Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Paras apu flunssakauteen

Mikä avuksi?

Paras apu flunssakauteen ei mielestäni ole lääke, joka turruttaa oireen pois, vaan tuote, joka hoitaa ongelman ydintä, ei sen aiheuttamaa oiretta. Hapan keho on alttiimpi tulehduksille ja sairauksille. Siksi onkin syytä luoda kehoon tila, joka ei edesauta pöpöjen eloa. Emäksinen keho on vahva ja pystyy suojaamaan itsensä hyvin tulehduksilta ja viruksilta. Siksi esimerkiksi äitini, jolla on selkärankareuma, yrittää nauttia mahdollisimman emäsvoittoista ruokavaliota. Hän välttelee turhaa sokeria, maitotuotteita, liiallista lihansyöntiä ja valkoisia jauhoja. Elämä on kuitenkin elämistä varten, joten emäksisiä mineraaleja sisältävä ravintolisä kuuluu myös hänen apukeinoihinsa.

Emäksinen ravinto on negatiivisin ionein varautunutta ja hapan ravinto positiivisin ionein varautunutta. Paras apu flunssakauteen on poistaa kehon happamuus emäksisöivällä ruoalla ja pH-balancella *. Bikarbonaattisuolat ehkäisevät kehon nesteiden happamoitumista kääntämällä asidoosin aiheuttaman negatiivisen kalsiumtasapainon positiiviseksi. Kaliumbikarbonaattien nauttiminen auttaa elimistöä neutralisoimaan happamoitumista ja parantavan kalsiumtasapainoa. Se myös estää luuntiheyden vähenemistä ja edistää luumassan muodostumista. Elimistö puhdistuu, vahvistuu ja tasapainottuu. Voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa ja auttaa kehoa saavuttamaan homeostaasin, jota se kaikin keinoin pyrkii pitämään. Ainutlaatuista ja ihanaa kehoa kannattaa tukea, auttaa ja hoitaa, jotta se voi palvella meitä mahdollisimman hyvin. Terveyden hoitaminen on yhteistyötä kehon kanssa, josta hyötyvät molemmat.

Paras apu flunssakauteen

Paras apu flunssakauteen ja kohti emäksistä kehoa

 1. Nauti tuoreita kasviksia, yrttejä, hedelmiä ja lehtivihreitä useita annoksia päivittäin
 2. Ota emäsjauhetta noin 1 tl päivittäin
 3. meditoi tai poista muuten stressiä
 4. juo tuoreita vihermehuja
 5. liiku ulkona
  + hyvälaatuiset maitohappobakteerit, sillä suoliston hyvinvointi on äärimmäisen tärkeä vastustuskyvyn kannalta
Lopuksi vielä ihana kehoa emäksisöivä mehuresepti, jota voit myös kokeilla.
kurkku
5 varsisellerin oksaa
romaine-salaatti
sitruuna
lehtikaalin lehti tai pari
pieni pala tuoretta inkivääriä
+ jos kaipaat makeutta, lisää mehuun omenaa
Energistä syksyä ja hyvää oloa!
<3, Karita

Kommentit (10)

 1. Timo

  Jos elimistön pH heittelee, kannattaa otaa päivystykseen yhteyttä. Kyseessä on käytännössä aina vakava tauti tila. Muussa tilanteessa elimistön pH on tarkan kontrollin alaisuudessa ja ravinnolla siihen ei käytännössä voi vaikuttaa. Ei sillä että tuolla vaikuttamisella edes olisi mitään merkitystä. Kannattaako kirjoitella asioista, joisa ilmiselvästi ei tiedä eikä tajua yhtään mitään? Sinällään tätä on turha kirjoittaa, eivät kaltaisesi huuharit ikinä julkaise kritiikkiä sivuillaan.

  • karitatykka

   Hei Timo.

   Elimistö tekee kovin töitä, jotta pitääkseen pH:n kontrollissa. Sen työtä voi myös helpottaa elämäntavoilla ja tarvittaessa myös lisäravinteilla.
   : )

   – Karita

 2. Hapan lääkäri

  Niin, nämä emäs-happo-tasapainojutut eivät perustu mihinkään. Ihmisen elimistö pitää tasa-painon täsmälleen kohdallaan, vain joissakin henkeä uhkaavissa tilanteissa se voi heilahtaa (esim. hoitamaton diabetes). Mitään emäksistä kehoa tms. ei ole olemassa.

  • karitatykka

   Hei Tapani.

   Kiitos viestistäsi.

   Mukavaa sysksyn jatkoa,
   Karita

 3. Marita

  Elämäntapaohjeet ovat todella kannatettavia . Kaliumbikarbonaattilisän on todettu vaikuttavan kalsiumin aineenvaihduntaan ja vähentävän sen eritystä virtsaan. Ajatus siitä, että vaikutus vastustuskykyyn välittyy happo-emästasapainon väityksellä on toistaiseksi jäänyt osoittamatta tieteellisesti.

  • karitatykka

   Kiitos viestistä Marita ja hyvää syysviikkoa!

   Karita

 4. Mia

  Olen päässyt nauttimaan kolmen vuoden flunssakierteen katkeamisesta ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Toki tunnistan kehossa alkavan flunssan oireet jo useankymmenen flunssan kokemuksella eli niitä flunssan yrityksiä on kehossa kyllä tänä syksynä ollut, mutta eivät ole yltyneet kunnon taudiksi asti, kun olen malttanut heti höllätä tahtia.

  Paras lääke on hyväksi havaittu kuuma vesi, johon lisään tuoretta inkivääriä ja hunajaa. Nautin juomaa useita kertoja päivässä aina flunssaisen olon iskiessä. Lisäksi otan sinkki +C-vitamiini valmistetta.

  Olen niin tyytyväinen, sillä nähtävästi aiempi työ ei yksinkertaisesti sovi minulle oli syy astman tai ei. Samat keinot 8lisää työssä ollessani käytössä ilman toivottua apua. Toivottavasti tämä terveyskierre jatkuu pitkään!

  • karitatykka

   Terveyskierre on loputon! Pikku harmitukset matkan varrella ovat ainoastaan kehon arvokkaita viestejä jostain tärkeästä… : )
   Kaikkea hvyää,
   Karita

 5. E

  Hei Karita!

  Löysin tämän postauksesi kun etsin eilistä (?) julkaisua Manuka hunajasta flunssan hoitoon. Onneksi löysin tämän postauksen, sillä tämä lisäsi ymmärrystäni mm stressin vaikutusta ph-arvoihin ja sitä kautta flunssaan. Kävin nimittäin mittauttamassa työhöntulotarkastusta varten ph-arvoni lääkärillä ja arvot olivat 5.5 vaikka vaikka syön vihermehuja ja yleisesti terveellisesti joka päivä! Eilen sairastuin kovaa flunssaan ja illalla oli maha sietämättömän kipeä pitkän aikaa. En ole ennen ajatellutkaan että ph-arvot voisivat terveellisellä urheilevalla nuorella heittelehtiä näin paljon tai että niihin tulisi edes kiinnittää huomiota.

  Kiitos postauksestasi, tästä sain paljon apua lisätiedon etsimiseen. 🙂

  • karitatykka

   Kiitos kun seuraat!
   Ihanaa jos kirjoituksistani on apua. Keho ylläpitää ph-tasapainoa, mutta sen taakkaa voi aina helpottaa.
   Tässä vielä linkki manukapostaukseen. Se on ihan parasta kaikkiin tulehduksiin – etenkin flunssaan.
   http://blogit.terve.fi/rakkaudellakarita/paras-apu-tulehdukseen/

   Pikaista paranemista!

   Iloa ja energiaa,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *