Onnellisuuden merkitys

Onnellisuuden merkitys – miten suuri se onkaan…

onnellisuuden merkitys Karita Tykka

Onnellisuuden merkitys korostuu kun elämässämme tapahtuu asioita, jotka koemme epämiellyttäviksi tai haasteellisiksi. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on siirtää ajatukset hetkeksi johonkin positiiviseen ja lisätä onnellisuuden tunteen määrää.

Mielen voima on valtava, ja siksi sillä, mitä ajattelemme ja mihin keskitymme, on suuri merkitys. Tänään kysyn sinulta tärkeän kysymyksen, joka auttaa sinua oivaltamaan, mikä elämässäsi tuo onnellisuuden tunnetta ja annan vinkin, jonka avulla voit kokea onnellisuutta milloin vain ja missä vain.

Kysymys kuuluu näin:

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mitä asioita, henkilöitä, paikkoja, kokemuksia, tapahtumia tai muuta nousen mieleesi?
Valitse ainakin yksi asia. Tunne missä onnellisuuden tunne tuntuu, miltä se tuntuu, mistä se kumpuaa, mitä näet joko mielikuvissa tai edessäsi ja keitä tai mitä siihen liittyy. Viipyile hetki tuon mielikuvasi, tunteen tai ajatuksen parissa…
Nauti onnellisuuden tunteessa ja tunne kiitollisuutta siitä, mitä sinulla on.
Voit palata tunteiden pariin aina kun haluat. Ota hetki, laskeudu itsesi äärelle ja rentoudu onnen äärelle. Haasteellistenkin tilanteiden aikana on aina jotakin, josta voimme olla onnellisia – vaikka jokin ihana muisto, jonka pariin voimme palata ja josta tuntea kiitollisuutta.

Onnellisuuden merkitys saattaa unohtua

Onnellisuuden merkitys saattaa unohtua kun suoritamme kaikkea. Kiireessämme tingimme niistä asioista, jotka tuovan meille iloa ja ovat meille merkityksellisiä. Onnellisuudella on suuri merkitys, eikä sitä kannata pitää itsestään selvyytenä. Sitäkin voi harjoittaa ja sen tuntemista muun muassa edellä mainitulla tavalla lisätä. Onnellisuuden merkitys on suuri, koska mistään ei ole iloa, jos elämässämme ei ole onnellisuutta. Kuvittele vaikka unelmiesi vartalo, parisuhde, ammatti, lottovoitto tai mitä tahansa ilman onnellisuutta – tuntuisiko mikään miltään jos emme kykenisi onnen tunteeseen?

onnellisuuden merkitys Karita Tykkä

Onnellisuuden merkitys – laita hyvä kiertämään

Hyvän voi myös laittaa kiertämään koska sekin lisää omaa onnellisuuden tunnetta. Kun autamme toista tai teemme jollekin hyvää, tunnemme itsekin iloa. Voit jakaa hyvää, auttaa minua ja lähettää tämän ajatuksen jollekin joka kaipaa sitä juuri nyt.

Onnellista viikkoa,
Karita

kuva: Emma Ronkainen

hame: Dots… / Dante

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

Ilolla seurailen myös juttujeni jakoja somessa – kiitos!

Pähkinätön mustikkaraakakakku

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
 1. Minut tekee onnelliseksi toimiva arki ja pienet hyvät hetket läheisten kanssa, jossa olemme aidosti läsnä yhdessä 🙂 Sellainen hetki minulla oli eilen siskoni kanssa, kun kävimme yhdessä lounaalla ja nautimme puistossa auringosta. Tunsin itseni tosi onnelliseksi <3
  Kiitos ihanasta, voimaannuttavasta blogista!
  Ida

  1. karitatykka
   23.5.2019, 16:28

   Ihanaa, juuri hetkissä onnen salaisuus piileekin. Se, että pysähtyy huomaamaan ne.

   Iloa ja kiitos, kun kun luet blogiani!
   Karita <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *