Päästä irti ja vapaudu!

Päästä irti ja vapaudu!

paasta irti ja vapaudu Karita Tykka

Joskus tuntuu, että se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on mahdollista ja omaa suuren energisen latauksen. Useimmiten vasta irti päästettyämme huomaamme, miten lujasti uskomukset, tarinat ja kaavat ovat meitä otteessa pitäneetkään – seuraa suuri ja samalla myös joskus hiukan pelottava vapaus. Vapautuaksemme tarinoistamme, traumoistamme ja uskomuksistamme on uskallettava päästää niistä irti – olla valmis katsomaan ja kuuntelemaan. Se ei aina ole kaunista katseltavaa tai kuunneltavaa – egon kieli on usein niin kovin rumaa ja ilkeääkin.

paasta irti ja vapaudu Karita Tykka

Olen matkan varrella ymmärtänyt, että irti päästämisen voi tulkita monin tavoin. Mutta kun ymmärtää, että irti päästäminen ei ole eroon hankkiutumista vaan hyväksymistä ja rakastamista, ollaan todellisten muutosten äärellä. Totaalinen irti päästäminen vapauttaa lukkoja ja tukoksia elimistössämme, jolloin energia alkaa virrata paremmin ja elämä kulkemaan kuten sen todella toivot kulkevan – itsestäsi käsin, ei muista. Kun enegiaa pääsee virtaamaan puhtaasti et ole rajoitteidesi ja uskomustesi vanki tai ohjaudu menneiden kokemustesi kautta – olet vahvemmin läsnä ja toimit sisimmäisestä olemuksestasi ja rakkaudesta käsin. Hyväksyminen ja rakastaminen ovat todellista läsnäoloa.

“Renew, release, let go. Yesterday’s gone. There’s nothing you can do to bring it back.
You can’t “should’ve” done something. You can only DO something. Renew yourself. Release that attachment. Today is a new day!”

― Steve Maraboli

Miten irti päästäminen sitten onnistuu? Tarvitaan rohkeutta, tahtoa ja sinnikkyyttä. Ensin tunnet, näet, koet ja aistit tunteen tai trauman niin vahvasti kuin suinkin kykenet. Annat kaiken tukahdutetun ja hillityn vihan, pettymyksen, itkun, pelon ja turhautumisen, aivan kaiken nousta pintaan ja tulla esiin. Tuntiessasi tunteet ja tuntemukset, anna niille aikaasi, nimeä ne ja hyväksy sitten itsesi ja tunteet sellaisena kuin ne juuri nyt ovat.
Huomioimalla tuntemuksesi, annat sen tulla esiin, etkä yritä turruttaa, peitellä tai piilotella sitä. Hylkääminen, piilottelu ja maton alle lakaisu, eivät poista tunnetta, vaan tunne jää kehoosi ja ohjailee sieltä käsin elämääsi. Tiedostamalla ja hyväksymällä tuntemuksesi sellaisina kuin ne ovat ja sen kautta voit päästää niistä irti. Menneestä ja epämiellyttävistä asioista ei siis yritetä väkisin eroon, vaan hyväksyen ja rakastaen päästetään siitä lempeästi irti. Ja koska tunteita on kerrostunut kehon moniin eri kerroksiin ja useita kertoja, on tunteista irti päästäminen ja lukkojen avaaminen useimmiten pidempi juttu. Monesti itsekin olen matkallani ajatellut jostakin vapautuessani, että ”no tämä se nyt sitten oli, se, joka on liian kauan toivonut tulla kuulluksi…” – kunnes taas tulee seuraava kerta ja uusi selvittämättä jäänyt möykky… Kannattaa silti olla sitkeä ja jatkaa, sillä se on ainoa keino todelliseen irti päästämiseen.

paasta irti ja vapaudu Karita Tykka

Päästä irti ja vapaudu – mistä haluat päästää irti?

Mistä sinä voisit päästää irti? Mikä tunne ei palvele sinua juuri nyt ja miltä elämäsi näyttäisi ilman rajoittavia tuntemuksia ja uskomuksia? Itse puran pala palalta rakkauden menettämisen pelkoani, joka nousee pintaan aina ”tiukan paikan tullen” – en ole valmis päästämään irti fyysisestä henkilöstä, vaikka tiedostan, että sielu ei häviä koskaan.

Itsensä kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä, vaikka se välillä saattaa tuntua hyvin epämiellyttävältä ja sattuakin. Voimme piilottaa pään pensaaseen, teeskennellä ja turruttaa tai kaivaa kaiken esille ja rakastaen sekä hyväksyen päästää lopulta irti. Vaihtoehdoista jälkimmäinen on huomattavan tehokasta ja vapauttavaa…

Toivon sinulle iloa ja ihanaa uutta alkanutta kesäviikkoa!
Tuokoon se sinulle iloa, valoa ja kaikkea ihanaa.
Karita

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Toimivat luonnonkosmetiikan aurinkosuojat

turvallinen aurinkosuoja Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (4)
 1. Kiitos tästä voimaannuttavasta tekstistä! ♥️

  Olen viime viikot ollut itse jälleen kerran tämän teeman äärellä. Liian pitkään olin pitänyt kiinni jostain mielikuvasta mitä minun ja elämäni muka pitäisi olla ja suorittanut vain kaikkea. Lopulta huomasin kaiken sen suorittamisen tehneen minusta ihmisen, joka en halua olla. Negatiivisen, ärtyneen, väsyneen ja ahdistuneen. Nyt olen kohta pari viikkoa ottanut aikaa pysähtymiseen ja harjoittanut juuri tuota irti päästämistä. Olin kiinni pitäessänin joutunut johonkin kauas pimeään paikkaan ja nyt olen vihdoin matkalla takaisin valoon. Matka on pitkä ja hidas,mutta annan nyt itselleni luvan ottaa tähän aikaa. Opetella taas huomaamaan ne hyvät ja kauniit asiat ympärilläni.
  Olen alkanut seurata sinua somessa tämän prosessini aikana ja tämän blogi-kirjoituksesi jälkeen viimeistään ymmärsin, miksi aloin.

  Kaikkea hyvää kesääsi Karita!

  1. karitatykka
   17.6.2019, 18:52

   <3 Kiitos – ihanaa, että energiani ja sanomani tavoitti sinut.

   Ymmärrän oikein hyvin. Usein saatamme luulla jonki olevan tavoittelemisen arvoista, kunnes matkalla näemmekin sen todelliset värit…

   Kiitos kun olet siellä, luet ja seuraat.

   Valoa ja iloa kesään.
   Kaikki mihin keskitymme ottaa tilaa elämästämme – keskitytään hyvään ja siihen, mikä tekee meille hyvää.

   <3 Karita

 2. Kiitos taas kerran tästä tekstistäsi Karita♥️!
  Osui niin syvälle…
  Minulla pitkä tie kuljettavana tällä saralla, mutta pienin askelin ja itseä kuunnellen.

  Ihanaa kesää; olet rakas
  Nina

  1. karitatykka
   17.6.2019, 18:55

   Hei ihana – meillä kaikilla on pitkä matka, emmekä kaiketi koskaan ole ”perillä”.
   Ehkäpä tärkeintä onkin juuri se matka ja miten sen taivallamme.

   Ihanaa, että tekstini tavoitti sinut. Linkin saa mieluusti jakaa – olisi ilo jos blogini saavuttaisi mahdollisimman monet. <3

   Valoa ja ihanaa kesää,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *