Näin onnistut varmasti!

Näin onnistut varmasti – go for it!

nain onnistut Karita Tykka

”En pysty, en osaa, en ole ennenkään pystynyt, epäonnistun varmasti…” Tämän kaltaisia asioita saattaa sisäinen puhe, ego ja epävarmuus kuiskia korviimme kun olisi aika luoda tai tehdä jotakin uutta tai astua mukavuusalueen ulkopuolelle. Niin on käynyt myös minulle ja tämän lainauksen sanojalle, Oprahille lukuisia kertoja. Pelkäämme epäonnistumista, emme oikeastaan itse epäonnistumista, vaan tunnetta, joka valtaa kehomme kun emme saavuta jotakin, jota tavoittelemme. Tunne vaihtelee häpeästä, naurunalaiseksi joutumisen ja rakkauden menettämisen pelkoon sekä moneen muuhun. Kokemus on aina henkilökohtainen ja me kaikki koemme ja käsittelemme epäonnistumisen omalla tavallamme.

Haluan rohkaista sinua – yritä. Saatat epäonnistua, tai niin kuin olen aiemminkin sanonut, oppia. Seuraavalla kerralla tiedät jo mikä ei toimi ja tiedät kokeilla jotakin toista tapaa saavuttaa tavoitteesi. Niin, ja se seuraava kerta, on sekin tärkeä. Voit kokeilla uudelleen, paremmin ja ehkä eri tavalla kuin aiemmin. Hehkulampun keksijä Thomas Edisonkin sanoi aikoinaan. ”En epäonnistunut. Löysin 2 000 keinoa, miten hehkulamppu ei syty. Tarvitsin vain yhden keinon saadakseni sen syttymään.” Olen varma, että epäonnistuminen on hetkellisesti turhauttanut häntäkin monia kertoja, mutta sekin menee ohitse. On hyvä tiedostaa, että meillä on melkein aina olemassa uusi mahdollisuus, jos vain haluamme ja uskallamme tarttua siihen…

Do the one thing you think you cannot do. Fail at it.
Try again. Do better the second time.
The only people who never tumble are those who never mount the high wire.
This is your moment. Own it.
– Oprah Winfrey

nain onnistut Karita Tykkä

Näin onnistut varmasti – yritä

Jos emme yritä, emme myöskään voi onnistua. Kysyttäessä keneltä tahansa menestyjältä, mitä hän on tehnyt päästäkseen siihen, missä tällä hetkellä on, saamme aina vastauksen yrittämisestä, lukuisista kokeiluista ja sinnikkyydestä – rohkeudestakin. He kaikki ovat ottaneet hetkestä kiinni ja alkaneet toimimaan. Niin, toimintaa tarvitaan. Usko ja suunnittelu eivät pelkästään riitä, vaan tarvitaan askeleita ja tekoja.

Kaikki kokeilut eivät todellakaan onnistu, muttet voi koskaan tietää mikä toimii tai tekee sinut onnelliseksi, ellet ota ensimmäistä askelta ja kokeile. Tämä pätee kaikkeen, oli sitten kyseessä ihmissuhteet, olosuhteet, painonhallinta, uravalinnat tai jonkun muun asian saavuttaminen. Muista, että saatat joutua pussaamaan montaa sammakkoa ennen kuin löydät prinssin… : )

Näin onnistut varmasti – tuki

Positiivinen itsepuhe auttaa tässäkin asiassa. Kannusta itseäsi ja jos kaipaat toisten tukea, voit pyytää sitä ja kannusta muita – saat varmasti tukea takaisin. Se, mitä haluat itsellesi voit antaa myös toisille, ja kaikki palaa tavalla tai toisella myös takaisin.

Olet rohkea.
Tämä on sinun hetkesi – onnistut varmasti!

Iloa ja rakkautta,
Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Ketogeeninen munasalaatti

munasalaatti Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *