Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Paras apu tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

Muutama päivä sitten silmässäni tuntui jotenkin oudolta. Ajattelin, että on syytä kaiketi vähentää näyttöpäätteen tuijotusta ja tarkistuttaa näkö. Seuraavana päivänä silmään kuitenkin muodostui punainen pallukka, silmää vihloi ja se oli turvoksissa. Silmä oli tulehtunut! Paras apu tulehdukseen oli jälleen kerran haussa. Minulla ei ole koskaan ollut silmätulehdusta, joten suuntasin välittömästi lääkärin luokse varmistamaan asian. Hän määräsi antibioottiset lääkkeet – voiteen ja silmätipat. Aloin käyttämään tippoja, mutta jotenkin tuo antibiooteilla pelailu ei kiinnostanut. Päätin kokeilla luonnon keinoja – ainahan voisin palata antibiootin pariin, jos tarve vaatii. Otin avuksi luottolääkkeeni, joka toimii moneen – hunajan. Ei kuitenkaan mitä tahansa hunajaa, vaan vahvaa ja terapeuttista Manukahunajaa.

paras-apu-tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

Olen käyttänyt eri manukoita useita purkkeja elämäni aikana ja nytkin kaapista löytyy useampaa erilaista. Silmääni halusin jonkin todella vahvan manukan ja suuntasin Ruohonjuureen ostoksille. ”Lääkekaapistani” löytyi jo homeopaattinen R1 tulehdustippa ja perus manuka, joten ostoslistalla oli siis paras apu tulehdukseen – vahva manuka-hunaja. Eteeni osui minulle uusi, KFactor 22 arvoinen manuka, jossa manukapensaasta peräisin oleva siitepölypitoisuus on huikea 90 %. Merkki oli Wedderspoon, jonka alhaisemmalla kertoimella olevaa hunajaa olen ostanut aiemminkin. Keskeistä tässä mittaustavassa on, että siinä mitataan manukapensaaseen jäljitettävän siitepölyn määrää. KFactor-järjestelmän metodi mahdollistaa tällaisen mittauksen molekyylitasolla. Samalla mitataan useita muita tekijöitä ja voidaan myös havaita mahdolliset hunajan manipulaatiot.

paras-apu-tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

Wedderspoonin Kfactor-asteikolla on kolme eri arvoa, joissa manukapensaan siitepölypitoisuudet menevät seuraavasti: Kfactor 12 (perusmanuka) vähintään 65 % siitepölystä on peräisin manukapensaasta, Kfactor 16 (vahva) manukasiitepölypitoisuus on vähintään 75 %  ja niin kuin aiemmin mainitsin Kfactor 22 (terapeuttisen vahva) vähintään 90 %. KFactor 22 on merkitty ”limited edition” -merkinnällä, sillä sen tuottaminen on muita vahvuuksia haastavampaa. Koska silmä oli sen näköinen ja kuin olisi nyrkistä saanut, ostin purkillisen vahvinta ja toivoin parasta.

paras-apu-tulehdukseen

Sivelin manukaa vanupuikolla silmän alle sekä varovasti myös silmään. Jotenkin tuntui, että  tulehdus lähti rauhoittumaan välittömästi. Nautin myös reilusti kurkumaa, valkosipulia, kookosöljyä ja inkivääriä, jotta kehon sisäinen tulehdustila rauhoittuisi. Lisäksi tiputtelin silmiini myös kolloidihopeavettä ja otin tulehdustippoja. Samoilla lääkkeillä (ja toisilla luonnon lisillä) hoidin aiemmin kesällä saamani ruhjevamman terveeksi.  Nyt tuosta on jäljellä enää ikävä arpi, johon siihenkin aion löytää parannuskeinon. Sain tulehduksesta niskalenkin ja silmä on jo lähes kokonaan parantunut. Jälleen kerran manuka osoitti kyntensä.

paras-apu-tulehdukseen

Tämä luonnon ihmeaine on paras apu tulehdukseen, mutta toimii moneen muuhunkin. Muun muassa nostaa vastuskykyä suojellen erilaisilta bakteereilta ja ylläpitää elimistön luonnollista terveyttä. 200 kertaa tavallista hunajaa vahvempi manuka toimii myös antibioottien tapaan lievittäen tulehdustiloja ja hellii suoliston bakteerikantaa antibakteerisilla ominaisuuksillaan. Sen kerrotaan auttavan myös närästykseen ja refluksiin. Manukasta voi löytyä apu myös moniin iho-ongelmiin – niin ulkoisesti kuin sisäisestikin käytettynä. Mikä parasta – tämä manuka myös maistuu ihanalta!

Oletko kokeillut manukaa? Oletko yhtä ihastunut siihen kuin minäkin? Mihin olet saanut siitä avun?

Iloa ja hyvää oloa!
Karita

paras-apu-tulehdukseen

Kommentit (35)

 1. Ttppii

  Tietääköhän Kauneus ja Terveys-lehti minkälaista mahdollisesti jopa vaarallista hölynpölyä sen alaisuudessa levitetään? Hunajaa en kyllä silmiin tunkisi. Ja jos mainostaa homeopatiaa, on tasan kaksi mahdollisuutta: on täydellinen, mistään tietämätön ääliö tai täysin moraaliton hyypiö. Homeopaattiset aineet ovat vettä. Ei mitään muuta.
  Terv erikoislääkäri

  • karitatykka

   Hei tpietilä/erikoislääkäri.

   Kiitos palautteestasi.
   Jokainen taaplaa tavallaan. Voit olla minusta mitä mieltä tahansa – se on sinun asiasi, ei minun. Meillä kaikillahan on oikeus omaan mielipiteeseemme.

   Kaikkea hyvää sinulle toivoen,
   Karita

 2. Napsu

  Ruhjeisiin auttaa otsonoitu oliiviöljy. Olin pyöräilyonnettomuudessa keväällä ja sain ruhjeita + yhden tikkausta vaatineen vekin kasvoihin. Aloin heti tikkien poiston jälkeen käyttämään päivittäin tosi vahvaa otsonoitua oliiviöljyä. Suosittelen!

  • karitatykka

   Kiitos Napsu, kuulostaa hyvältä!

   Iloa!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *