Mustikkasmoothie (keto ja vegan)

Mustikkasmoothie on loistava aamun avaaja, välipala, illan ilo tai ihan vain herkku vaikkapa kookoskermavaahdolla terästettynä!

mustikkasmoothie Karita Tykkä

 

Smoothiet jatkavat edelleen voittokulkuaan – ollaan huomattu, että niiden avulla on mahdollista nauttia suuri määrä ravinteita. Kaiken lisäksi se hoituu maukkaasti ja onnistuu keneltä tahansa. Liian usein smoothiet kuitenkin ovat varsinaisia sokeripommeja, jotka saavat verensokerin nousemaan nopeasti ja laskemaan samaan tahtiin. On aika rakentaa smoothie hiukan toisin, niin, että siinä on myös rasvaa. Mustikat ovat varsinaista antioksidanttisia superpommeja, jotka paitsi maistuvat ihanilta, ovat hyväksi esimerkiksi silmillemme esimerkiksi vähentäen näyttöpäätetyöskentelyn aiheuttamia silmien oireiluja. Matala-asteinen tulehdus on tänä päivänä yleinen riesa, joka liittyy moniin yleisiin sairauksiin, kuten diabetekseen ja sepelvaltimotautiin. Mustikoiden säännöllinen syönti saattaa auttaa lieventämään tulehdustilaa ja vähentää aterian jälkeistä insuliinin tarvetta.

 

mustikkasmoothie Karita Tykkä

 

 

Viher- vai mustikkasmoothie – molempi parempi

 

Mustikka on runsaskuituinen ja siinä on erittäin paljon polyfenoleja, kuten antosyaniideja, joilla on monipuolisia vaikutuksia terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien ehkäisyssä. Suomessa mustikan vaikutuksia on tutkittu esimerkiksi sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan ja tulehdustilaan. Mustikoita voit käyttä myös kauden ulkopuolella, joko pakastettuina tai pakastekuivattuina jauheina tai kokonaisina marjoina. Itse käytän kokonaisia pakastekuivattuja mustikoita aina raakasuklaissani – taivaallista ja nostaa raakasuklaan ravintopitoisuuden tähtiin. Ravintorikasta ja herkulliusta herkuttelua… joka päivä. Myös mustikkasmoothie tarjoilee aimo annoksen ravinteita kuten C-vitamiinia, hyviä rasvoja ja E-vitamiinia ja lisäksi runsaasti kuituja. Vihersmoothiet ovat myös huippuhyviä ja niihin löydät reseptejä muun muassa täältä. Maukkaat kotimaiset marjat on kuitenkin syytä sisällyttää myös ruokavalioon! Molempi parempi… : )

 

 

Sammuta hiljainen tulehdus tällä ihanalla mustikkasmoothiella!

Raikasta viikkoa ja ihanaa oloa,
Karita

 

 

Mustikkasmoothie (vegaaninen ja ketogeeninen)

 

3 dl mantelimaitoa tai kookosmaitoa (sokeroimaton)
100 g jäisiä mustikoita
1,5 rkl mantelivoita
1/2 avokado
1/2 tl jauhettua vaniljaa
+ tippa steviaa jos kaipaat lisää makeutusta
+ jäitä jos haluat

 

 

 

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään blenderissä, tarkista maku ja nauti!

 

 

P.S. Nesteen märästä riippuen voit tehdä ohuen juoman tai nauttia smoothien kulhosta lusikoiden, jolloin smoothie tulee nautittua hitaammin ja ruoansulatus ehtii paremmin mukaan.

 

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Hehkuva ja luonnollinen meikki

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)
 1. Kiitos reseptistä! Osaisitko suositella valmista sokeroimatonta mantelimaitoa? Tätä tuntuu olevan vaikea löytää kaupoista. Entä mikä olisi tähän reseptiin sopiva kookosmaito?

  1. karitatykka
   28.2.2019, 18:20

   Moikka,
   Teen mantelimaidon itse, mutta kyllä ainakin Ruohonjuuresta löytyy myös sokeroimattomia versioita. Kookosmaidoista voit käytttää mitä vain – rasvapitoisuus määrittää smoothien paksuuden ja tähän voisi ajatella vaikkapa lisäaineetonta SantaMarian smooth kookosmaitoa ja vettä, jottei tule liian tymäkkää… : )

   Iloa,
   Karita

 2. Kiitos vinkeistä! 🙂

  1. karitatykka
   3.3.2019, 17:30

   Eipä kestä!

   : ) Iloa,
   karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *