Näin pidät rinnoista huolta

Kaupallinen yhteistyö: Shock Absorber

Näin pidät rinnoista huolta – muutama kikka rintojesi tueksi…

Näin pidät rinnoista huolta Karita Tykkä

 

Oletko huomannut treenin päätteeksi naisten pukuhuoneessa, että osalla treenitopin alta paljastuvat pitsiset ja hentoiset liivit tai ohutta joustavaa kangasta olevat toppi. Tai kuulutko kenties niihin, jotka hankkivat kalliit juhlaliivit, joita käytät ensin juhlissa, sitten arkena ja lopuksi kulahtaneet liivit vielä siirtyvät käytettäväksi treenissä? Ymmärrän sinua oikein hyvin, olen itsekin joskus nuorempana tehnyt samaa – en vain yksinkertaisesti ole raaskinnut heittää kalliita liivejä pois. Onneksi tämä oli nuoruusvuosieni aikaa, vaikka ei silloinkaan kannata noin toimia, ellei sitten halua nopeuttaa rinnan kudosta venymistä. En usko, että kukaan haluaa ja saattaa vähintäänkin katua sitä myöhemmin, kun ikää on hiukan enemmän.

 

 

Näin pidät rinnoista huolta Karita Tykkä

 

Rinnoissamme ei ole lihaksia, vaan niitä pitävät paikoillaan ainoastaan ohuet ja elastiset sidekudossäikeet ja iho. Rinnan alta lihas kyllä löytyy – rintalihas, jonka vuoksi joku saattaa ajatella että treenaamalla voi rintojaansa kohentaa. On hyvä tiedostaa, että kaikki ylimääräinen rinnan liike kuormittaa rintoja paikoilla pitäviä kudossäikeitä ja aiheuttaa vaurioita, joita ei saa peruutettua, paitsi ehkä kirurgin veitsen alla… Voitteko kuvitella, että kudossäikeet venyvät 1-3 mm vuodessa ja 3-9 cm 30 vuodessa! Maanvetovoima vetää puoleensa ja toistuvat rinnan liikkeet saavat ne laskeutumaan, roikkumaan ja kodoksen venymään. Kun siihen vielä lisätään raskauden ja imetyksen tuomat muutokset, on ”ajokoiran korvat” -efekti valmis.

 

 

Näin pidät rinnoista huolta Karita Tykkä

 

Itse yhden lapsen imettäneenä olen huomannut rinnan muutokset. Mittariin tulee syksyllä 43 vuotta ja tässä iässä haluan pitää rinnoistani entistä parempaa huolta – etenkin urheillessa, jolloin rinnat joutuvat kovimman rasituksen alle. Paluuta entiseen ei ole, mutta ainakin voin tehdä parempia valintoja nyt. Liikun paljon ja siksi kaapistani löytyykin lukuisia urheiluliivejä – erilaisia malleja ja ominaisuuksia eri lajeihin ja tarkoituksiin. Toki liiveistä nousee aina jokin suosikki, jota tulee eniten käytettyä – siksi minulta löytyy samasta mallista myös eri värejä, jotta aina on suosikkiliivi saatavilla. : )

 

 

Näin pidät rinnoista huolta Karita Tykkä

 

 

Näin pidät rinnoista huolta – eri laji, eri liivi

 

Liivejä valittaessa tulee miettiä missä niitä käytät – ethän lähde lenkillekään korkokengissä. Esimerkiksi juoksuun tarvitsen aivan eri tuen ja liivin kuin vaikka aamun pilatestreeniini. Olen jo vuosia luottanut Shock Absorber urheiluliiveihin. Viime kesänä ilokseni mallistoon tuli malli, jossa oli myös pieni toppaus. Juoksuliivit ovat aiemmin olleet tiukkoja ja ilman naisellista tukea – vaan ei enää! Ihanaa, pyyntöihini on vastattu ja RUN malliin on tullut Run Padded, topattu versio, joka on kaunis ja naisellinenkin. Tulevana kesänä siis nähdään saariston katukuvassa useita kertoja minut juoksemassa tämä uutuus liivi päällä – värit vaihtuvat, mutta malli pysyy! Tänään viimeksi juoksin aamulenkin Run Padded liivi ylläni ja lopuksi myös pulahdin avantoon – joku teistä saattoikin nähdä yhden kauden uutuusväreistä myös aamun IG Storyssani. : ). Run Padded liivistä tuli ykkössuosikkini saman tie! Värejä löytyy kolme – tyylikkään mustan lisäksi myös vaaleanpunainen violeteilla yksityiskohdilla ja neonkeltaisella viimeistelty violetti versio.

 

Näin pidät rinnoista huolta Karita Tykkä

 

Näin pidät rinnoista huolta – muutama tärkeä vinkki urheiluliivien valintaan

 

Koko – kaikki lähtee oikeasta koosta! Mikään tuote ei toimi, jos koko on väärä. Itse otin alkuun AINA liian ison koon. Nyt ymmärrän ottaa todella napakan ja omille rinnoilleni parhaan mallin. Urheililiivini on usein eri kuin perus käyttöliivin.
Hengittävyys – Varmista, että tuote valmistetaan teknisistä kankaista, jotka antavat ilman kiertää iholla auttaen kehon lämmönsäätelyssä liikunnan aikana.
Kosteudensiirto – Materiaalin tulee siirtää kosteutta pois iholta, jolloin käyttömukavuus lisääntyy huimasti.
Kestävyys – Materiaalin tulee kestää kulutusta nyppyyntymättä venytyksessä sekä kosteudelle ja kuumuudelle altistuneena. Shock Absorber-tuotteet tukevat myös kastuessaan – tämän olen testannut lukuisilla kesälenkeilläni, jolloin pulahdan uimaan lenkin välissä ja jatkan juosten kotiin. Olen testannut liivejä myös avannossa. : )
Nopeasti kuivuva – Pesu tai huuhtelu jokaisen käyttökerran jälkeen pidentää liivien elinikää, joten on tärkeää, että kangas kuivuu nopeasti. Liivejä kannattaa olla muutamat, jotta kaapissa on aina ainakin yhdet puhtaat saatavilla.
Tukitaso – Valitse oikea malli ja tuki aina lajin tai harjoituksen mukaan.

 

 

Näin pidät rinnoista huolta Karita Tykkä

 

 

Iän lisääntyessä olen kiinnostunut pitämään entistä enemmän rinnoistani huolta – haluan aina käyttää, etenkin urheillessani parhaita mahdollisia liivejä rintojeni tukena. Liikunta itsessäänkin on mukavampaa kun rinnat ovat hyvin tuettuina.

Lisää liiveistä ja eri vaihtoehdoista voit lukea täältä. Kannattaa käydä kurkkaamassa myös loistava karttapalvelu, jonka avulla näet helposti, mihin näitä liivejä voi mennä sovittamaan.

Liikunnan iloa ja ihania lenkkejä kaikille teille ihanille – pidättehän rinnoistanne hyvää huolta!

Karita

 

 

 

kuva: Emma Ronkainen
vaatteet: Shock Absorber

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Pehmeä detox

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

Kommentit (2)
  1. Nyt täytyy sanoa että näytät aivan mielettömältä ja inspiroivalta. vaikutat tekstiesi perusteella siltä myös sisäisesti. hyvää kevättä!

  2. Kiitos hyvästä jutusta ja muistutuksesta liivien tärkeydestä urheillessa.

    Mieleeni on jäänyt minua hoitaneen OMT-fysioterapeutin sanat lähes 30 vuoden takaa. Hän sanoi, että naisten olisi parempi olla kokonaan ilman liivejä ns.normaali oloissa, sillä ilman tukea rinnat tottuvat kannattelemaan itseään. Tämä kommentti on jäänyt mieleeni ja olen käyttänyt liivejä pääsääntöisesti vain juostessa tai ratsastaessa ja joskus toki ulkonäkösyistä joidenkin vaatteiden alla. Ikää minulle on kertynyt jo 47 v ja 3 lasta olen imettänyt ja saan jatkuvasti kehuja rinnoistani, jotka ovat kuulemma kun nuorella tytöllä. Ehkä tämä idea ei toimi isorintaisella, mutta itse olenkin A-kuppi kokoinen 🙂

    Kiitos hyvästä blogistasi, sitä on aina kiva lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *