Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

MITEN MITATA MENESTYSTÄ?

Miten mitata menestystä?

Liian usein mittaamme menestystä rahassa ja maallisessa omaisuudessa. Raha ja taloudellinen turva ovat tärkeitä, mutta erityisesti siksi, että ne tuovat tiettyä perusturvaa elämään ja mahdollistavat parempien valintojen tekemisen. Ne eivät siis arvota ihmistä – ainakaan omissa silmissäni. Minulle menestynyt henkilö on ihminen,  joka elää puhtaasti omaa elämänsä ja on onnellinen. Sitä itsekin tavoittelen – joka päivä. Joskus siinä onnistuen ja toisinaan taas en. 

miten mitata menestysta

Sir Richard Branson oli viime viikolla puhumassa Nordic business forumissa Helsingissä ja ikävä kyllä minä en ollut häntä kuulemassa. Hänen energiansa kuitenkin inspiroi minut noukkimaan tämänpäiväiset ajatukset juuri häneltä. Miten mitata menestystä -kysymystä ei hänen kohdallaan tarvitse edes miettiä, sillä hän elää omien sääntöjensä mukaisesti, eikä koskaan luovuttanut vaan uskoi tiukkoina hetkinäkin omaan visioonsa. Tänä päivänä sama mies muun muassa määrittelee oman työaikansa, työskentelee kotoaan parastiisisaarelta käsin ja antaa aikaa, energiaa ja läsnäoloa etenkin perheelleen ja läheisilleen – Arvostan!

Miten mitata menestystä? Richard Branson…

Too many people measure how successful they are by how much money they make or the people that they associate with. In my opinion, true success should be measured by how happy you are.

–Richard Branson

Being a good listener is absolutely critical to being a good leader; you have to listen to the people who are on the front line.

– Richard Branson

Johtamisen oppia voi ja kannattaa soveltaa muuhunkin elämään, sillä johdamme kokoajan. Milloin perhettä, milloin sosiaalisiatilanteita, omaa elämäämme tai vaikka parisuhdettamme. Miten mitata menestystä johtajana ja ihmisenä? Minulle se tarkoittaa henkilöä,  joka ottaa muut huomioon, toimii sydämestä käsin, on yhteydessä sisimpäänsä, tietää kuka on ja mitä tahtoo ja ennen kaikea kuuntelee.

Kuuntelu, sitä pyrin itse harjoittelemaan joka päivä, jota oppisin siinä paremmaksi. Tietysti työssäni valmentajana kuuntelen koko ajan, mutta haluan tuoda samaa läsnäoloa ja kuuntelua myös muihin hetkiin. Toisinaan se tuntuu kovin vaikealta, kun on innostunut jostakin ja haluais pälättää kaiken aikaa omasta innostuksestaan… Sekin on ok, kunhan muistaa antaa sen jälkeen myös toiselle aikansa, läsnäolonsa ja jakamattoman huomionsa. 

Kuunteletko sinä?
Voisitko olla enemmän läsnä, joka hetkessä ja jokaiselle – myös itsellesi?

Menestystä ja voimaa,
Karita

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Elämä…

Maanantain_positiivinen_ajatus20.2.2017

Uunilohi lehtikaali-bataattipedillä

kauden paras ruoka yhdestävuoasta

Valitse viisaasti

valitse viisaasti

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (4)

 1. Veli_K

  Huomenta Karita,

  Saan jälleen ilokseni todeta, että onneksi henkilöistä ketkä ovat enemmän näkyviä julkisuudessa, löytyy kaltaisiasi ajattelijoita. Sinun silmäsi ovat auki ja näet epäolennaisuuksien läpi. Tämä kansa kaipaa juuri sitä.
  Näen itsekin maailmaa ja ihmisyyttä melkoisen samankaltaisesti. Toki pienenä eroavaisuutena se, että itselläni on kalloni sisällä ”miehen maailma” sen kaikkine vaiettuine ongelmineen.

  Puhuit johtamisesta. Mielessäni tästä rakentui ajatussilta esimerkiksi parisuhteeseen ja siinä miehenä olemiseen. Miten ”johtaa” perhettä tai parisuhdetta miehenä, olematta tyranni tai yksinvaltias? Miten olla ottamatta liikaa harteilleen tai vastakohtana vältellä aikuisen miehen vastuuta?

  Tähän haluaisin lainata erään viisaan miehen sanoja, jotka mielestäni jokaisen miehen kannattaisi joskus mutustella mielessään:

  ”Heal the Boy and the Man will Appear.”
  -Tony Robbins

  Mahtavaa viikkoa Sinulle Karita!

  • karitatykka

   <3 Veli_K

   Kiitos. Kiitos siitä että luet, ajattelet, mutustulet, annat hetken aikaasi minulle ja tekstilleni…

   Kiitos myös mahtavasta ajatuksesta, jonka jaoit meille. Tämä ei päde vain miehiin. Voisin samaa ajatusta lainaten sanoa:
   " heal the little Girl and the amazing, real and authentic Woman will Appear."

   Energistä ja ihanaa viikkoa Veli – olet ilo!
   – Karita

  • Veli_K

   On aina ilo jakaa hetkiä syvällisen ja sielullaan toisen kohtaavan henkilön kanssa, vaikkakin näin bittiavaruudessa! Aito lämpö välittyy silti tänne saakka.

   Ja totta tosiaan sama pätee varmasti molemmin puolin ja muokkaamasi versio on
   mahtava! Toivottavasti se tarttuu monen nuoren naisen silmään tältä palstalta.

   Ja kiitos samoin Karita!

   Pysytellään linjoilla 🙂

  • karitatykka

   Nuoren tai ikääntyneemmän – oivallus on tarpeen meille jokaiselle…
   <3 kiitos, näin teemme.

   Iloa!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *