NUUDELIKEITTO PURKISSA

Nuudelikeitto purkissa lämmittää ihanasti vaikka lounaalla.

nuudelikeitto purkissa Karita Tykkä

Monesti kuulen, että töihin ottaa usein aina samaa lounasta mukaan tai käy ulkona syömässä. Tänään jaan reseptin, joka toivottavasti tuo vaihtelua tähän. Tarvitset purkin ja raaka-aineiden lisäksi vain kiehuvaa vettä. Tämä on kiva vaihtoehto lounaaksi tai vaikka alkuruoaksi milloin vain. Gluteeniton, vegaaninen, maidoton ja sokeriton tämä myös on, eikä sisällä munaa tai pähkinöitä. Variointimahdollisuuksia on paljon, valitset keiton täytteet fiiliksen mukaan. Nuudeleita voi valmistaa myös kerralla enemmän ja valmistaa osasta vaikka nuudelisalaatin. Mausteilla voi leikitellä myös ja lisätä tai vähentää keiton tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä chiliä ja/tai inkivääriä. Itse lisää yleensä keiton päälle hiukan kimchiä, joten jos olet kimchin ystävä voit kokeilla myös sitä.

nuudelikeitto purkissa Karita Tykkä

Toivottavasti nautit keitosta!

Iloa ja energiaa,

Karita

NUUDELIKEITTO PURKISSA

(kahdelle)

noin 60 g riisinuudeleita
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 tl tuoretta kuorittua inkivääriä pieneksi raastettuna
1/2 punainen chili pieneksi pilkottuna
1/2 punainen paprika
1 iso kevätsipuli
2 kourallista pinaattia TAI paksoita
1 tl tummaa riisimisotahnaa
pala sitruunaruohoa
1/2 tl suolaa
1–2 tl tamaria
muutama sieni pilkottuna – valitse makusi ja saatavuuden mukaan (oma valintani kuivatut mustat torvisienet)

+ vettä
1 limetin mehu
kourallinen korianteria tai basilikaa silputtuna (itse rakastan korianteria)

Kypsennä riisinuudelit laittamalla ne kiehautettuun veteen 3 minuutiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja lisää seesamiöljy ja sekoita. Nuudeleita kannattaa myös pilkkoa hiukan, jotta keiton syöminen on helpompaa.

Laita kannelliseen lasipurkkiin ensin nuudelit ja sitten loput raaka-aineet.

Kun haluat nauttia keiton, kiehauta vettä ja kaada keittoai- nesten päälle, kunnes purkki on täynnä. Sulje kansi ja ravista kunnolla, jotta maut sekoittuvat.

Anna hautua muutama minuutti ja avaa purkki.
Purista limetin mehu päälle, ja sekoita. Viimeistele yrteillä ja nauti.

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

SUKLAALUUMUT

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka, FB ja YouTube

kiitos!

Kommentit (1)
  1. Sain purkkiin valmistuvasta nuudelikeitto-ohjeestasi rohkeuden kokeilla purkkiin tehtävää keittoa. En huomannut ekaan versioon laittaa tamaria (tai mitään korvikkeeksikaan) ja maku oli hieman valju, kunnes huomasin virheeni. Toisestä erästä tuli mieluisa ja tein samaan syssyyn pakastimeen mauste-kasvissekoitukset valmiiksi. Tällainen ruoka on ihanaa kun haluan mielessäni hieman matkailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *