MUUTAMAN MINUUTIN SUKLAA FONDANT

Muutaman minuutin suklaa fondant on jauhoton, viljaton, sokeriton ja valmistuu vain muutamassa minuutissa!muutaman minuutin suklaa fondant Karita Tykkä

Tätä on pyydetty siitä asti kun kirjani ilmestyi. NYT on sen aika – suklaa fondant ála Karita on täällä!
Kyllä, tämä on herkku, joka valmistuu keittiössäni miltei joka viikko. Syntyi aikanaan omiin tarpeisiini sopivaksi, siitä, mitä kaapista löytyi ja ah, siitä tuli suosikkini välittömästi! Tämä resepti löytyy myös Hyvä elämä, rakkaudella Karita -kirjastani ja sitä on valmistettu PALJON ja palaute on ollut lievästi sanottuna hyvää. Tämän voi helposti tehdä monille sopivaksi. Jos haluat valmistaa ketoiluun sopivan version, valitse makeuttajasi sen mukaan, gluteenittomille ja pähkinäallergisille tämä sopii myös ja mantelivoin voi hyvin myös jättää jos sitä ei satu löytymään.

muutaman minuutin suklaa fondant Karita Tykkä

Nyt resepti on jaettu, toivottavasti tykkäätte. Olen kyllä melko varma, että jos olet suklaan ystävä, tulet rakastumaan tähän. Kirjan kuvaustiimikin lusikoi kaikki, mitä irti sai ja itsekin valmistan näitä edelleen joka viikko. En kyllästy ja jos haluan vaihtelua laitan taikinan joukkoon esimerkiksi penaaipähkinöitä tai pieniä luumun paloja.

Nautinnollisia herkutteluhetkiä toivotellen,
Karita

muutaman minuutin suklaa fondant Karita Tykkä

Muutaman minuutin suklaa fondant

(3 annosta)

2 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl luomupikakahvijauhetta (käytän itse aina kofeiinitonta luomupikakahvijauhetta)
mieleistä makeuttajaa oman maun mukaan (esim hunaja, stevia tai vaahterasiirappi)
3 – 4 rkl kookoskermaa (pirkka parhaat kookoskerma on oma suosikkini tässä)
1,5 dl 100 % kaakaojauhetta (Van Hutten -kaakao)
1 rkl luomuvoita ( ei välttämätön)
1 rkl mantelivoita (ei välttämätön)
+ lisää kookoskermaa, jos taikinasta tulee liian paksua

Esilämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen.

Vaahdota blenderissä ensin munat ja leivinjauhe. Lisää pikakahvijauhe ja makeutus – sekoita. Lisää sitten kaikki loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja korjaa tarvittaessa.
Kaada taikina ramekin -vuokiin tai vaikka uuninkestäviin mataliin kahvikuppeihin ja paista uunissa 8-12 min, riippuen vuoan koosta ja uunista.
Nauti sellaisenaan tai jäätelön, marjojen tai kookoskermavaahdon kanssa.
NAM!!!

P.S. näitä voi myös pakastaa suoraan vuoassa. Jos haluaa että herkkua on aina saatavilla… : )

kuvat: Emma Ronkainen 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

APPELSIINIRAAKAKAKKU

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka, FB ja YouTube

kiitos!

Kommentit (6)
  1. Näyttää herkulliselta Millä kananmunan voi korvata reseptissä? Olen vegaani

    1. karitatykka
      1.3.2020, 15:11

      Kokeile chia-munia. : )

      Iloa,
      Karita

  2. Kiitos ohjeesta! Käytin kookoskerman sijaan reseptissä kookosmaitoa, ja pakko sanoa, että se on varmaan aika olennainen seikka, että reseptissä käyttää nimenomaan kookosKERMAA (?). Tuli vähän kuivakka ja tujakka fondant. Kookoskerman rasvaisuus varmaan olisi pyöristänyt maut ja tehnyt lopputuloksesta täyteläisemmän ja mehevämmän – vai mitä veikkaat? 🙂

    Kiitos joka tapauksessa herkullisesta ohjeesta! <3

    1. karitatykka
      1.3.2020, 15:11

      Kyllä, ehdottomasti kookoskermaa – min 18 %.

      : ) Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *