Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Mokkasuklaapiiras (raaka, gluteeniton, pähkinätön, viljaton, vegaani ja sokeriton)

Mokkasuklaapiiras

Minut tuntevat tai ihmiset, jotka minua edes hiukan seuraavat, tietävät, että rakastan raakasuklaata. Nautin siitä jossain muodossa joka päivä. Yleensä arkena herkuttelen herkullisella Criollo raakakaakaomassalla, jossa maistuu ominaismakuna vanilja ja pehmeän voimakas kaakao. Raakasuklaata valmistan melkeinpä viikoittain. Edellä mainittujen lisäksi käytän raakasuklaata kypsennetyissä ja kypsentämättömissä herkuissani. Tällä kertaa on vuorossa viime sunnuntaina tekemäni resepti mokkasuklaapiiraaseen, jonka snapchatissäkin lupasin jakavani. Tänään on se päivä, kun mokkasuklaapiiras lähtee kaikkien kokeiltavaksi.

Mokasuklaapiiras

Mokkasuklaapiiras

Näissä piiraissa parasta on täyteläinen suklaan maku, jossa on aavistus kahvia. Myös se, ettei näissä ole lainkaan pähkinöitä, valkoista sokeria, gluteenia, viljaa, soijatuotteita tai maitoa, tekee herkusta entistäkin paremman. Jälkiruoka on terveellinen, helppo, herkullinen ja nopea valmistaa. Koska piiraassa ei ole useita allergisoivia aineksia, sopii se monille. Piiraat läpäisivät myös poikani makutestin. Yksi tärkeä mauste on hyvä muistaa – kourallinen rakkautta, se nimittäin tuo piiraaseen viimeisen silauksen. Valmista siis herkkuja aina rakkaudella ja hyvällä mielellä tai turvaudu kahvilan antimiin.

Mokkasuklaapiiras

Voit herkutella mokkasuklaapiiraasta sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen tai vaniljalla maustetun kookoskerman kera. Pääasia on, että nautit siitä rauhassa ja kiireettömästi. Hyvä seurakaan ei ole pahitteeksi. Toivottavasti nautit tästä yhtä paljon kuin minäkin. Omalla kohdallani tämä meni yhdeksi suosikkiherkuistani tällä hetkellä. Love it!

Mokkasuklaapiiras

Kerro ihmeessä, mitä pidit. Olisi kiva kuulla myös sinun makumieltymyksistäsi – mikä on sinun herkkusi numero yksi? Tai jos sinulla olisi jokin toive herkkureseptien suhteen, jonka voisi toteuttaa, kerro ihmeessä!

Herkullisia hetkiä, iloa ja rakkautta,
Karita

Mokkasuklaapiiras

Mokkasuklaapiiras

(kolme 15 cm piirasta tai yksi isompi)

Pohjataikina:
5 dl kookoshiutaleita tai -rouhetta
2 dl pehmeitä medjool-taateleita
1 rkl lucumajauhetta
1 tl jauhettua vaniljaa
40 g kaakaovoita, sulana
ripaus suolaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
+ vettä, jos massa on liian kuivaa

Prosessoi kaikki raakaaineet sekaisin monitoimikoneessa, kunnes massa alkaa tarttua yhteen ja on tarpeeksi tasaista. Jätä taikinaan kuitenkin hiukan tekstuuria. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Painele silikonivuoan tai -vuokien pohjalle. Siirrä pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte:
170 g raakakaakaomassaa, sulana
2 dl kookoskermaa, paksu rasvainen osa
1–2 dl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeuttajaa (annostele makusi mukaan)
1 tl jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa
2–4 tl luomulaatuista pikakahvijauhetta (annostele makusi mukaan)

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Ota piirakkapohjat pois pakkasesta ja kaada täyte niihin. Siirrä jähmettymään pakastimeen noin puoleksi tunniksi tai jääkaappiin tunniksi tai kahdeksi. Täyte saa olla jähmeää, mutta ei jäässä.
Koristele halutessasi ja nauti.

Mokkasuklaapiiras

Kommentit (21)

  1. Kaarin

    hei, tämä menee kokeiluun seuraavaksi. minua kiinnostaisi jonkinlainen raikas päärynä-kinuskikakun ohje, sellaista on tehnyt mieli jo monta viikkoa mutta en ole selvinnyt vielä kokeilemaan.

    halusin myös kysyä millaista ruokavaliota poikasi noudattaa kodin ulkopuolella? syökö hän ihan tavallista päiväkodin ruokaa? oma lapseni aloittaa alkuvuodesta päiväkodissa, ja kotona emme käytä maitoa, sokeria tai gluteenia, ja olen huolissani jatkosta. sekä minä että hänen isänsä reagoimme erityisesti gluteeniin voimakkaasti, vaikka keliakiaa ei ole, enkä haluaisi altistaa lasta sille.

    kiitos ja ihanaa viikonloppua!

    • karitatykka

      Kiitos viestistäsi Kaarin.

      Kokeile ihmeessä – kakku on ihana. Voit tehdä sen myös ilman kahvia, se toimii hyvin niinkin. : )

      Poikani syö melko vapaasti kodin ulkopuolella ja kotonakin teen pastaruokia perheen miehille. Käytän aina kuitenkin laadukkaimpia mahdollisia ja prosessoimattomia raaka-aineita, esimerkiksi pasta on italialaista todella laadukasta pastaa, jonka olemme huomanneet vaikuttavan erilailla myös olotilaan. Juustoja olemme tilanneet suoraan Italian alpeilta. Ne eivät aiheuta minkäänlaisia oireita, kun taas kotimaiset juustot saattavat näkyä nopeasti ihossa ja olossa. Raaka-aineiden alkuperä ja käsittely on olennaista ja muuttaa tilannetta aikalailla. Eli gluteenia eivät perheemme miehet välttele, mutta itse en sitä syö. : )

      Olen ohjeistanut esikoulun niin ettei Luca juo maitoa, piimää saa antaaa kyllä, sillä sen probiootit ovat hyödyksi. Sokeria ei miedän perheessä käytetä. Poikkeuksena ovat juhlat, jolloin en rajoita poikani syömistä mitenkään. On hyvä muistaa, että jos jostakin ruoasta tekee kielletyn, tekee sitä (ihan jo uteliaisuudestaan) mieli enemmän. Kun kotona lapsi tottuu johonkin ruokavalioon, oppii lapsi niihin makuihin, eikä luontaisesti kaipaa epäterveellisiä mömmöjä tai karkkeja. Meillä ainakin Luca jättä karkit synttäreillä melko vähiin, lähinnä maistaa ja se riittää. Minun valmistamat kakut ja herkut kyllä maistuvat laidasta laitaan!
      Voit keskustella päiväkodin työntekijöiden kanssa ja selittää tilanteen sekä esittää toiveesi. Jos henkilökunta on järkevää, tekevät he parhaansa lapsen eteen vaikka allergiapapereita ei olisikaan.

      Kaikkein tärkeintä meidän ruokassamme on settei ruoka ole käsiteltyä. Mahdollisimman puhdasta, oikeaa ruokaa, ei ruoankaltaisia aineksia tai valmisruokia, eikä ylilyöntejä mihinkään suuntaan. Pääpaino kasviksilla ja laadukkailla proteiinilähteillä sekä ravoilla. Ruoan myös tulee olla nautinto, ei stressinaihe tai ongelma.

      Toivottavasti tämä auttoi edes hiukan.
      Iloa ja aurinkoa!
      Karita

  2. KARITAN KESÄMENU – Rakkaudella, Karita

    […] Mokkasuklaapiiras (raw) […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *