Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

MENESTYS = SISÄINEN RAUHA

menestys = sisäinen rauha

menestys sisäinen rauha

Usein sanotaan, että joku on menestynyt… Mutta mitä oikeastaan pidetään menestyksenä? Onko se rahaa, titteleitä, arvostusta, vapautta, hyväksyntää vai jotakin muuta? Minulle on joskus sanottu, että olen menestynyt – olen useimmiten perääntynyt ja todennut hatarasti ”no en minä nyt niin…” Nyt kuitenkin voin yhtyä Denzel Washingtonin ajatukseen jossa menestys = sisäinen rauha. Silloin voi sanoa että olen menestynyt ja että haluan tavoitella menestystä.

Sisäinen rauha on tärkeintä, sillä ilman sitä ei mikään muukaan tunnu miltään vaan toimii ainoastaan joidenkin tunteiden tavoittelun välineinä tai keinoita turruttaa jotakin. Itse titteli, arvostus tai raha ei tuo menestystä tai sisäistä rauhaa, emmekä välttämättä tavoitteemme saavutettuamme koekaan yllättäen menestymisen tunnetta. Tämä johtuu siitä, ettemme oikeastaan hae itse päämäärää vaan jotakin tunnetta, jonka kuvittelemme sen meille tuovan. 

”Success? I don’t know what that word means.
I’m happy. But success, that goes back to what in somebody’s eyes success means.
For me, success is inner peace. That’s a good day for me.”

– Denzel Washington

Moni asia voi elämässä muuttua ja voin silti tuntea jonkinlaista menestyksen tunnetta, mutta jos minulta otetaan pois vapaus tai sisäinen rauha, on vaikea tuntea syvää ja aitoa menestystä. Niitäkin aikoja on ollut, jolloin sisäinen rauha on ollut jokin outo ja epämääräinen ajatus. Edelleen tulee aikoja, jolloin sisäinen rauha karkailee hetkittäin jonnekin, mutta kun on se joskus voinut kokea, haluaa siihen aina palata takaisin. Menestyminen tarkoittaa minulle monia eri asioita, mutta ennen kaikkea menestys = sisäinen rauha. 

Mitä menestys sinulle tarkoittaa? Oletko menestynyt? Haluatko olla ja jos, niin mitä sellaista teet, joka vie sinua sitä kohti?
Nämä ovat kysymyksiä, joita voi aikaajoin itseltää kysellä ja katsoa miellyttääkö sisältä kumpuava vastaus. Mitä enemmän kysymme itseltämme hyviä kysymyksiä, sitä laadukkaampia vastauksia, ohjeita ja vinkkejä saamme. Seuraavan kerran kun pohdit jotakin, eikä vastaus meinaa löytyä, kehoitan kysymään itseltäsi käyttämällä uutta kulmaa ja kyseenalaistamaan ”omat ajatukset”. Omat ajatukset nimittäin useimmiten kumpuavat jostakin muualta – todennäköisimmin egosta ja uskomuksistamme käsin.

Mitä todella tarvitset juuri nyt? Lopeta hetkeksi kaikki muu, sulje silmäsi ja kuuntele. Sen jälkeen tee se, mitä eniten tarvitset juuri nyt.

Iloa ja ihanaa viikkoa,
Karita

kuva: Petri Mast

Lisää ajatuksia, intohimoa ja rakkautta löydät alla olevista postauksista.

Lapsettomuus ja äitiys

Lapsettomuus ja äityis

Tehokkasti hitaammin

hitaasti mutta tehokkaasti

Kaikki onenergiaa

kaikki on energiaa

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (12)

 1. Mia

  Itse olen löytänyt oman menestyksen avaimen nimenomaan pysähtymällä. Kuuntelemalla itseäni, päivittäin. Ilman näitä muutaman minuutin hetkiä arki on hektistä suorittamista aamusta alkaen. Pysähtymällä herättyäni sekä ennen nukkumaan menoa, huomaan olevani levollisempi ja luottavaisempi. Tämä ei poissulje tavoitteiden asettamista, vaan nimenomaan olen huomannut, että saavutan tavoitteeni paremmin.

  Kiitos ihanasta blogista, olen iloinen lukiessani tekstejä pitkän tauon jälkeen. Menestystä viikkoosi!

  • karitatykka

   Hei Mia!

   Pysähtymisiä ja taukoja…. niissä salaisuus tehokkaampaan ja tuottavampaan toimintaan. Pitkiä ei pysähtymisien tarvitse olla – pääasia, että pysähtyy ja kuuntelee… Olet oivaltanut hienosti ja löytänyt oman tapasi toimia tavoitteidesi eteen.

   Kiitos kun luet!!
   <3 Karita

 2. KIITOLLISUUS PARANTAA ELÄMÄNLAATUA – Rakkaudella, Karita

  […] Menestys […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *