PASTA TOMAATTI-KAPRIS-OLIIVIKASTIKKEELLA

Pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella– helppoa ja herkullista vegaaniruokaa


pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 Kasviruoka voi olla tylsää ja yksitoikkoista tai sitten jotakin ihan muuta kuten (kesäkurpitsa) pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella. Sanahirviöstä huolimatta on ruoka mielenkiintoinen, maukas, kevyt, terveellinen, täyteläinen ja energinen. Värikäs annos tuo energiaa ja elinvoimaa meille jokaiselle – se on gluteeniton, sokeriton, vegaaninen ja kastike sopii tarjottavaksi minkä tahansa pastan kera! Kesäkurpitsapasta tomaatti-kapris-oliivikaskikkeella valmistuu nopeasti ja helposti, eikä vaadi suurta raaka-ainelistaa.

 

pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 

Raikas kesäkurpitsasta valmistettu pasta tomaatti-kapris-oliivikaskikkeella syntyi nälkäisenä lounasaikaan kotitoimistollani. Kurkkasin mitä jääkaapista löytyy ja laitoin hihat heilumaan – noin 20 minuutin kuluttua nautin jo ruoastani. No, jos totta puhutann niin maku oli niin hyvä että ruoka piti ensin kuvata, sillä halusin jakaa reseptin myös teille. Päädyin siis syömään hiukan haaleaa ruokaa, mutta hyvä niin, sillä ilolla saan jakaa reseptin nyt teille.

 

pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella
pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

Pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 

Olette toivoneet nopeaa, helppoa ja hyvänmakuista kasvisruokaa ja ideoita vegaanisiin ruokiin. Kesäkurpitsapasta tomaatti-kapris-oliivikaskikkeella vastaa toiveisiinne enemmän kuin hyvin! Ymmärrän hyvin toiveenne, sillä itsellekin perus arkiruoan tulee syntyä myös omassa keittiössäni helposti ja vaivattomasti. Ruoanlaitossa minule tärkeintä ovat ravintorikkaus, värit, tuoreus, lisäaineettomuus ja tietysti MAKU! Jos syöt juustoja, voi päälle raastaa laadukasta parmesaania, jota itse en tällä kertaa käyttänyt – eikä se mielestäni sitä kaivannutkaan.

 

pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 

pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella
Kesäkurpitsasta valmistettu pasta tomaatti-kapris-oliivikaskikkeella syntyy myös yhdessä vuoassa, joten selvitään minimaalisella tiskilläkin – jee! Jos sinulta ei löydy kuorijaa, jolla saat kesäkurpitsasta pastaa, voit hyvin käyttää mitä tahansa pastaa – perus vehnäpastaa, edamame-mungpapupastaa, Slim pastaa tai jotankin muuta. Tässä ruoassa kastike on pääroolissa ja maustaa minkä tahansa pastan… Voit käyttää pieniä tai isompia kapriksia. Jos päädyt isoihin, pilko ne pienemmiksi, jotta ne on mukavampi nauttia. Chilin määrää voi säädellä omaan makuun sopivaksi tai jättä kokonaan pois, etenkin jos tarjoilee ruokaa perheen lapsille – lapsille oliivit ja kapriksetkin voivat olla liikaa… : )

 

pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 

Kokeile tätä nopeaa ja herkullista ruokaa.  Pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella on ihanaa ja lämmittävää ruokaa. Keho kiittää ja olo on energinen ja kevyt. Ruoan viereen voi lisätä vielä avokadoa, papuja tai sieniä jos tuntuu, että annos jää liian kepeäksi. Omaan makuuni tämä oli ihanan kevyt ruoka kesken työpäivän, joka ei aiheuttanut väsymystä tai nuupahtamista lounaan jälkeen – energinen työmoodi säilyin hyvin…ilman kahviakin.

 

Toivottavasti kesäkurpitsapasta maistuu myös sinulle!

Herkullista viikkoa toivotellen,
Karita

 

pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 

(Kesäkurpitsa) pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

(kahdelle- neljälle)

1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, ohueksi viipaloituna
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
1/4 tl kuivattua chilirouhetta
mustapippuria
1/2 tl luomusitruunankuorta
noin 600–700 g paseerattua tomaattia
100 g mieleisiäsi oliiveja (kivelisiä tai kivettömiä, mieltymyksen mukaan)
50–70 g kapriksia (isoja, puolitettuina tai pieniä hiukan rikottuina)
1 dl lehtipersiljaa, pilkottuna
2 isoa kesäkurpitsaa, julienne suikaloituna

 

Kaada oliiviöljy pannulle, kuumenna ja lisä viipaloitu valkosipuli, paprikajauhe ja kuivattu chili. Pyörittele pannulla noin parin minuutin ajan.
Kaada pannulle paseerattu tomaattikastike, oliivit, kaprikset, sitruunankuoriraaste ja persilja. Annan hiljalleen kuplia noin viisitoista minuttia.
Työstä sillä välin kesäkurpitsa julienne-kuorijalla tai spiraalikuirijalla tai kypsennä mieleisesi pasta (durumvehnä-, kikherne- tai jokin muu pasta)
Lisää kastikkeeseen vastarouhittua mustapippuria ja suolaa makusi mukaan. Tarkista maku.
Pyöräytä pasta kastikkeen joukkoon ja nauti. Jos haluat, voit myös kypsentää kesäkurpitsan kastikkeessa, sillä se kypsyy parissa minuutissa kuumassa kastikkeessa.
Ripottele päälle vielä pilkottua persiljaa ja muutama kokonainen kapris ja pasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella on valmis.
Jos käytät maitotuotteita, antaa pieni ripaus vastaraastettua parmesaania kivan syvyyden annokseen. : )
Nauti!

 

Herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

 

Suosikkimieikkituotteeni

suosikkimeikkituotteeni

Minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Paras linssisalaatti!

paras linssisalaatti

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (8)
  1. Blogiasi on ilo lukea ja reseptisi ovat rakkautta! Kiitos Karita!

    1. karitatykka
      4.3.2018, 11:07

      <3 Kaunis kiitos – ihana olet!

      Iloa,
      Karita

  2. Itselläni ei ole spiraalileikkuria, mutta kesäkurpitsasta saa tehtyä helposti pastaa ihan juustohöylällä. Spagetilta se ei näytä, koska suikaleet ovat toki paksumpia, mutta ajattelenkin sitä pikemmin tagliatellena 😀 Spiraalileikkuri olisi kyllä ihana, saisi tehtyä pastaa myös muista kasviksista.

    1. karitatykka
      4.3.2018, 11:08

      Kyllä, juusto – tai perunnankuorija toimii mainiosti!

      Iloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *