Parhaat aurinkosuojat, osa 2

Parhaat_aurinkosuojat,osa2
Camu camu, C-vitamiini complex, havupuu-uute

Aurinko on elämän edellytys. Siitä kannattaa nauttia, mutta ihoa polttamatta. Muutama päivä sitten jaoin parhaat aurinkosuojat -postauksessa omat suosikkini ulkoisista suojista ja tänään on vuorossa osa 2, jossa vinkkaan ihon sisäisiin suojiin. Ensimmäiset maksaläiskät ilmestyivät kasvoilleni kolmekymppisenä, noin kymmenen vuotta sitten Nizzan paahtavan auringon alla. Ruokavalioni on muuttunut siitä ajasta merkittävästi ja sen muutoksesta on hyötynyt myös ihoni. Oman kokemukseni kautta uskonkin vahvasti ihon ravitsemiseen ja hoitamiseen sisältäpäin. Olet, mitä syöt… : ) Miltä sinä haluat näyttää?

 

Parhaat_aurinkosuojat,osa2
Spirulina

 

Parhaat_aurinkosuojat,osa2
Skin Collagen

 

Tänään jaan omat suosikkini kauniin kesäihon saavuttamiseksi. Parhaat aurinkosuojat, joista ensimmäisenä mainitsen laadukkaan Spirulinan, jonka vahvat pigmentit, lehtivihreä ja karotenoidit suojaavat ihoa haitallisilta UV-säteiltä ja auttavat korjaamaan ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta. Spirulina auttaa myös ihoa ruskettumaan tehokkaasti ja kaunis rusketus myös säilyy pidempään. Itse olen huomannut sen estävän myös pigmenttihäiriöiden eli maksaläiskien muodostumista. Täysin lisäaineeton Skin Collagen -kollageenijauhe on oma luottotuotteeni. Se tehostaa kollageenisynteesiä, vahvistaen ja korjaten auringon paahtamaa ihoa. Uin kesäisin paljon. Kollageeni auttaa ihoani säilyttämään kosteustasapainon ja kimmoisuuden, jatkuvasta ihon kastelusta ja kuivattavasta auringosta huolimatta. C-vitamiini on tärkeä ihon kollageenin muodostukselle ja auttaa ihoa kaiken kaikkiaan voimaan paremmin ja korjaamaan auringon haitallisia vaikutuksia. Terranova-tuotesarjan multi-C tai SuperLemonin Camu camu -jauhe ovat omat suosikkini. Koska C-vitamiini on vesiliukoinen, on sitä hyvä nauttia päivittäin.

 

Parhaat_aurinkosuojat,osa2
Havupuu-uute

Porkkanat, lehtikaali ja muut beetakaroteenia sisältävät ruokakaupan herkut suojaavat myös ihanasti ihoa ja tehostavat kauniin rusketuksen syntymistä. Voimakkaimpia karotenoideja ovat lykopeeni ja astaksantiini, jotka auttavat ihoa suojautumaan auringon säteiltä. Havupuu-uute on myös loistava apu sen sisältämien antioksidanttien ja proantosyanidiinien ja resveratrolin vuoksi. Resveratroli on tehokas kasvien luonnollinen suoja-aine, joka auttaa ihoa suojautumaan auringon UV-säteitä ja pigmenttihäiriöitä vastaan.

Aurinko myös kuivattaa ihoa voimakkaasti joten ihon sisäinen ja ulkoinen kosteutus on myös tärkeää.

 

Parhaat_aurinkosuojat,osa2
C-vitamiini complex

 

Tässä olivat omat suosikkini auringon alle. Mitkä ovat sinun must have -tuotteesi kesäiholle?

 

Nautitaan auringon ihanuudesta ja sen tuomasta energiasta!

Aurinkoterkuin,

Karita

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (5)
 1. Kaikki tulikin jo oikeastaan mainittua: ravinteikas ruoka, spirulina ja oma suosikkini astaksantiini. Lisäksi pakurikääpä! Noilla eväillä tämmöinen perus suomalainen vaalea, hieman pisamainenkin iho on pärjännyt erittäin hyvin jopa Aasian ja Australian auringon alla – luonnonkosmetiikka rasvaa (SPF30) on tarvinnut käyttää vain ensimmäisinä päivinä ja myöhemmin hieman kasvoille ja decolteelle, muuten on pärjätty kookos- tai porkkanaöljyllä 🙂

  1. karitatykka
   29.5.2016, 15:32

   Kiitos viestistä Tepa.
   Kuulostaa hyvältä!
   Minulla myös välillä astaksantiini käytössä ja triplauutettua pakuriakin käytän välillä. : ) Eli samoilla linjoilla mennään. Iho kestää hyvin auringon ihania säteitä ja ruskettuu kauniisti. Ehkä jopa aikaisempia vuosia paremmin, vaikka kesä onkin vsta alussa.

   Iloa ja aurinkoa kesään!
   Karita

 2. Mukaan lentokoneen matkustamoon | 365 days with Ida
  20.12.2016, 09:47

  […] Näitä en totta puhuen taida pakata montaa mukaan, mutta olen syönyt näitä ennen reissua, sillä huomasin pari vuotta sitten että spirulina auttaa mua ruskettumaan, eikä iho myöskään pala yhtä helposti. Ero entiseen on spirulinan hoksaamisen myötä ollut valtava. Mulla on esim. tyyliin tokaa kertaa elämässäni yhä bikinirajat jäljellä syyskuun Mallorcan reissulta, uskomatonta! Enkä palanut reissussa lainkaan, vaikka köllöteltiin paljon altaalla ja rannalla ja pyöräiltiin keskipäivän polttavan auringon alla. Toki käytän reissussa aina asianmukaisia aurinkosuojakertoimia, mutta silti! Niin siistiä. Jos palat helposti etkä yleensä päivety, vaikka haluaisit, testaa spirulina. Spirulinaan luottaa myös Muslan Mia, It ain’t hard to tell -blogin Iines, Aino Mäkelä ja Karita Tykkä. […]

  1. <3 Ida…

   Ihanaa joulunaikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *