Kiinnitetty postaus

NÄIN PARANSIN ILMANLAATUANI

Kaupallinen yhteistyö: UniqAir

Uniikkia ilmanpuhdistusta – näin paransin ilmanlaatuani

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Rakastan ruokaa ja kokkaan päivittäin – tällä hetkellä useamman kerrankin, kun sekä mieheni että poikani syövät kaikki päivän ruokansa kotona. Olen kotona – koko perhe on, emmekä juurikaan käy muualla eikä meillä käy muita. Keittiössäni siis padat ja pannut sauhuavat, grilli käy kuumana useamman kerran viikossa, koska siinä saa niin hyvän maun moniin ruokiin, se helpottaa ruoanlaittoa ja koska sellainen keittiöstämme löytyy. Grillaamisessa on yksi iso miinus – käry, jonka se aiheuttaa. Se valtaa helposti kodin, tarttuu vaatteisiin ja hiuksiin – puhumattakaan sen haittavaikutuksista hengityksen kannalta.

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Ehkäpä juuri suurimman hyödyn UniqAir ilmanpuhdistimesta olen huomannut juuri noissa hetkissä, sillä se poistaa kaiken käryn, savu tai haju ei jää huoneilmaan, vaatteisiin tai hiuksiin. Myös hengittämäni ilma on puhdasta, ilman erilaisia myrkkyjä. Kun puhdistin on päällä, huomaan eron ilmanlaadussa kun kävelen alakerrasta yläkertaan. Merkittävän eron huomaa jopa kävellessä eteisestä keittiöön, todella pitkän avoimen tilan vuoksi. Kotona on helpompi hengittää eikä siitepölykään ole aiheuttanut toistaiseksi minkäänlaisia oireita.näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Olen kirjoittanut informatiivisen kirjoituksen ilman laadusta ja sen tärkeydestä, suosittelen lukemaan myös sen – löydät sen täältä. Tutkiessani ilmanlaatuun vaikuttavia seikkoja, havahduin kaikkeen siihen, mikä uhkaa hyvinvointiamme hengittäessämme. Etenkin nyt kun pandemia on päällä ja olemme kaikki eristyksessä kotona, on sisäilmasta tullut erityisen merkityksellistä. Samoin tuntuu kaupassa käydessäni ajoittain jopa hieman ikävältä hengittää kaikkea sitä, mitä siellä leijuu. Kunpa liiketiloissakin olisi kiinnitetty huomiota ilmanlaatuun ja työntekijöiden sekä asiakkaiden terveyteen. Onneksi sairaaloissa näin on – siellä hyrräävät UniqAirin ammattilaitteet.

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Huono sisäilma aiheuttaa oireita astmaatikoille ja allergikoille, mutta se voi aiheuttaa oireita myös perusterveille. Ilmanlaatua heikentävät monet aivan arkisetkin tekijät. Valitsemme paljon terveytemme eteen, mutta ilmaan emme juurikaan kiinnitä huomiota. Kuitenkin ilma on se, mitä eniten kulutamme ja sisäämme saamme. Tavallisenkin kodin sisäilmasta löytyy epäpuhtauksia, jotka voivat tulla esimerkiksi rakennusmateriaaleista, ihmisistä, tekstiileistä sekä ulkoilmasta. Liikenteen, teollisuuden ja puunpolton aiheuttamat pienhiukkaset tunkeutuvat keuhkojen ääreisosiin ja aina keuhkorakkuloihin saakka. Alle 0,1 mikrometrin ultrapienet hiukkaset voivat kulkeutua keuhkoista verenkiertoon ja vaikuttaa elimistössä pitkiäkin aikoja.

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

NÄIN PARANSIN ILMANLAATUANI – oireet

Yleisimmät oireet heikosta sisäilmasta ovat ylähengitystieoireet ja -infektiot, silmien ja limakalvojen oireilu, päänsärky, pahoinvointi ja väsymys voivat kaikki olla huonon sisäilman aiheuttamaa. Myös pöpöt viihtyvät ilmassa ja etenkin jos joku perheessämme sairastaa, surraa UniqAir hänen läheisyydessään. Herkistyessämme, saamme oireita ilman pienistäkin epäpuhtauksista. Siihen en halua itseäni altistaa, vaan haluan huolehtia sisäilmasta nyt, kun en ole herkistynyt millekään. Oikeanlaisella ilmanpuhdistimella voidaan sisätilan ilmasta poistaa oireita aiheuttavat epäpuhtaudet.

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Teknologiaa ja tutkimusta kotimaisin voimin.

Kotimainen ja suomessa valmistettu Uniq-ilmanpuhdistin suodattaa ilmasta kaikki terveyttä uhkaavat epäpuhtaudet. Se poistaa jopa 100 % kaasumaisista yhdisteistä, kuten haihtuvat orgaaniset yhdisteet, otsonin, ilmansaasteet, toksiinit ja hajut sekä 99,97 % pienhiukkasista, kuten mikrobit, homeitiöt ja mikromuovin. Ylivoimaisen ilmanpuhdistimesta tekee sen kolme suodatinta ja ainutlaatuinen aktiivihiiliyhdistelmä. Teknologiaa on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston sekä Suomen Puolustusvoimien taistelukaasuasiantuntijoiden kanssa. Se on jo vuosia ollut käytössä ja auttanut menestyksekkäästi julkisten tilojen sisäilmaongelmissa ja nyt saatavilla myös koteihin sopivana ja kauniilla muotoilulla varustettuna.

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

NÄIN PARANSIN ILMANLAATUANI – tutkimukset

Tolueeni-, eli hiilivety, jota esiintyy esimerkiksi liuottimissa ja monissa kotitaloustuotteissa, aiheuttaa negatiivisia terveysvaikutuksia, jo kohdistuvat eniten hermostojärjestelmään, mikä näkyy päänsärkynä, väsymyksenä, keskittymisvaikeuksina ja reaktiokyvyn huononemisena. Osittain tolueenipäästöt ovat peräisin tieliikenteen pakokaasuista. Tolueenia käytetään myös testiaineena virallisessa kaasujenerotustestissä, joita mm. VTT tekee. Alla oleva kuva todentaa, miten toluteenipitoisuus poistuu ilmasta Uniq-ilmanpuhdistinta käytettäessä kokonaan tunnissa.

Suurin typpidioksidin (NO2) lähde on tieliikenne. Näissä päästöissä on se ongelma, että ne tapahtuvat ympäristöissä, joissa on paljon ihmisiä. Jo suhteellisen alhaiset pitoisuudet saattavat aiheuttaa vaivoja allergikoille ja hengitystiesairauksista kärsiville ihmisille. On todettu, että keuhko- sekä sydän- ja verisuonitauteihin liittyvät sairaalaan hakeutumiset lisääntyvät, kun typpidioksidipitoisuudet ovat korkeita. Myös lasten hengitystieinfektioiden riski kasvaa. Typpidioksidi kulkeutuu helposti rakennuksiin – sisäilman pitoisuus onkin melko sama ulkoilman pitoisuuden kanssa! Alla oleva kuva todentaa, mitä tunnin aikana tapahtuu kun Uniq- ilmanpuhdistin on päällä.

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Lisää tutkimuksista ja tuloksista voit lukea täältä.

Itse huomaan eron, en edes tarvitse tutkimustuloksia – tunne kertoo kaiken. Toki tutkimukset ja laajempi ymmärrys asian suhteen on kiinnostavaa ja saa valitsemaan siitäkin syystä juuri tahon, joka keskittyy ainoastaan ilmapuhdistimiin ja tekee töitä jatkuvasti ilmalaadun parantamiseksi. Monet eri toimijat tuottavat puhdistimia, mutta laaja tutkimus, kotimainen yritys, Suomessa valmistetut tuotteet ja erikoistuminen juuri tähän asiaan, saavat minut puolelleen.

100 € alennus UniqAirista

Ymmärrän, että UniqAir -laite on sijoitus. Se on kuitenkin sijoitus sinuun ja rakkaimpiesi terveyteen ja laadukkaaseen elämään. Kädenojennuksena saatte koodilla karitauniq
-100 € alennuksen (tuotteen verollisesta hinnasta).
Koodi on voimassa 31.8.2020 asti.

Koodi: karitauniq

ja toimii osoitteessa https://www.uniqair.fi/

Näin paransin ilmanlaatuani – millaista ilmaa sinä hengität ja kärsitkö oireista, joita hengittämäsi ilma saattaa sinulle aiheuttaa?

Terveyttä ja elinvoimaa kaikille toivoen,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen
vaate: Uhana
kalusteet: Himage

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

MUUTAMAN MINUUTIN SUKLAAFONDANT

muutaman minuutin suklaa fondant Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | YouTube  | LinkedIn ja FB

kiitos!

Kommentit (1)
  1. […] Lue Rakkaudella Karita blogin koko kirjoitus Näin paransin ilmanlaatuani. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *