MITÄ OPIN 2019 JA MITÄ ODOTAN 2020?

mita opin 2019 ja mita odotan 2020Vuosi 2019 on ollut aikamoinen – en edes pysty kertomaan, mitä kaikkea on mielen päällä. Tällä hetkellä päällimmäisenä tunnekehossani on ollut jo jonkin aikaa menossa jotakin hyvin vierasta – ajoittaista ja tietynlaista tyhjyyttäkin. Samaan aikaan kuitenkin olen saanut kokea runsautta, täyttymystä ja kiitollisuutta. Vuosikymmen on vaihtumassa ja se saa miettimään, mitä kaikkea viimeisen kymmenen vuoden aikana on tapahtunut. Ja vasta pysähtyessäni huomaan miten hurjasti onkaan tapahtunut – olen synnyttänyt lapsen ja minusta on tullut äiti, olen kirjoittanut neljä reseptikirjaa, suorittanut neljä eri ammatillista koulutusta, kirjoittanut ensimmäisen tekstikirjani (tai oikeastaan kaksi, sillä työkirja on jo painossa), olemme matkustaneet, rakentaneet kodin, perustaneet Skin Collagen tuotesarjan, olen oppinut, oivaltanut ja halitioitunut. Olen löytänyt tarkoitukseni ja saanut paljon, mutta samaan aikaan joutunut myös kohtaamaan suuria haasteita – tuntenut epäoikeudenmukaisuutta, surua, vääryyttä ja ahdistusta. Olen joutunut luopumaan – sanonut hyvästit isovanhemmilleni, muutamalle läheiselle, ystävälleni, vauvoille ja kahdelle koirallemmekin. Ja vaikka ymmärrän ettei sielu kuole tai katoa, on fyysisestä olemuksesta vaikea päästää irti – kaipuu toisen koskettamiseen, silmiin katsomiseen, puhumiseen ja halaamiseen on todellinen.

mita opin 2019 ja mita odotan 2020

MITÄ OPIN 2019 JA MITÄ ODOTAN 2020?

Vuosikymmen vaihtuu. Ihan kuten jokainen aamukin, on uusi vuosi uusi mahdollisuus. Uusi vuosikymmen ei kuitenkaan taianomaisesti muuta mitään – se, että jokin muuttuu on omalla vastuullani. Edessä on uusi kirja, jonka kaikki 365 sivua ovat tyhjinä ja odottavat että kirjoitan sinne tarinani. Tässä hetkessä on vatsassani omituinen pöhinä, jotakin uutta on tuloillaaan ja kumpuamassa pintaan – olen valmis. Teot, ajatukset ja sanat ovat muuttuneet vuosien varrella ja hyvä niin, sillä uudet tavat, sanat ja ajatukset mahdollistavat muutoksen – avaavat tilan jollekin uudelle tulla. Lupauksia uudelle vuodelle en tee – mutta menneen hyvästelen käyden läpi onnistumisia ja hyviä hetkiä matkan varrelta. Tutkailen myös tuntemuksiani elämäni eri osa-alueilta ja mietin, mikä kaipaa muutosta ja huomiotani. 2020 tulen panostamaan merkityksellisiin suhteisiin – myös suhteeseen itseni kanssa, jotta pystyn jakamaan ja ammentamaan toisille jatkossakin. Panostan myös aikaan ja opettelen sanomaan useammmin ei. Haluan toimia huipputyyppien kanssa – synnyttää jotakin uutta.

On hyvä miettiä, mitkä asiat johtivat kuluneen vuoden aikana onnistumisiin ja mitkä asiat rajoittivat tai rajoittavat. Tiedostaa, mitkä asiat haluaa ottaa mukaan tälle vuodelle ja mistä valitsee päästää irti. Kaikkiin tapahtumiin emme voi vaikuttaa, mutta moneen asiaan elämässämme kyllä. Elämäänsä kannattaa rakentaa siihen suuntaan, joka tekee onnelliseksi, ei sinne, mihin joku toinen meidän haluaa menevän. O hyvä myös muistaa, ettei onni pidemmän päälle tutkitustikaan tule rahasta, titteleistä, saavutuksista tai materiasta – sillä hedoninen nautinto tuo iloa vain hetkellisesti. Todellinen myönteisyys ja onnellisuus kumpuaa elämän merkityksellisyydestä, perustarpeidemme täyttymisestä, kuten, että tulemme kuulluiksi, hyväksytyiksi ja nähdyiksi sellaisina kuin olemme.

 mita opin 2019 ja mita odotan 2020

MITÄ OPIN 2019 JA MITÄ ODOTAN 2020
– odotan sinua

Kiitos, että olet siellä, annat arvokasta aikaasi, luet, jaat, kommentoit ja myötäelät matkassani. Kiitos, että olet osa heimoani, jonka kanssa saan jakaa ajatuksiani. Kirjoitan tätä blogia ja  Instagram-tiliäni, teille koko sydämelläni – intohimosta auttaa ja inspiroida teitä voimaan paremmin, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Haluan tuoda maailmaan hyvää – valoa, lempeyttä, rakkautta, energiaa ja armollisuutta. Toivon, että kirjoituksistani ja videoistani välittyy viesti, joka koskettaa oikeaan aikaan ja aidosti. Saan teiltä valtavasti ihania viestejä ja energiaa – niistäkin olen kiitollinen.

Valoa ja voimaa.
Rakkaudella,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

ELINVOIMAA JA ENERGIAA

syomalla elinvoimaa ja energiaa syksyyn Karita Tykka

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (3)
  1. Napsautin juuri Hyvä elämä-kirjasi kannen kiinni kun luin siitä viimeisen sivun. Kirjasi oli lämmin ja lempeä. Jotkut asiat olivat minulle entuudestaan tuttuja tutkiessani itse tätä elämänmittaista matkaa, mutta paljon asioita jotka saivat minut hiljaisena mietiskelemään. Ymmärsin kirjaa lukiessani, että yritän turhaan tavoitella onnea kaikin keinoin, onnellisuushan on jo minussa. Ymmärsin paljon muutakin oleellista, etsiessäni sielunrauhaa arkeeni. Ja ennenkaikkea, nykyään joka aamu hymyilyttää, väsyneenäkin, koska saan tervehtiä ihanat varpaani 🙂 Kiitos kirjastasi ❤

  2. Laura Airola
    31.12.2019, 00:59

    Käyn usein lukemassa blogiasi. Kiitos paljon ja hyvää uutta vuotta. Terveisin Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *