Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

PARAS GLUTEENITON VEGEPASTA

paras gluteeniton vegepasta
 

Olen kiertänyt kaukaa pastankaltaiset keksinnöt, kunnes päätin sobanuudeliinnostukseni siivittämänä myös kokeilla kikhernepastaa. Onneksi kokeilin – lopputulos oli Super! Paras gluteeniton vegepasta sai suupielet nousemaan ylöspäin ja massun tyytyväiseksi. Myös mieheni, joka rakastaa perinteisiä pastoja, nautti pasta-annoksesta hyvällä ruokahalulla!

Paras gluteeniton vegepasta

Paras gluteeniton vegepasta on lisäksi kermaisuudestaan huolimatta maidoton! Se ei myöskään sisällä gluteenia, sokeria, lisä- tai täyteaineita tai mitään muutakaan kummajaista. Juustoinen ja kermainen kastike sopii toki muuhunkin, mutta etenkin tähän pastaan se oli kuin nenä päähän, sillä itse kikhernepasta ei maistu kovinkaan kummoiselta…

Paras gluteeniton vegepasta

Paras gluteeniton vegepasta

Juustomaista makua paras gluteeniton vegepasta saa ravintohiivasta, jota rakastan. Ravintohiivojen mauissa on eroja, suosittelenkin kokeilemaan tätä. Olen käyttänyt myös luomulaatuista ravintohiivaa, mutta sen maku on paljon voimakkaampi kuin tämän toisen. Molempia voi testata, mutta tähän ruokaan oma ehdoton ykkösvalintani on tuo ”tavallinen” versio. Sieninä voit käyttää myös esimerkiksi siitakesieniä tai erilaisia kauden sieniä, esimerkiksi herkkutatit olisivat hiukean hyviä tässäkin annoksessa.

Paras gluteeniton vegepasta

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä ihanaa glutenitonta vegepastaa. Kerro mitä pidit!

Iloa ja herkullista viikkoa!

Karita

PARAS GLUTEENITON VEGEPASTA

(yhdelle iso annos tai kahdelle hiukan pienempi)

Pastakastike
1 dl ( n 50 g ) macadamiapähkinöitä (Liota yön yli)
1 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
3 tl ravintohiivaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita blenderillä sileäksi.Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

P.S. Voit käyttää kastikkeeseen myös cashewpähkinöitä! Niistä tulee, jos mahdollista, vieläkin kermaisempi kastike. Itse pidän tällä hetkellä enemmän macadamioista…

140 g raakaa kikhernepastaa
100 g herkkusieniä tai shiitakesieniä + gheetä tai muuta rasvaa ja tamaria tai soijaa maun mukaan
70 g pinaattia
tuoretta timjamia maun mukaan
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan

Ruskista viipaloidut sienet pienessä rasvamäärässä pannulla.
Kysennä kikhernepasta ohjeen mukaan, noin 4 min suolatussa vedessä ja valuta vesi pois.
Sekoita sienet ja pasta keskenään, lisää kastike ja pinaatti ja sekoita.

Ruohaise päälle vielä hiukan pippuria.
Nauti!

Jos pidit tästä postauksesta, saatat pitää myös näistä herkuista.

Aurinkoinen Chia-vanukas

AURINKOINEN CHIA-VANUKAS

Kukkakaalipihvit basilikaöljyllä

KUKKAKAALIPIHVIT BASILIKAÖLJYLLÄ

Gluteenittomat mokkasuklaamuffinit

HERKULLISET MOKKASUKLAAMUFFINIT

Kommentit (8)

  1. KASVOJEN "VIRHEET" – Rakkaudella, Karita

    […] Gluteeniton vegepasta […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *