Myrkyttömät parfyymit

Myrkyttömät parfyymit

 

Tupakansavu, hiki, rasvan käry, pakokaasu… Ruusut, raikas meri-ilma, rakkaan iho, vastaleivottu pulla… Niin, tuoksuilla on iso vaikutus ja niillä voi kutsua tai karkottaa. Olen aina rakastanut hyviä tuoksuja ja niiden positiivista vaikutusta mielialaani. Myrkyttömät parfyymit ilahduttavat jokaista päivääni. Tämän hetken hektisessä menossa Laventeli on ehdoton rauhoittajani ja luottokaverini iltaisin vartaloöljyssäni ja tuoksuna ihollani. Sen lisäksi on pakko mainita myös Ashwagandha ja lakkakääpä, jotka myös auttavat rauhoittamaan mieltä ja poistamaan stressiä. En halua laittaa kehooni tai suihkia iholleni kuitenkaan mitä tahansa, vaan mahdollisimman laadukkaita, puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita. Pyykinpesussa en käytä tuoksuja, sillä haluan keventää kemikaalikuormaa. En myöskään halua, että vaatteeni tuoksuvat (tai pikemminkin haisevat) pyykinpesuaineelle, vaan ovat raikkaita ja tuoksuttomia.

 

Myrkyttömät parfyymit

 

Aurinkoisen kevätpäivän voi aloittaa vaikkapa ruusulta, jasmiinilta ja vaniljalta tuoksuen. Kun käytössä ovat myrkyttömät parfyymit eli aromaterapeuttiset luonnontuoksut, on tuoksujen yhdisteleminen mahdollista – voit siis luoda oman luonnonmukaisen parfyymin. Ostin hiljattain Florascent Aroma –tuoksuja, joihin hullaannuin heti. Tuoksut on valmistettu 100 %:sesti luonnollisista raaka-aineista ja toisin kuin parfyymeissa yleensä, myös kaikki raaka-aineet on merkitty – eteeriset öljyt, kasviuutteet ja tinktuurat. Tuotteisiin ei käytetä mitään synteettistä raaka-ainetta, vaan ainoastaan alkoholia, vettä ja parfyymiä. Parfyymien valmistukseen käytetään vain puhtaimpia kukkien ja varta vasten tuotettuja aromikasvien uutteita. Ne myös valmistetaan 1600-luvun eurooppalaista parfyyminvalmistusperinnettä noudattaen. Laadukkaat tuoksut sopivat jopa useimmille tuoksuyliherkille.

 

Myrkyttömät parfyymit

 

Tuoksut ovat aromaterapeuttisia ja niitä voidaan myös käyttää huoneilman tai puhtaiden lakanoiden hajustamiseksi ja raikastamiseksi. Suihkauttamalla eri tuoksunuotteja ihollesi päällekkäin, saat luotua oman parfyymin, joka on persoonallinen ja vaikuttaa samalla myös mielialaasi. Tuoksuja voi käyttää yksinään tai valita kaksi–kolme tuoksua ja yhdistellä niitä. Valitse latvatuoksu, sydäntuoksu ja juurituoksu, kun haluat luoda pitkäkestoisen parfyymin. Juurinuotti kiinnittää tuoksun, sydännuotti tuoksuu yhdistelmässä pitkään luoden tuoksun perusolemuksen ja latvanuotti kirkastaa tuoksua haihtuen kuitenkin suhteellisen nopeasti. Yhdistelykaavan voit kurkata täältä. Samalla myös vinkkaan, että myrkyttömät parfyymit, tai ainakin osa tuoksuista oli alennuksessa!

 

Myrkyttömät parfyymit

 

Tuoksuihin liittyy paljon myös tunteita ja muistoja. Ihmisen hajuaisti on ollut kautta aikain tärkeä aisti kertoen meille mikä on esimerkiksi syötäväksi kelpaavaa ja mikä pilaantunutta tai myrkyllistä. Tuoksut myös saavat meidät kiinnostumaan ihmisistä; meillä kaikilla on ominaistuoksu, joka kertoo vastapuolelle jotakin ja saa aikaan myös kiinnostuksen. Siksi vauvat tuoksuvat aina äideistä ihanille ja hoivaamisvietti kasvaa. Itse nuuhkin oman kuusivuotiaan poikani niskaa ja oksitosiinin määrä kasvaa samantien.

 

Myrkyttömät parfyymit

 

Mikä on sinun suosikkisi tai lempituoksusi? Onko sinulla merkityksellisiä tuoksumuistoja?

Ihanan tuoksuisia kevätpäiviä sinulle!
Aurinkoa ja iloa,
Karita

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *