Parsat ja helppo hollandaisekastike (veg ja keto)

Parsat ja helppo hollandaisekastike – jee parsakausi on taas täällä!

Viikonloppuna meillä syötiin parsaa kahdella tapaa – grillattuna ja seesamikastikkeella ja perinteisemmin höyrytettynä hollandaisekastikkeella. Molemmat olivat ihania ja sopivat erilaisten ruokien kanssa tarjoiltaviksi. Seesamikastike tuo ihanaa vaihtelua ja hollandaise on herkullista ja täyteläistä tarjottavaa vaikka uppomunan kaverina. Seesamikastike on myös kiva kastikevaihtoehto vegaaneille. Molemmat ovat gluteenittomia ja ketogeeniseen ruokavalioon sopivia.

Kumpi kastikkeista maistuu sinulle?
Herkullista viikkoa,
Karita

parsat ja helppo hollandaisekastike Karita Tykkä

Parsat ja helppo hollandaisekastike

kahdelle-neljälle

1 puntti parsaa

kastike:
2 kananmunan keltuaista
1 rkl kylmää vettä
1 rkl sitruunan mehua
1 dl noin 115 g voita
1/2 tl suolaa
aavistus cayennepippuria, ei välttämätön

Valmista parsat haluamallasi tavalla (höyrytä tai grillaa) ja tee sillä välin kastike.

Hollandaise pyöräytetään sauvasekoittimella korkeassa ja kapeassa kulhossa.
Mittaa kanamunankeltuaiset, vesi ja sitruunan mehua kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada seokseen kuumaa sulatettua voita ohuena nauhana, vähän kuin tekisit majoneesia.
Kuuma voisula ja keltuaiset emulgoituvat ja koostumus paksuuntuu.
Ihana, itsetehty, maukas, kotitekoista hollandaisekastike on valmis.

P.S. Kokeile kastiketta myös uppomunen ja paistetun pinaatin kera.

extra: seesamikastike

kahdelle–neljälle

1 puntti parsaa

kastike:
1 sitruunan mehu
3/4 dl tahinia
1/2 tl laadukasta suolaa mustapippuria maun mukaan
+ paahdettuja seesaminsiemeniä

Höyrytä parsat ja tee sillä välin kastike.

Sekoita sitruunan mehu, tahini, suola ja mustapippuri tasaiseksi. Tarkista maku ja valuta kypsien, mutta napakoiden parsojen päälle. Viimeistele annos paahdetuilla seesaminsiemenillä, ne antavat annokselle makua ja ilmettä.

kuva: Viola Minerva / Cozy Publishing

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Cheviche avokadot

avokadot katkarapu-cevichellä Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (1)
  1. Haluaisin osallistua arvontaan tai testiryhmään KSM66 tuotteen kokeilussa. Koen juuri tuollaista stressiä, josta kirjoitit päivittäin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *