Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?
Mitä rakkaus on? Elämän suurimpia kantavia voimia. Ilman rakkautta emme ole ehjiä, olemme ontto kuori, joka kaipaa täytettä.
Äitienpäivän tunnelmissa tämän päiväinen ajatus on rakkaudesta. Siitä, jonka pelkäämme haihtuvan, katoavan tai menettävämme.
Rakkautta on erilaista ja lähteitä onneksi monia. Esimerkiksi äidinrakkaus on erilaista kuin puolison rakkaus. Rakkautta ei voi selittää tai näyttää toteen, mutta silti se on todellista ja ohjaa elämäämme.
Esimerkiksi rakkaudenpuute saa meidät syömään lohturuokia,  juomaan alkoholia, harrastamaan seksiä, shoppailemaan tai viedä meidät kehoa rääkkäävälle pakotetulle lenkille. Vajaus tunteesta, jota et voi tilata, ohjaa meidät usein turruttamaan pelon jonnekin. Niin, ettei rakkauden menettämisen pelkoa tai yksinäisyyttä tarvitsisi kohdata. Haluamme tyhjyyden tunteesta nopeasti eroon ja pikakeinoja on monia. 
Mitä rakkaus on? Toisen rakastaminen on usein helppoa. Rakkauden vastaanottaminen ja tunteminen on taas meille elintärkeää. Mutta ne yhdessä – rakastaa ja olla rakastettu, saavat aikaan ihmeitä. Rakastava ja rakastettu ihminen toimii useimmiten sydämestään käsin.

”The best and most beautiful things in this world cannot be seen or even heard, but must be felt with the heart.” 

— Helen Keller

 

Love is giving …

”To love is nothing. To be loved is something. But to love and be loved, that’s everything.”

— T. Tolis

Jos pyytäisin sinua selittämään mitä rakkaus on, olisi se vaikeaa. Sitä ei voi nähdä, koskettaa tai kuulla. Ainoa tapa selvittää rakkaus on tuntea sitä itse. Tunne, joka tuntuu sydämessä ja jota ei voi ohjata tai pakottaa. Emme voi pakottaa rakkautta saapuvaksi, voimme olla sille avoimia tai sulkea porttimme, mutta loppujen lopuksi se ei kuitenkaan ole meidän hallussamme. Emme voi ohjata, omistaa tai hallita sitä. 

Mitä rakkaus on?

On hyvä tiedostaa rakkaus ympärilläsi, olla kiitollinen kaikesta rakkaudesta ja antaa sekä vastaanottaa sitä avoimin sydämin.

Kaiken hyvän takana ja liikuttavana voimana on rakkaus. Esimerkiksi rakkaus itseä, perhettä, ystäviä, luontoa, eläimiä ja puolisoa kohtaan. Meissä kaikissa on rakkautta,  annetaan sen loistaa ja valloittaa jokainen tila johon astumme. Loppuun kysymys: Kun saavut tilaan, tuleeko rakkaus mukanasi?

Iloa ja valoa,
Karita

Lisää ajatuksia elämästä löydät täältä.

kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Kommentit (6)

  1. KASVOJEN "VIRHEET" – Rakkaudella, Karita

    […] Mitä rakkaus on? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *