Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Parhaat aurinkosuojat, osa 1

FullSizeRender
  Tuotteet saatu testattavaksi Sugar Helsinki ja Marsaana pr-toimistoilta sekä SuperLemonilta.

Rakastan aurinkoa! Joo joo, tiedän sen ihoa vanhentavan vaikutuksen, mutta silti nautin siitä täysin siemauksin. En käytä kemiallisia aurinkosuojia juuri ollenkaan. En halua levittää laajalle ihoalueelle myrkyllisiä aineita. Parhaat aurinkosuojat löytyvät ruoasta ja hyvistä aurinkotuotteista. Ihoa voi tukea niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Tänään kerron omasta mielestäni parhaat ulkoiset aurinkosuojat. Muitakin hyviä tuotteita on toki paljon, mutta tässä on muutamia hyviä vaihtoehtoja.

FullSizeRender-2
Parhaat aurinkosuojat, osa 1

Itse käytän tällä hetkellä pääsääntöisesti ainoastaan luonnonmukaisia aurinkosuojia ja niistä suosikkini ovat SuperLemon kaakaovoi, kylmäpuristettu kookosöljy ja porkkanaöljy. Myös Exuviancella on mielenkiintoinen SPF50 -suojakertoimella varustettu Sheer Daily Protector aurinkosuojavoide kasvoille, jossa on mukana myös väripigmentti. Se ei ole luomulaatuinen. Voide sopii kiireiselle naiselle, joka haluaa aurinkosuojaansa myös aavistuksen sävyä, sillä erillistä meikkivoidetta ei välttämättä enää tarvita. Vartalolle yksi loistava vaihtoehto on herkkäihoisille kehitelty, italialainen Aloedermal-ihonhoitosarja. Sen SPF50-suojakertoimella varustettu parabeeniton, säilöntäaineeton, silikoniton ja vedenkestävä suihke on ihanan kevyt, raikas ja turvallinen. Aurinkosuojan sarjan tuotteille antaa mucuna-kasvin uute. Tuotteista löytyy myös Q10-koentsyymiä, joka suojaa ikääntymistä vastaan. Vartalon iho on pinta-alaltaan suuri, joten siihen käytän itse mieluiten pelkkiä luonnonkosmetiikan aurinkosuojia.

Parhaat aurinkosuojat, osa 1
Parhaat aurinkosuojat, osa 1

Luonnonkosmetiikka on kehittynyt huimasti. Entiset, vitivalkoisen kalvon jättävät aurinkosuojat ovat onneksi historiaa. Parhaimmat luomupuolen aurinkosuojat joita olen itse kokeillut ovat ihana Ecocert-sertifioitu Biosolis ja oma suosikkini, ranskalainen Biarritz-sarja. Biosolikselta löytvä SPF20 aurinkoöljy sopii myös hiusten suojaksi. Biarritzista kotoisin olevan Algamaris-merkin vedenkestävä SPF30 suojakertoimella varustettu suihke on kätevä, sillä se sopii niin kasvoille kuin vartalollekin ja imeytyy hyvin. Siinä on ihastuttava kookosen tuoksu, joka vie välittömästi mielikuvamatkalle tropiikkiin. Kokeilemani aurinkosuojat eivät jätä ihoa valkoiseksi, imeytyvät hyvin ja suojaavat tehokkaasti. Laitan niitä myös viisivuotiaan poikani Lucan iholle. Lapsille löytyy toki omansa ainakin Biosolis- ja Biarritz-sarjoilta. Mutta mielestäni on kätevämpää kun koko perhe voi käyttää samoja tuotteita. : )

Parhaat aurinkosuojat, osa 1
Parhaat aurinkosuojat, osa 1

Ihoa voi tietysti suojata myös vaatteilla ja varjolla. Itse nautin auringosta usein veden äärellä tai altaalla, joten hattu on vähien vaatteiden lisäksi useimmiten ainoa ihoani suojaava vaate kesähelteellä. Suomessa kesä on lyhyt ja aion nauttia joka hetkestä. Tätä kirjoittaessanikin istun terassilla, hihaton toppi ja polveen ulottuvat housut päälläni. Lempeä tuuli kuiskii korviini, linnut laulavat kauniisti ja tuuli suhisee puiden lehdissä. Rakastan!

Uskon vahvasti myös ihon hoitamiseen ja suojaamiseen myös sisältäpäin. Niistä kerron lisää seuraavassa, Parhaat aurinkosuojat, osa 2 -postauksessa.

Iloa ja aurinkoa viikkoon!

Rakkaudella,
Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *