Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla (ketogeeninen resepti)

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla – NAM!

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

Joskus käy niin, että päässä ollut ajatus uudesta reseptistä ei käytännössä toimi lainkaan… Toisinaan käy päinvastoin ja resepti on vieläkin parempi kuin kuvittelit – nyt kävi juuri noin ja voit olla varma, että meidän pöydässä nautitaan tämän jälkeen useasti paahdettua kukkakaalia parmesaanilla!

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykä

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla voi valmistaa myös vuokana, jolloin kiekkojen sijaan pilkkoo kukkakaalin kukinnot ja varren pienemmiksi ja valmistaa ne pannun kautta esikypsennettyinä uunivuoassa. Jos valmistat ruoan vuoassa, voi olla, että raaka-aineiden määrää tulee hiukan korjata, jotta kokonaisuus toimii parhaalla mahdollisella tavalla. : )

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

Tämä ruoka sopii kasviruokailioille, jotka käyttävät juustoa, keliaakikoille, ketoruokailijoille, diabeetikoille, sokerittomille, pähkinäallergisille ja niin edelleen. Jos olet täysin vegaani, voi ruokaa kokeilla valmistaa myös vegaanisia juustovalmisteita käyttäen. Itse nautin laadukkaista juustoista, enkä muutenkaan ole vegaani, joten tämä resepti kutkuttelee omia makunystyröitäni tällaisenaan. Kasviksia syön todella paljon ja sään viilentyessä on ihanaa nauttia ne lämpiminä. Ruoan rasvat auttavat rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään ja tuovat ruokaan lisää elimistölle tärkeitä rasvoja ja energiaa – mausta puhumattakaan!

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

Kasvisruoka voi olla epäterveellistä, mutta se voi olla myös todella terveellistä, riippuen siitä, mitä syö. Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla -resepti, sopii mielestäni jälkimmäiseen kategoriaan. Parmesaani-kukkakaali on myös loistava lisuke vaikka vaalean kalan kaverina tai jonkin muun ruoan lisukkeena – silloin annoksesta riittää useammalle. Erilaisilla mausteilla ja juustoilla tästä saa aina uuden laisen ruoka-annoksen – kokeile vaikka käyttää vuohenjuustoa!

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

Reseptit kuten kaikki muutkin kirjoitukseni kumpuavat aina sisältäni – omasta elämästä. Ideoita ja inspiraatiota saan kaikesta kokemastani ja näkemästäni. Ihmiset, luonto, kasvit ja moni muu innoittaa kaikkea tekemistäni – kuten myös te lukijat! Minua kiinnostaisikin kuulla, millaisille resepteille ja aiheille olisi niin sanotusti ”tilausta”? Kysyn tätä, jotta pystyisin auttamaan ja palvelemaan mahdollisimma monia teistä. Kommenttikenttään siis vaan toiveita tulemaan, niin pyrin niihin parhaani mukaan vastaamaan ja niitä toteuttamaan. : )

Iloa ja energistä keskiviikko kaikille!
Karita

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkä

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla

Valmistu noin 40 min ~ kahdelle

1 kukkakaali
3–4 rkl neitsyt oliiviöljyä
reilusti tuoretta timjamia
suolaa ja jauhettua mustapipuria
1 dl tomaattipyreetä
2 tl luuliemijauhetta (voit jättää myös pois)
1 valkosipulin kynsi
1,5–2,5 dl raastettua parmesaanijuustoa (riippuen kuinka juustoisesta pidät ; ) )
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla tai voitele uunivuoka oliiviöljyllä.
Leikkaa kukkakaalista kaksi tai kolme isoa kiekkoa/pihviä. Laita ylimääräinen kukkakaali sivuun.
Soseuta sauvasekoittimella noin 2 dl kukkakaalikiekoista ylijäämää kukkakaali, 1 dl tomaattipyrettä, 1/2–1 dl vettä, 1 rkl oliiviöljyä, 2 tl luuliemijauhetta, valkosipulinkynsi, tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria.
Paista kukkakaalipihvit oliiviöljyssä pannulla – noin 8 min molemmilta puolilta, niin että pinta hiukan ruskistuu.
Siirrä pihvit uunivuokaan tai pellille, mausta tuoreella timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada päälle tomaattinen kukkakaalikastike, siemenet ja parmesaaniraaste.
Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut, saanut väriä ja kukkakaali kypsynyt.
Tarjoile raikkaan salaatin kera ja nauti!

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Sitruuna-mantelikeksit (gluteeniton)

parhaat sitruuna-mantelikeksit

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka| Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (19)

  1. Sanna

    Kokeiluun menee tämä resepti heti tänään. Tälläisiä yksinkertaisia ja nopeita arkeen ja miksei viikonloppuunkin käyviä terveellisiä kasvis ja vegaaniruoka reseptejä kaipaa aina. Ideat kun tuntuvat loppuvan itseltä aina keskeen ja sitten tulee tehtyä aina samoja ruokia. Jakamaasi parsakaalivuoka reseptiä olen tehnyt viikottain kiitos siitä.

    • karitatykka

      Kiitos

      Ihanaa ja energistä loppuviikkoa Sanna!
      K

  2. Ellinoora

    Kuulostaapa herkulliselta. Menee ehdottomasti testiin! Kaipailisin ohjeita kasvisruokiin, joita voi tehdä kerralla isomman satsin, jotta ruokaa riittää myös useammalle päivälle.

  3. Hanna

    Kiitos ohjeesta 🙂 Kaipaan myös näitä lämpimän ruuan ohjeita, joita voisi tehdä isomman määrän kerralla jotta seuraavana päivänä voisi ottaa töihin mukaan evääksi. Jotenkin pelkän perus salaatin jälkeen on kovin viluinen olo.

  4. Mervi

    Kiitos Karita:) Mistä muuten ostat luuliemijauhetta? Onko joku hyvä brändi? Itse olen liemen tähän mennessä keitellyt mutta työlästä/ajallisesti haastavaa se on kun tekee normi työpäiviä kodin ulkopuolella.

    Käytätkö muuten slow cooker haudutuspataa? Oisko sulla hyviä reseptejä tai vinkkejä siihen? Olin kasvis/kalasyöjä yli 20vuotta mutta viime vuosina olen alkanut syödä valikoidusti luomulihaa. Keho on kaivannut sitä vauvavuosien jälkeen.. Tuo pata tuntuisi kätevältä vaikka kokonaisen luomukanan valmistukseen. En muista kyllä nähneeni sinulla lihareseptejä.

    • karitatykka

      Moikka Mervi,

      Sano muuta, oman luuliemen keittely on työlästä puuhaa… Luuliemijauhetta ostan Biomedilta – huipputuote!
      Minulla ei ole slow cooker pataa, haluaisin kyllä, joten reseptiikkaa ei valitettavasti siihen löydy.

      Hinoa, että olet osannut kuunnella kehon viestejä ja ottanut myös huomioon elämäntilanteiden ja kehon tarpeiden vaihtelut! Niin sitä mielestäni tulisikin tehdä, kuunnella kehoa ja syödä sitä mitä se milloinkin kaipaa. : )

      Minulla ei täälä lihareseptejä ole – syön pääsääntöisesti kasviksia, marjoja, kalaa, äyriäisiä, kananmunia, juustoja, mutten lihaa – viimeisten kuukausien aikana olen tosin syönyt pari kertaa maksaa, kun keho on sitä huudellut… Perheen miehille valmistan kyllä liharuokia.

      Iloa ja ihanaa viikkoa!
      Karita

  5. Ammi

    Hei!
    Ohje menee ehdottomasti kokeiluun, näyttää niin herkulliselta.
    Olisi kiva saada vinkkejä, mitä olisi hyvä ottaa mukaan reissuun/matkalle. Mitä syöt matkustaessa esim autolla Suomessa?Huoltoasemien valikoima mielestäni suppea itselle.
    Kiitos kivasta blogista ja esim. erittäin hyvistä patukoiden ohjeista, joita oon tehnyt ja ottanutkin mukaan.
    Lisävinkkejä ottaisin mielelläni vastaan.

    • karitatykka

      Moikka!

      Kiitos että luet blogiani! Kiitos myös juttutoiveesta, otan sen listalle ja jossain vaiheessa pyrin siihen vastailemaankin. Huoltoasemat eivät tosiaan aina tarjoile parasta… mutta onneksi monessa on jo sisällä pieni kauppa, josta saa koottua hyviä kokonaisuuksia. : )

      Iloa ja ihanaa viikkoa,
      Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *