Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla (ketogeeninen resepti)

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla – NAM!

 

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

 

Joskus käy niin, että päässä ollut ajatus uudesta reseptistä ei käytännössä toimi lainkaan… Toisinaan käy päinvastoin ja resepti on vieläkin parempi kuin kuvittelit – nyt kävi juuri noin ja voit olla varma, että meidän pöydässä nautitaan tämän jälkeen useasti paahdettua kukkakaalia parmesaanilla!

 

 

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykä

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

 

 

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla voi valmistaa myös vuokana, jolloin kiekkojen sijaan pilkkoo kukkakaalin kukinnot ja varren pienemmiksi ja valmistaa ne pannun kautta esikypsennettyinä uunivuoassa. Jos valmistat ruoan vuoassa, voi olla, että raaka-aineiden määrää tulee hiukan korjata, jotta kokonaisuus toimii parhaalla mahdollisella tavalla. : )

 

 

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

 

 

Tämä ruoka sopii kasviruokailioille, jotka käyttävät juustoa, keliaakikoille, ketoruokailijoille, diabeetikoille, sokerittomille, pähkinäallergisille ja niin edelleen. Jos olet täysin vegaani, voi ruokaa kokeilla valmistaa myös vegaanisia juustovalmisteita käyttäen. Itse nautin laadukkaista juustoista, enkä muutenkaan ole vegaani, joten tämä resepti kutkuttelee omia makunystyröitäni tällaisenaan. Kasviksia syön todella paljon ja sään viilentyessä on ihanaa nauttia ne lämpiminä. Ruoan rasvat auttavat rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään ja tuovat ruokaan lisää elimistölle tärkeitä rasvoja ja energiaa – mausta puhumattakaan!

 

 

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

 

Kasvisruoka voi olla epäterveellistä, mutta se voi olla myös todella terveellistä, riippuen siitä, mitä syö. Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla -resepti, sopii mielestäni jälkimmäiseen kategoriaan. Parmesaani-kukkakaali on myös loistava lisuke vaikka vaalean kalan kaverina tai jonkin muun ruoan lisukkeena – silloin annoksesta riittää useammalle. Erilaisilla mausteilla ja juustoilla tästä saa aina uuden laisen ruoka-annoksen – kokeile vaikka käyttää vuohenjuustoa!

 

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

 

 

Reseptit kuten kaikki muutkin kirjoitukseni kumpuavat aina sisältäni – omasta elämästä. Ideoita ja inspiraatiota saan kaikesta kokemastani ja näkemästäni. Ihmiset, luonto, kasvit ja moni muu innoittaa kaikkea tekemistäni – kuten myös te lukijat! Minua kiinnostaisikin kuulla, millaisille resepteille ja aiheille olisi niin sanotusti ”tilausta”? Kysyn tätä, jotta pystyisin auttamaan ja palvelemaan mahdollisimma monia teistä. Kommenttikenttään siis vaan toiveita tulemaan, niin pyrin niihin parhaani mukaan vastaamaan ja niitä toteuttamaan. : )

 

 

Iloa ja energistä keskiviikko kaikille!
Karita

 

 

 

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

 

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla

Valmistu noin 40 min ~ kahdelle

 

1 kukkakaali
3–4 rkl neitsyt oliiviöljyä
reilusti tuoretta timjamia
suolaa ja jauhettua mustapipuria
1 dl tomaattipyreetä
2 tl luuliemijauhetta (voit jättää myös pois)
1 valkosipulin kynsi
1,5–2,5 dl raastettua parmesaanijuustoa (riippuen kuinka juustoisesta pidät ; ) )
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä

 

 

 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla tai voitele uunivuoka oliiviöljyllä.
Leikkaa kukkakaalista kaksi tai kolme isoa kiekkoa/pihviä. Laita ylimääräinen kukkakaali sivuun.
Soseuta sauvasekoittimella noin 2 dl kukkakaalikiekoista ylijäämää kukkakaali, 1 dl tomaattipyrettä, 1/2–1 dl vettä, 1 rkl oliiviöljyä, 2 tl luuliemijauhetta, valkosipulinkynsi, tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria.
Paista kukkakaalipihvit oliiviöljyssä pannulla – noin 8 min molemmilta puolilta, niin että pinta hiukan ruskistuu.
Siirrä pihvit uunivuokaan tai pellille, mausta tuoreella timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada päälle tomaattinen kukkakaalikastike, siemenet ja parmesaaniraaste.
Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut, saanut väriä ja kukkakaali kypsynyt.
Tarjoile raikkaan salaatin kera ja nauti!

 

 

 

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Sitruuna-mantelikeksit (gluteeniton)

parhaat sitruuna-mantelikeksit

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka| Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (19)
  1. Hei,

    Kiitoksia taas herkullisesta ohjeesta 🙂 Nam, Nam… kokeiluun menee ehdottomasti 🙂
    Sopii hyvin juuri tahan vuodenaikaan tuo.
    Oikein kivaa ja herkullista keskiviikko paivaa sinulle

    1. Ihanaa – kiitos ja kaunista torstaita myös sinulle!

  2. Juuri terveellisiä arkiruoka reseptejä olisi ihana saada yllin kyllin. Sairastan itse nivelreumaa ja koitan välttää gluteenia ja sokeria, sekä punaista lihaa.
    Ruokien keksiminen tuottaa kuitenkin ongelmia, sillä tykkään nauttia ruuan juurikin lämpimänä esimerkiksi kylmien salaattien sijaan. Kiitos jo tästä reseptistä, menee ehdottomasti kokeiluun!

    1. Ymmärrän, kylmät kasvikset eivät välttämättä edes ole paras asia kehollekaan kelien viilentyessä…

      Iloa ja herkullista päivää,
      K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *