Pähkinätön mustikkaraakakakku – äitienpäivän ihanuus

 

 

Pähkinätön mustikkaraakakakku on koostumukseltaan kuohkea ja kepeä – maultaan kermainen ja raikas. Pensasmustikoiden mieto, mutta ihana maku ja kaunis väritys tekevät tästä kakusta keväisen kauniin kakun, jolla voi juhlistaa vaikka sunnuntaina vietettävää äitienpäivää. Kakku ei ole vaikea valmistaa ja vaikka psylliumin kanssa pelatessa täytte on aina valmistusvaiheessa hiukan ”liisterimäinen”, ei lopputulos ole sitä. Psylliumkuitujauhe tuo kakkuun juuri sen erityisen ihanan koostumuksen.

 

 

 

 

Pähkinätön mustikkaraakakakku ei vaadi lukuisia raaka-aineita, eikä aktiivista valmistusaikaa kulu kuin noin 20 minuuttia. Mustikoista voit valita mieleisesi, joko ihanat metsämustikat tai sitten tahraamattomat pensasmustikat. Valmistin kakun silikoniseen, korkeareunaiseen ja halkaisijaltaan 15 cm vuokaan. Keraamisella pohjalla olevan vuoan erikoisuus on juuri sen keraaminen pohja – tämä vuoka on suosikkivuokani jo vuosia – sopiva koko ja toimiva malli. Pähkinätön mustikkaraakakakku on yksi monista kakuistani, joka sopii täydellisesti tehtäväksi juuri tällaiseen pienempään ja korkeampaan vuokaan.

 

 

 

 

Tämä pähkinätön mustikkaraakakakku sai alkunsa pyynnöstä, jossa toivottiin pähkinätöntä kakkureseptiä – etenkin cashewpähkinät haluttiin jättää pois. Jos sinäkin etsit pähkinättömiä raakakakkureseptejä, löydät niitä myös täältä blogistani – esmerkiksi limetti- ja mokkasuklaakakku ovat herkullisia, täysin pähkinättömiä, gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja. Niin myös tämäkin, pähkinätön mustikkaraakakakku on gluteeniton ja valmistuu ilman valkoista sokeria. Vegaaniseksi pähkinätön mustikkaraakakakku muuntautuu helposti vaihtamalla hunajan vaikka vahterasiirappiin, koivusokeriin, steviaan, kookossiirappiin tai johonkin muuhun mieleiseen makeuttajaan. Tumman värinen makeuttaja tosin saattaa muuttaa täyteen väriä hiukan – raikas valkoinen täyte tulee väriltään hiukan tunkkaisemmaksi ja myös maku muuttuu.

 

 

Rakastatko raakakakkuja?  Entä millaisia reseptejä sinä toivoisit minun kehitelevän tänne blogiini?
Kerrothan toiveistasi kommenttikenttään – saan inspiraatiota toiveistanne.

 

Iloa ja kaunista viikkoa!

Karita

 

 

 

 

 

 

 

Pähkinätön mustikkaraakakakku

(noin neljälle)

 

pohja:
1,5 dl kookoshiutaleita
1,5 dl kaurahiutaleita
150 g tuoteita taateleita, kivet poistettuina ( noin 2 dl)
1 rkl sulatettua kookosöljyä
1–2 rkl vettä, riippuen taateleiden mehukkuudesta
ripaus suolaa ja 1 tl rouhittua kardemummaa

 

 

täyte:
130 g kaakaovoita, sulatettuna
3 dl kookoskermaa (kylmässä olleen täysirasvaisen kookosmaitotölkin paksu rasvainen osa)
hunajaa tai muuta makeutaja makusi mukaan (itse laitoin 2 rkl hunajaa ja muutaman tipan steviaa)
2 tl raastettua luomulimetin tai -sitruunanakuorta
pieni ripaus suolaa
1,5 rkl psylliumkuitujauhetta

+  2–3 dl joko kotimaisia tai pensasmustikoita, käytin pensasmustikoita  (määrä riippuu koristelustasi)

 

 

 

 

Sekoita pohjan raaka-aineet monitoimikoneessa keskenään kunnes massa on muotoiltavissa.
Vuoraa silikonireunaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja painele osa pohjan taikinasta vuoan pohjalle. Jätä pieni osa täytteestä sivuun, sillä laitamme sitä myös täytteen joukkoon.

Valmista sitten täyte sekoittamalla HUONEENLÄMPÖINEN kookoskerma, makeutus, limetin kuoriraaste, suola ja lämmin sulatettu kaakaovoi sekaisin tehosekoittimella. Jos kookosmaito on liian viileää ja massa jähmistyy liikaa, voit kaataa sekaan tilkan lämmintä vettä.
Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

Lisää lopuksi psylliumkuitujauhe – mitä hienompaa sen tasaisempi koostumus kakkuun tulee. Anna koneen vielä pyöriä hetken, jotta psyllium sekoittuu hyvin massaan.

Kaada sitten täytettä kakkuvuokaan, pohjan päälle pieni kerros. Ripottele mustikoita ja murustele jäljellä olevaa kakkupohjan taikinaa täytteen päälle.
Kaada sitten uusi kerros täytettä ja toista sama tai kaada kaikki loppu täyte päälle ja painele mustikoita kakun sisään. Napauta muutaman kerran vuokaa pöytään, jotta ilmakuplat nousevat.
Siirrä kakku pakastimeen jähmettymään ainakin pariksi tunniksi. Itse pidän yleensä yön yli.

Kun haluat nauttia kakun, voit leikata sen paloiksi jäisenä tai sitten antaa kakun pehmetä reilut puoli tuntia ennen tarjoilua. Koska kakku on koostumukseltaan kepeä, kannattaa se säilyttää joko pakastimessa tai jääkaapissa.

 

Koristele luovuutesi mukaan ja nauti!

 

 

 

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

 

 

 

Kaipaatko lisää? Ei hätää – herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.

 

 

Suklaa-kaurakeksit

(gluteeniton ja vegaaninen)

Herkän ihon hellijä

Vegaaninen minttusuklaa

vegaaninen minttusuklaa

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (11)
  1. Seija Häkkinen
    11.5.2018, 10:48

    Näyttää herkulliselta, minkä konoinen vuoka tässä oli? Terkut Seijanneli

    1. karitatykka
      13.5.2018, 08:44

      Se lukeekin tuossa jutussa, jossa myös suora linkki vuokaa, jota käytän.
      15 cm Lekue on merkki.

      Iloa,
      K

  2. Menee ehdottomasti testiin huomenna! Voiko käyttää ei tuoreita taateleita? Olisi valmiina Foodinin kivettömiä taateleita iso pussi.. jos voi, niin varmaan liottaa ensin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *