Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Parhaat raakasuklaakonvehdit

parhaat-raakasuklaakonvehdit

Rakastan joulua! Kynttilöitä, joululauluja, tuoksuja, lämpimiä mausteita, täyteläisiä ruokia ja juomia. Joulu ja suklaa kuuluvat myös taatusti yhteen. Parhaat raakasuklaakonvehdit valmistuvat tietysti kotikeittiössä – suklaa on herkku, josta en luovu koskaan. Tänään jaan reseptini konvehteihin, joissa maistuu pehmeä toffee ja täyteläinen raakasuklaa. Resepti on täynnä ihanuutta ja maku on huikea. Kokeile!

parhaat-raakasuklaakonvehdit

parhaat-raakasuklaakonvehdit

Oma makea jouluherkkuni numero yksi on monien muiden suklaiden lisäksi myös nämä ehkäpä parhaat suklaakonvehdit. Raakasuklaa ja minä – ikuisesti yhdessä. Raakasuklaa on täynnä myös ihoa ja kehoa kaunistavia antioksidantteja. Lisäksi raakakaakao nostaa mielihyvähormonin tuotantoa, joten suupielet kääntyvät suklaata nauttiessani välittömästi maireaan hymyyn…

parhaat-raakasuklaakonvehdit

Suklaat on tietysti valmistettu ilman valkoista sokeria, gluteenia, maitoa, munaa, lisä-, täyte- tai väriaineita. Jos haluat, voit hyvin vaihtaa luomuvoin gheeksi tai kookosöljyksi. Käyttäessäsi kookosöljyä parhaat suklaakonvehdit ovat myös vegaanisia. Kuusivuotias Luca-poikani rakastaa näitä myös, joten näillä voi hyvin upgreidata joulun konvehdit. Suosittelen valmistamaan suklaita erilaisilla täytteillä tai maustamaan raakasuklaan vaikka mausteilla tai kuivahedelmillä. Itsetehty konvehtirasia voi olla myös kaunis ja ihana joululahja. Joulun tunnelma, rakkaus, lämmittävä juoma ja rasialllinen herkullisia raakasuklaita – match made in heaven.

parhaat-raakasuklaakonvehdit

Suklaata kannattaa tehdä reilusti kerralla ja perusmassasta samalla kertaa useita eri makuja ja erilaisia konvehteja. Homma vie jonkin verran aikaa etenkin jos temperoit suklaan, ja siksi kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Vaikeaa tämä ei kuitenkaan ole!
Kannattaa kokeilla – rakastut varmasti!

parhaat-raakasuklaakonvehdit

Mikä on sinun lempiherkkusi jouluna? Mikä maku tuo joulun huulille ja mitä herkkua ilman ei aatto tunnu joululta??

Olisiko toiveita joulunreseptiikkaan? Millaisia joulureseptejä kaipaisitte? Voisin yrittää toteuttaa toiveitanne… : )

Lämmöllä ja ilolla,
Karita

Parhaat-raakasuklaakonvehdit

Parhaat raakasuklaakonvehdit

Suklaa
130 g raakakaakaomassaa
80 g raakakaakaovoita
90 g tai makusi mukaan kookossokeria tai koivusokeria (itse käytin näiden yhdistelmää)
1 tl jauhettua vaniljaa
ripaus laadukasta suolaa
 
Täyte
9 tuoreita medjool-taateleita
2 rkl gheetä, luomuvoita tai kookosöljyä, sulana
1/8-1/4 tl laadukasta suolaa

Laita taatelit, mausteet ja ghee tehosekoittimeen, monitoimikoneesen tai käytä sauvasekoitinta. Prosessoi kunnes saat tasaisen tahnan.

Laitan itse tahnan pakastimeen, jotta muotteihin lusikointi on myöhemmin helpompaa. Mutta tämä ei ole välttämätöntä.
P.S. Jos taatelit ovat kuivia, laita taatelit likoamaan pieneen vesimäärään ja anna liota vähintään tunti. Laita liotetut taatelit ja tilkka liotusvettä tehosekoittimeen, monitoimikoneesen tai käytä sauvasekoitinta. Prosessoi kunnes saat tasaisen tahnan.  
Valmista suklaa sulattamalla pilkottu kaakaomassa ja -voi hellävaroen vesihauteessa. Lisää loput raaka-aineet ja tarkista maku.

Temperoi suklaamassa. Temperointi tarkoittaa suklaan käyttämistä kolmessa eri lämpötilassa heti valmistuksen jälkeen. Menetelmä nostaa suklaan aromit paremmin esille ja tekee siitä kauniin kiiltävää. Sen jälkeen se ei myöskään sula sormiin.
Kaada valmistamasi, noin 42-asteinen suklaa puhtaaseen kulhoon. Valitse mieluiten iso ja metallinen kulho, jolloin suklaan liikutteluun on tilaa. Voit laittaa suklaakulhon isompaan astiaan, jossa on jääpaloja tai kylmää vettä, niin jäähtyminen nopeutuu.
Sekoittele suklaata koko ajan huolellisesti nuolijalla tai vispilällä, ja kaavi sitä välillä alas myös reunoilta.  Suklaa alkaa paksuuntua lämpötilan laskiessa. Tavoitteena on saada suklaa noin 27 asteeseen, mikä onnistuu 7–15 minuutissa, riippuen tekniikasta ja huoneen lämpötilasta. Käytä apuna esimerkiksi paistomittaria.
Lopuksi suklaan lämpötilaa nostetaan vielä noin 30 asteeseen, jotta siihen saadaan mahdollisimman hyvä kiderakenne. Temperoitu suklaa on valmis kaadettavaksi muotteihin.

Kaada pieni määrä suklaata muottiesi pohjalle niin, että pohja peittyy. Voit myös kallistella muottia, jotta suklaata menee reunoillekin. Laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan.

Ota muotit pois pakastimesta ja lusikoi pieni määrä täytettä keskelle muottia, ensimmäisen suklaakerroksen päälle. Älä anna täytteen koskettaa reunoja. Lusikoi sitten suklaata muotteihin niin, ettei täytettä enää näy ja pinta on tasainen. Laita pakastimeen jähmettymään noin ½ tunniksi.
Nauti.

Kommentit (12)

  1. Johanna Larinen

    Ohje kuulostaa ihanalta, näitä pitää kokeilla. Millaiset muotit sopivat noiden valmistamiseen ja mistä sellaisia saa?

  2. SINÄ KYSYIT, MINÄ VASTAAN – Rakkaudella, Karita

    […] Resepti suklaaseen? Tässä yksi erinomainen resepti. Voit jättää myös täytteen pois, jos et halua valmkistaa täytesuklaata. Suklaaresepti. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *