja olla läsnä itseni kanssa. En juokse pelkoja pakoon, vaan pyrin rohkeasti kohtaamaan ja ottamaan vastaan. Joskus se on todella vaikeaa ja raskasta, mutta joka kerta opin niistä jotakin ja tunnetaakka keventyy. Siirrän katseeni suoraan pelkoa kohti, katson ja tarkkailen, kuuntelen, huomioin ja pyrin ymmärtämään. Kaikki, jota vastustan ja epätoivoisesti väistelen tai yritän eri tavoin turruttaa, saa pakoilustani vain lisää voimaa. Niin pelotkin vahvistuvat ja hallitsevat yhä enemmän ja enemmän, jos välttelen tai kiellän niiden olemassaolon ja merkityksen.

Peloista vapaaksi Karita Tykkä

Voimme tukea mieltä monin eri tavoin – antaa sille parempia eväitä ruokkimalla sitä ajatuksilla, jotka palvelevat meitä. Huomioi pelkosi, näe ne, mutta muista myös täyttää mielesi kiitollisuudella ja haltioitua elämän pienistä hetkistä.

Aurinkoa ja myötätuulta,
Karita

AINA EI JAKSA LUKEA – ÄÄNIRAITA LÖYTYY TÄSTÄ!

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Kotimaista luonnonkosmetiikan luksusta – HENUA

henua kotimaista luksusta Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

KIITOS,
Karita

Kommentit (2)
  1. Mä taidan lukea ja kuunnella, jos on pakko valita, niin tykkään kuunnella näitä.
    Sun ääni on kun luotu äänikirjoihin tai vaikkapa. Esimerkiksi johonkin dubattuun elokuvaan.
    Sitä on helppo ja kiva kuunnella, minua se myös rauhoittaa ja rentouttaa… Kiitos. ❤️

  2. Nyt kuuntelin vaihteeksi ja sinun puheesi rentoutti mieltä, tuli rauhallinen olo. Sinulla on kaunis ääni, toivottavasti kuullaan lisää. Kiitos Karita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *