Näin pääset eroon stressistä!

Kaupallinen yhteistyö: PUR -kauppa

Näin pääset eroon stressistä – pieniä, mutta erittäin toimivia apukeinoja stressinhallintaan.nain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Kaikki stressi ei suinkaan ole pahasta, mutta pitkään jatkuessaan, siitä tulee sekä mielen, että kehomme pahin vihollinen. Ja etenkin loppuvuosi useimmiten tuppaa aiheuttamaan meille stressiä. Vuosi lähestyy loppuaan, haluamme tehdä asioita pois niin että uusi vuosi voisi alkaa puhtaalta pöydältä ja joulun tulo ja lahjat aiheuttavat monille päänvaivaa. Olen kirjoittanut täällä aiemminkin stressistä, voit lukea tämän jutun lisäksi myös lisää apuja täältä. Huomaan aika ajoin stressaavani myös, koska haluaisin saada aikaan monia juttuja niin kotona, perheen kanssa kuin työn sarallakin. Onneksi käytössäni on useita työkaluja, joiden avulla pystyn melko hyvin hallitsemaan kiireen tuntua, stressiä ja levotonta mieltä.

nain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Meditaatio on ehdottomasti työkaluni numero yksi. Meditoin päivittäin – se kuuluu yhtä automaattisesti päivääni kuin hampaiden pesu. Mindfulness- eli läsnäoloharjoitukset ovat myös todella toimivia stressinhallintaan. Omalla kohdallani voimakivet kuuluvat harjoitteluuni – lisää niistä voit lukea täältä. Vietin I love me -messujen viimeisen messupäivän PUR:in osastolla ja ihastuin Owl & the Apothecary mindfulness -tuotteisiin. Englannin maaseudulla ja luonnollisista ainesosista valmistuu käsityönä esimerkiksi luomulaatuisia eteerisiä öljyjä. Jotta tuotteita olisi helppo lähestyä ja ymmärtää, ovat ne teemoitettu, käyttö ohjeistettua ja helppoa. Pakkauksia on erilaisia ja kaikista löytyy ohjeet, joiden avulla pääsee tekemään oman kehoa ja mieltä rauhoittavan ja tasapainottavan hyvän olon rituaalin.

nain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Isompia lahjapakkauksia on kaksi – Abudance Ritual Kit ja Wellbeing little ritual kit. Abudance kokonaisuuteen on valittu elementit, jotka auttavat manifestoimaan runsautta ja yltäkylläisyyttä. Käsintehty yrttinippu salviasta, laventelista ja rosmariinista, poistamaan negatiivisia energioita ja tuomaan positiivista tilalle. Salvia vapauttaa ilmaan maadoittavaa tuoksua ja itse salvian savussa liikkuminen saattaa auttaa läsnäoloa hetkessä ja rauhoittaa mieltä. Luna kynttilä on käsintehty kuunvalossa mehiläisvahasta ja puuvillanarusta – se palaa kauniisti hyvällä sydämellä. Abudance setissä mukana on myös oma voimakivesi, kaunis sitriini, joka on runsauden, mielikuvituksen ja oman tahdon vahvistaja. Eteerisenä öljynä löytyy Abundance Pulse Point – sekoitus muskatellisalvian, laventelin ja palsamipelargonin luomulaatuisia eteerisiä öljyjä.

nain paaset eroon stressista Karita Tykkänain paaset eroon stressista Karita Tykkänain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Settejä on siis kaksi ja molempia kahta eri kokoa. Nyt jos pääsi meni jo pyörälle, ei hätää, mukana on myös rituaaliopas, joka opastaa. Hinta molemmille on sama 48 €/ setti. Wellbeing ritual settiin voit tutustua täältä. Molemmista löytyy myös pienempiä kokonaisuuksia, esimerkiksi Wellbeing little ritual kit on hyvinvoinnin, onnellisuuden ja kaiken hyvän pakkaus. Yrttinippu, opas ja Luna -kynttilä tässäkin kuten Abudance kitissä, mutta kristalli on eri – kaunis ametisti. Tämä kokonaisuus on hinnaltaan 32 €. Pakkaus on laadukas ja niin kaunis – siinä näkyy käsille tekemisen lämpö ja etenkin tämä isompi setti on täydellinen annettavaksi vaikka lahjaksi! Ilokseni saan kertoa, että kaikki Owl & the Apothecaryn tuotteet ovat 16.11.-31.12.2019 -10% alennuksessa – kannattaa olla nopea ja hankkia setit ennen kuin loppuvat.

nain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Näin pääset eroon stressistä
– HARJOITUKSENI KOHTI STRESSITÖNTÄ HETKEÄ

Tämä on sinulle, jonka on vaikea olla paikoillaan, keskittää huomiota nykyhetkeen, nukut heikosti ja jonka mielen päällä on paljon asioita. Ehkä teet kaikille muille paljon, mutta unohdat itsesi. Tämä hetki on sinulle – nauti.
Sytytä Luna kynttilä, ota hyvä asento ja sipaise aavistus eteeristä öljyä ranteidesi sisäpinnalle. Keskitä sitten katseesi liekkiin. Katso liekkiä ja hengittele rauhallisesti nauttien omasta läsnäolohetkestä. Sinulle ei ole kiire mihinkään – tämä aika on vain sinulle. Pidä katse liekissä ja hengittele sitä katsoen niin kauan kuin tunnet siihen tarvetta ja kunnes mieli sekä keho rauhoittuvat.

nain paaset eroon stressista Karita Tykkänain paaset eroon stressista Karita Tykkänain paaset eroon stressista Karita TykkäToinen, josta on selkeästi apua on yksi ayurvedan arvostetuimmista, hermostoa ja immuunijärjestelmää tukeva  rohdoskasveista, ashwagandha. Se rauhoittaa ihanasti kiireen keskellä ja auttaa myös matkalle kohti höyhensaaria. Ashwagandha tasapainottaa, eli vaikuttaa yhtä aikaa sekä rauhoittavasti että virkistävästi – kehon tarpeen mukaan. Sen on muun muassa todettu vahvistavan lisämunuaisia normalisoimalla stressihormoni kortisolin tasoja veren seerumissa. Lisäksi se säätelee kilpirauhasen toimintaa ja verensokeritasoja, mikä puolestaan parantaa kehon energiatasoja. Ashwagandhan on myös havaittu parantavan sydämen ja keuhkojen kapasiteettia, jolla on myös yhteys jaksamisen paranemiseen. Nämä vaikutukset ovat erityisen merkityksellisiä etsittäessä keinoja pitkäaikaisen stressin, kroonisen väsymyksen tai uupumuksen lievittämiseen.

nain paaset eroon stressista Karita Tykkä

Fermentoitua muotoa on käytetty Intiassa mm. hermoston uupumiseen, yleiseen heikkouteen, hermostuneisuuteen, unettomuuteen, heikentyneeseen muistiin ja tunnemaailman epätasapainoon. Living Nutrition Ashwagandha Alive sisältää myös inkivääriä, jota on käytetty kasvilääkintäperinteessä imeytymisen tehostajana. Tuote soveltuu erityisesti hermostuneisuuteen, uupumukseen ja unettomuuteen. Perinteisellä menetelmällä fermentoitu Living Nutrition Ashwagandha aktivoi yrtin terveydelle hyödylliset yhdisteet kehon hyödynnettävissä olevaan bioaktiiviseen muotoon. Tuote sisältää myös luonnollisesti kehittyneitä probiootteja ja entsyymejä. Vink! Living Nutrition Ashwagandha Alive on -20% kampanjassa 16.11.-31.12.2019.

Näin pääset eroon stressistä, mutta miten sinä pärjäät stressin kanssa?

Mikä auttaa kun stressi alkaa olemaan jatkuvaa ja meinaa ottaa niskalenkin? Vinkkaa alle, jotta me kaikki saamme uusia tapoja helpottaa stressiä…

Iloa ja stressitöntä viikkoa!
Karita

kuvat: Emma Ronkainen
kuvauspaikka: Nougat
vaatteet: M.Gummerus ja Blue Sportswear

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

KOHTI HYVÄÄ ELÄMÄÄ

kohti hyvaa elamaa Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *