Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

MINTTU MATCHA LATTE

Minttu matcha latte á la Karitaminttu matcha latte

Kaikki vihreä on aina tervetullut keittiööni – myös juomiini. Tällä hetkellä vältän kofeiinia, mutta lempeästi piristävä minttu matcha latte (kofeiineineen) on tervetullut syksyn pimeällä kehoani virkistämään… Niille, joille matcha on hiukan vieraampi tuttavuus kerrottakoon, että matcha on japanilaista vihreää teejauhetta, joka sisältää koko teelehden. Matchatee vispataan suoraan veteen vahvaksi juomaksi. Matcha on japanilaisen teekulttuurin erikoisuus ja se on olennainen osa japanilaista teetaidetta ja -kulttuuria. Valmistus on seremoniallinen ja siihen suhtaudutaan intohimoisesti. Oma lähestymiseni ei ole kuitenkaan kovin juhlallinen, vaan useimmiten nautin sen lämpimästä, kermaisesta ja piristävästä vaikutuksesta kesken työpäivän – sauvasekoittimella tai blenderissä valmistettuna… : )

minttu matcha latte

minttu matcha latte

minttu matcha latte

Matcha laadut vaihtelevat hurjasti, joten laatuun kannattaa satsata. Olen huomannut, että voin saada huonolaatuisesta matchasta jopa huonon olon… Viime aikoina olen ostanut Ruohonjuuresta Clearspring merkin matchaa ja tykännyt siitä kovasti. Sen väri on taivaallinen ja maku – ihana. Myös muita hyviä matchavaihtoehtoja löytyy, joten kannattaa rohkeasti kokeilla jotta löydät oman suosikkisi – jauheissa on eroja! Useimmiten nautin matchani lattena, mutten suinkaan lehmänmaitoon tehtynä. Vaihtoehtona ovat (alla oleva minttu matcha latte -resepti) kookoskerma tai kookosvoi. Myös kaurakerma ja muut kasvikunnanmaidot sopivat – itselleni eniten kolahtaa juuri kookos…

minttu matcha latte

Matcha valmistetaan yleensä koverapohjaiseen kulhoon, jonka voi lämmitää huuhtelemalla sen kuumalla vedellä. Kuivan astian pohjalle mitataan sopiva määrä matcha-jauhetta. Itse käytän noin teelusikallisen reilua desilitraa kohti. Vinkki: olen huomannut, että huoneenlämpöinen matchajauhe sekoittuu paremmin veteen. Mutta jos teet juomaa blenderissä, ei tätä tarvitse miettiä. Jos sekoitat teen käsin, bambuvispilää käytettäen kaadetaan teen päälle noin 80 asteista vettä kulhon reunaa pitkin teen päälle ja sekoitetaan niin, että saat kauniin teevaahdon pinnalle ja tasaisen juoman.

minttu matcha latte

minttu matcha latte

Matchan erityispiirre on, että sen valmistamiseen käytetyt teelehdet juodaan osana teejuomaa. Yksi kupillinen matchaa voi siis kofeiiniltaan ja terveysvaikutuksiltaan vastata useita kupillisia jotakin muuta teetä. Itse olen kuitenkin huomannut että sen vaikutus on huomattavasti miedompi eikä se valvota esimerkiksi kahvin lailla. Terveysvaikutuksia matchalla on monia, mutta niistä joku toinen kerta lisää. Tänään jaan Insta Stories seuraajien pyynnöistä pari reseptiä matcha latteihin – Minttu matcha latte ja voima-matcha latte. Molemmat olen tehnyt sauvasekoitimella, korkeassa lasipurnukassa sekoittaen.

Onko matcha sinun juttusi? Käytätkö sitä muihin herkkuihin? Tässä yksi ruoka, johon voit myös sitä käyttää…

Virkistäviä ja voimaannuttavia matchahetkiä – just sulle!

Rakkaudella,
Karita

minttu matcha latte

Minttu matcha latte

2 tl matcha-teejauhetta
3 dl kuumaa vettä
3 rkl kookoskermaa (käytän luomukookosmaidon paksua rasvaista osaa)
1–2 tippaa minttuöljyä (varo laittamasta liikaa!)

+ mieleistäsi makeuttajaa jos kaipaat – esim hunaja, laadukas stevia tai vaahterasiirappi

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenää tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada kuppeihin ja nauti lempeän virkistävästä minttu matcha latte -juomasta.

Voima–matcha latte

2 tl matcha-teejauhetta
 2 tl kookosvoita
1 tl MCT -öljyä
2 dl kuumaa vettä

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenää tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada kuppeihin ja nauti lempeän voimaannuttavasta matcha latte -juomasta.

Ota hetki aikaa itsellesi ja nauti matchan virkistävästä voimasta ja kauniista väristä.

Lisää herkullista purtavaa löydät esimerkiksi alla olevista postauksista:

Minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Kermainen ja gluteeniton vegepasta

Paras gluteeniton vegepasta

Nopea suklaafudge

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (6)

 1. Herkullinen ja terveellinen marjasmoothie – Rakkaudella, Karita

  […] Minttu matcha latte […]

 2. Matchalatte – kupillinen täynnä lempeyttä ja terveyttä | Makrobios

  […] Jos kaipaat lisäinspiraatiota matchajuomien valmistamiseen, käy lukemassa Karita Tykkän blogipostaus. Sieltä löydät mm. ohjeen minttumatchalatten […]

 3. Maija

  Aivan ihania matcha reseptejä ostin just omani täytyy heti kokeilla 🙂

 4. MIELEN DETOX – Rakkaudella, Karita

  […] Minttu matcha latte […]

 5. PUHDISTAVA LAKRITSI LATTE – Rakkaudella, Karita

  […] Matcha lattea nautin joka päivä, muun muassa avannon jälkeen. Reseptini siihen löydät tästä (mintun jätän nykyään useimmiten pois). Kurkuma latte maistuu myös melkein päivittäin ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *