Paras mansikkaherkku (veg,gluteeniton, vhh)

Paras mansikkaherkku on helppo, nopea ja terveellinenkin!

paras mansikkaherkku Karita Tykkä

Mansikat ovat ihania, mutta kausi mielestäni aivan liian lyhyt. Mutta nyt kun mansikkat ovat täällä, nautin niistä joka solulla. Paras mansikkaherkku sopii monille – se on maidoton, sokeriton, viljaton, pähkinätön jne. Yrtit tuovat ihan uuden potkun mansikoihin. Mansikat tuoksuvat ihanilta, maistuvat makeilta ja niitä voi käyttää monella tavalla. Kokeile vaikka näitä: mansikkapiirakka, mansikka-chia -vanukas ja yksi ehdottomista suosikeistani mansikkaraakasuklaa – lämmöllä suosittelen kokeilemaan! Marjat ovat superruokaa parhaimmillaan, joten niitä kannattaa lisätä eri ruokiin ja nauttia monissa eri muodoissa. Paras mansikkaherkku on kesän ykkösjuttu, mutta herkun voi myös tehdä mansikoiden sijaan valitsemalla tuoreita ananaksen, banaanin tai päärynän paloja sekä muita marjoja. Tai tehdä vaikka vadin hedelmä- ja marjasekoituksesta kookoskermavaahdon kaveriksi, jonka yrttejä voi vaihdella tai maustaa vaikka vain vaniljalla.

paras mansikkaherkku Karita Tykkä

Kokeile tätä ihanaa ja superhelppoa herkkua, josta nauttii varmasti moni. Tämä on ihana tilaisuus lisätä vihreitä ihania yrttejä jälkiruokaan. Koska yrtit ovat kaikki aina eri makuisia, on tarkkaa määrää vaikea antaa – maistelemalla saat parhaan loppputuloksen.

Herkullista kesäviikkoa teille kaikille ihanille. Nautitaan kesästä ja sen antimista – satoi tai paistoi!

Iloa ja mansikanmakuisia kesäpäiviä toivotellen,
Karita

Paras mansikkaherkku

Neljälle

2 tlk kookoskermaa, esim SantaMaria luomukookosmaito (paksu rasvainen osa)
TAI lämmin suositus Pirkka parhaat -sarjan mustatetraisessa pakkauksesta löytävälle kookosmaidolle, josta ei tarvitse ottaa mitään pois, vatkata vain kevyesti.
hunajaa tai steviaa maun mukaan
muutama mintun lehti
hiukan kirveliä
hiukan rakuunaa

400 g luomumansikoita

Lusikoi kookoskerman paksu rasvainen osa kulhoon ja lisää makeutus. Huom! Kookosmaidon tulee olla jääkaappikylmää. Vaahdota kookoskerma sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa, jotta kerma ei muutu voiksi.

TAI käytä Pirkka parhaat -kookosmaitoa: lusikoi jääkaappikylmänä kulhoon ja sekoita kevyesti joukkoon valitsemasi makeutus.

Kääntele varovasti joukkoon mahdollisimman hienoksi silputut yrtit. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Poista mansikoista kannat ja pilko sopiviksi paloiksi. Tarjoile marjat yrteillä maustetun kookoskerman kera ja nauti.

kuvat: Viola Virtamo / Cozy Publishing

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Ketogeeninen munasalaatti

munasalaatti Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *