Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

MIKSI SUHTEET EPÄONNISTUVAT?

Miksi suhteet epäonnistuvat? Olen matkani varrella kokenut erilaisia parisuhteita – hyviä ja heikompia. Tai oikeastaan vain suhteita, joissa olen oppinut paljon itsestäni, elämästä ja toisista. Ei siis hyviä tai huonoja…vain erilaisia suhteita. Epäonnistumista tai ei – kompastuskiviä on tullut eteeni joskus nopeasti ja joskus vasta vuosien jälkeen. Mutta kysymys kuuluukin, miksi tänä päivänä niin usein suhteet päättyvät eroon?

miksi suhteet epäonnistuvat?

Uskoisin, että suhteet epäonnistuvat koska hakeudumme parisuhteisiin vääristä syistä – usein haluamme jotakin. Toivomme, että joku tulee ja muuttaa elämämme jotenki erilaiseksi – tekee meidät ehjäksi, tuo tai turruttaa jonkin tunteen ja pelastaa joltakin. Joskus jopa taloudelliset seikat voivat olla kiinnostuksen syynä… Mutta jos suhteeseen mennään haluamisen ja vaatimisen kärki edellä, on lopputulos usein pettymys ja kompastumme omiin haaveisiin, vaatimuksiimme ja unelmiimme. Toinen ei pystykään täyttämään sisimmässä olevaa aukkoa tai vajetta ja suhde jää pintapuoliseksi ja onnettomaksi. Eikä enää tarvitse miettiä miksi suhteet epäonnistuvat.

“Some of the biggest challenges in relationships come from the fact that most people enter a relationship in order to get something: they’re trying to find someone who’s going to make them feel good. In reality, the only way a relationship will last is if you see your relationship as a place that you go to give, and not a place that you go to take.”
– Tony Robbins

Kun suhteeseen päädytään luonnollisesti, ikään kuin huomaamatta – on se aitoa ja mahdollisuudet toisen ja omien tarpeiden tyydyttymiseen huikeasti paremmat. Kestävät suhteet tarvitsevat pyyteetöntä halua olla läsnä toiselle ja itselle, tahtoa antaa ja vastaanottaa, rohkeuttakin tarvitaan… Vaatimukset, ahdistelu ja omaan napaan tuijottelu sekä oman edun tavoittelu eivät tuo kestävää ja aitoa parisuhdetta. 

Useimmiten juuri tiukoissa paikoissa tai toisaalta myös menestyksen huipulla selviää, onko parisuhde aito tai kestävä – ollaanko siinä oikeista syistä vai tulevatko syyt ulkoapäin. Joskus emme edes huomaa tekevämme asioita vain siksi, että meiltä odotetaan sitä. Muun muassa naimisin menosta ja perheen perustamisaikeita kysellään mieluusti ja samalla ehkä tiedostamatta painostetaan henkilöä ottamaan askel johonkin suuntaan.

Oletko ihmissuhteissasi aidosti avoinna, antavana, vastaanottavana, auttavana ja pyyteettömänä? Enkä tarkoita tossun alla olemista, narsistin voiman alla elämistä tai minkään muunkaan laista alistumista – vaan luottamista sydämen aitoon tunteeseen, tietoisuuteen ja rohkeuteen olla suhteissa oma itsensä ja rohkeasti niisä läsnä.

Olethan?

Sydämellistä viikkoa juuri sinulle,
Karita

Viime viikkoisen konsultaation onnekkaat voittajat on arvottu!
Kiitos kaikille osaalistujille. Olisi ollut ihana tavata teidät kaikki, mutta aikattaulullisesti se ei ole juuri nyt mahdollista… Otan yhteyttä henkilöihin, joita arpaonni suosi mailitse tämän viikon aikana.
Etunimet tai nimimerkit ovat:

Sini
Sari
Sofia
Ellinoora
Päivi

Onnea!!

Lisää ajatuksia ja ravintoa mielelle löydät alta.

Mitä valitset?

mita_valitset

Etsimässä elämäntehtävää

etsimassa elämäntarkoitusta

Ajatuksia…

Maanantain-positiivinen-ajatus-13.3.2017

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (16)

 1. Jani-75

  Olen naisten korkkareiden alla,joten annan naisten viedä:)

  • Puhkimo

   Kiitos Karita, blogistasi ♥

   Tuon asian, että lähtee suhteeseen täydentääkseen itseään, voi myös nähdä käänteisesti. Muistan lukeneeni joskus kun oma avioliitto päättyi, että aina et löydä häntä joka olisi paras vaihtoehto juuri sinulle, vaan hänet jota tarvitset. Näin kävi minulle, opin paljon sekä hyvässä että pahassa.

   Olen samaa mieltä siitä, että osittain saatamme lähteä suhteeseen myös ulkoisista paineista. Odotetaan tiettyjä askelia elämässä. Myös yksinäisyys on ihmiselle vaikea asia, aletaan heti puhumaan syrjäytyneisyydestä. Ja onhan se sitäkin, jos se ei ole vapaaehtoista.

  • karitatykka

   <3
   Kyllä, joskus useimmiten ihmiset tulevat elämäämme syystä. JOskus nuo seuraukset ja syyt tuntuvat miellyttäviltä ja joskus ikäviltä – kaikki kuitenkin loppupeleissä meitä varten, jos olemme avoinna kasvulle ja oppimiselle.

   Yksinäisyys on kamalaa ja siitä kärsii yllättävän moni. Myös moni sellainen, joka on parisuhteessa. Sillä jos vierellä ei ole aitoa suhdetta voi siinä olo olla hyvinkin yksinäistä.

   Iloa viikkoosi,
   Karita

 2. Sari Leino

  Nyt alkoi jännittämään: joku Sari on voittanut, mutta olenko se minä? Iik!

  • karitatykka

   Kyllä, se olet sinä!

   Otan yhteyttä sinuun mailitse luultavasti perjantaina. : )

   Onnea ja iloa!
   Karita

  • Sari Leino

   JEEE! Voi miten iloinen olenkaan Ihanaa! Jään odottelemaan viestiä.

  • karitatykka

   <3
   Karita

 3. LauraKatarooma

  Eiköhän kaikki lähde suhteeseen siksi, että sais siitä jotain. Tärkein on se tasapaino, että saa ja että antaa yhtä paljon. Ja tärkeää on itse kasvaa ja ymmärtää asioita niin itsensä kuin kumppanin suhteen.

  • karitatykka

   Voi olla että ole oikeassa. Itse olen varmasti niin myös toiminut… Uskon, että jos ollaan suhteessa tai päädytän siihen ilman ajatusta ”mitä minä tästä saan, tarvitsen ja haluan tai millaisen tunteen toisen on minulle tuotava…” Itse tuumin ettei ole hyvä laittaa vastuuta omasta onnellisuudestaan toisen harteille, sillä ainoastaan me itse voimme useimmiten tehdä sen. Vastuun ottamista ja kasvamista siis tässäkin asiassa.

   Elämää, sitä kaikki kaikki on. Sitä voi oivaltaa ja oppia jatkuvasti, kunhan muistaa kuunnella ja pysähtyä.

   Iloa ja ihanaa viikkoa sinulle Laura,
   Karita

  • LauraKatarooma

   Kyllä, vastuu omasta onnesta ja omista tunteista on itsellä. Sen oon oppinu itekin vasta aikuisemmalla iällä. Sen kun on ymmärtäny, pystyy paremmin olemaan onnellinen. Kun se onni ei ookaan riippuvainen mistään tietystä jutusta tai ihmisestä.

   Oppimista ja oivaltamista tää elämä on. Ja hyvä niin.

   Kiitos samoin sinulle ihanaa viikkoa!

  • karitatykka

   Näin ajattelen itsekin – onnellisuus lähtee itsestä, ei toisesta käsin. Toisen kanssa voi ola onnellinen, mutta kukaan muu kuin me itse ei ole vastuussa onnellisuudestamme.

   <3
   Karita

  • Eila

   Jos etsaa toiselta vastakaikuu .Niin oot aina yksin vaikka olis kotona tunnet itsesi Matoksi mihin pyyhitään jalat kun toiselle on tärkeempi kaljatölkki kuin sinä Toinen pitää itsestään selvänä että kyllä vaimo tekee.Siksi erosin en jaksanut enään .Nyt olen vapaa kaikesta roskasta ja nautin omasta elämästäni vaikka välisti onkin tiukkaa.

  • karitatykka

   Kiitos Eila.
   Toista ei voi muuttaa, vain itseään. On rohkeaa myös lähteä jos ei ole onnellinen – syystä tai toisesta.
   Molemmin puolinen arvostus on tärkeää. Parisuhde on kaksisuuntainen suhde.

   Voimaa ja rohkeutta jatkossakin,
   Karita

 4. Maarit

  Eroni jälkeen,20 vuotta sitten ajauduin suhteisiin,koska en osannut olla yksin tai aattelin,että olen jotenkin huonompi,kun minulla ei ole suhdetta. Ja ne suhteet olivat huonoja – hyväksikäyttöä ym. ikävää…
  Nyt olen ollut kohta 10v. yksin tai siis ilman suhdetta.ns. sinkkuna ja viihtynyt mainiosti.;ja aatellutkin,että näin voisin olla loppuelämäni (olen 56v.) En ole enää aikoihin jaksanut innostua nettitreffeistä tai baareista,joista se mahd.kumppani pumpsahtaisi elämääni. Olen kuitenkin ajatellut,että jos semmoinen nyt jostain kaupan kassajonosta tai kirjastosta esimerkiksi ilmaantuu,en laita hanttiin. Mutta siis viihdyn tosi hyvin yksin ja enhän ole toki yksinäinen vaan minulla on ihana aikuinen tyttäreni, ystäviä ja harrastuksia.. ja kun saan ulkomaailmasta ähkyn,sulkeudun omiin oloihin kotiini.
  Nyt sitten eräs mies on ilmaissut kiinnostuksensa FB:n,välimatkaa on välillämme paljon ja hän on aivan eri maailmasta (siis suomal. ja asuu maasudulla!) Aluksi aattelin,että ei tästä tule mitään. Oomme niin erilaisia…mutta kummasti hän on luikerrellut hissuksiin elämääni…niitä ekoja treffejä ootellessa. Jollei tämä ole ”se oikea”,niin tämä on elämän oppitunti minulle. Suuria odotuksia ei ole. On vaan kutkuttava uteliaisuus.

  • karitatykka

   Kiitos Maarit.

   Ihanaa kutkutusta ilmassa!
   Uskon, että kaiki tapahtuu jollailailla syystä. Olet oppinut ja oivalyanut paljon – viisastunut ja kasvanut ihmisenä.
   Olet upea ja sinulla on upea tuntemus siitä kuka Maarit on ja mitä hän elämältään haluaa. Positiiviset ajatukset ja energiat tuovat elämääsi lisää positiivisuutta. Ymmärrän, että aiempien kokemustesi varjo saattaa heittää pelon viittaa toiveikkaa ilon ylle, mutta asioiden ja mahdollisten ikävien tapahtumien pohtiminen ennakkoon ei vie eteenpäin. Sanotaankin, että jopa 90 % huolistamme on turhaa, sillä ne eivät koskaan todeudu. : )

   Toivon sydämestäni, että hän valloittaa sydämesi ja saatte jakaa jotakin ainutlaatuisen ihanaa. <3
   Mahdollisuus – se on olemassa jos annat sille tilaa.

   Iloa ja rakkautta,
   karita

 5. ÄLÄ TUOMITSE – Rakkaudella, Karita

  […] Miksi suhteet epäonnistuvat? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *