Mitä valitset tänään?

Mitä valitset tänään – elämääsi ja ajatuksiisi?

mitä valitset tänään Karita Tykkä

 

 

Mitä ajattelet kun heräät vai nousetko ylös sängystä robotin kaltaisesti ajattelematta mitään, tai pikemminkin tiedostamatta ajatuksiasi tai tuntemuksiasi? Ohjaudut automaattisesti kohti keittiötä napsauttaaksesi kahvikoneen päälle, jotta voit käynnistää kehosi stimulanttien avulla hereille? Tai ehkäpä meditoit tai venyttelet kehosi hellästi herätellen uuteen päivään,  jonka jälkeen lähdet kehoa kuulostellen kohti päivän toimintoja? Entä millaista sisäistä vuoropuhelua käyt ja mitä ajattelet itsestäsi? Millanen mielentilasi on – rento, tyyni ja myönteinen vaiko kireä, kiireinen ja stressaantunut?

Ei ole oikeaa tai väärää, ainoastaan erilaisia valintoja ja tapoja. Olemme yksilöitä ja siksi myös toimimme ja ajattelemme eri tavoin – meillä on oikeus tehdä niin. Ajattelen, että jokainen aamu on uusi alku, mahdollisuus päättää millaisen lähtökohdan uusi päivä saa – mihin keskitän huomioni, mitä tavoittelen ja valitsen kuunnella, uskoa ja ottaa vastaan. Nämä vaikuttavat siihen miten koen elämäni. Kun otan vastuun itsestäni, saan vapauden valita miltä elämäni näyttää. Erilaiset asiat ympärilläni ovat vain asioita, tunteet ainoastaan tuntemuksia – ne eivät määritä minua, eivätkä ole minä. Annan niille itse muodon ja selityksen siitä, mitä ne merkitsevät ja mikä on minulle totta.

 

Today I choose life.
Every morning when I wake up I can choose joy, happiness, negativity, pain… To feel the freedom that comes from being able to continue to make mistakes and choices – today I choose to feel life, not to deny my humanity but embrace it.

– Kevyn Aucoin

 

 

 

 

mitä valitset tänään Karita Tykkä

 

 

Mitä valitset tänään – valinnat, jotka vievät eteenpäin

 

Joka aamu voimme valita mistä lähtökohdista päivä käynnistyy ja mitä siihen toivotamme tervetulleeksi. Mitä haluat itsestäsi tänään antaa ja mitä riskejä ottaa, entä mitkä ovat voimavarasi? Pelaatko varman päälle pelkojen ohjaamana itseäsi rajoittaen – vai annatko itsellesi mahdollisuuuden oppimiseen, onnistumiseen tai inhimilliseen epäonnistumiseen?

Joskus valintani johtavat epäonnistumiseen. Tunnen pettymystä, joka ymmärrettävästi tuntuu hetken ikävältä. Mutta kun tutkin asiaa hetken, ymmärrän, että tunteeseen johtanut asia on minulle merkityksellinen herättääkseen voimakkaita tunteita ja voin olla siitä jopa kiitollinen. Saatan tuntea riittämättömyyden- ja pettymyksentunnetta, jotka nekin ovat vain tunteita, eivät itsessään hyviä tai pahoja. Tunteiden ansiosta huomaan olevani elossa, eläväni merkityksellisten asioiden äärellä, ja että elämässäni on valtavasti erilaisia sävyjä. Kaikki kokemukset muodostavat tunteita ja kaikkiin merkittäviin ja tärkeisiin tapahtumiin ja muistoihini liittyy voimakkaita tunteita – ajattelen, että juuri tunteet tekevät elämästäni rikasta, eikä ilman niitä mikään tuntuisi miltään..

 

Mitä sinä valitset tänään? Antaudutko elämälle vai jarrutatko erilaisten pelkojen ojaamana? Valinta on sinun – ei kenenkään muun.

 

 

Ihanaa maanantaita, uutta alkanutta viikkoa.
Kohtaa tämä ainutlaatuinen päivä sellaisena kuin se on – toista täsmälleen samanlaista ei tule.

Valoa,
Karita

 

 

 

 

 

kuvat: Emma Ronkainen
meikki ja hiukset: Annukka /QHair

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Kurkistus kotiini

kurkistus kotini tyohuoneeseen Karita tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *