Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

MENESTYKSEN SALAISUUS

MENESTYKSEN SALAISUUS

Menestyksen salaisuus on asia, jonka jokainen haluaa tietää. Menestystä on monenlaista, ei ainoastaan liiketoiminnassa vaan elämän jokaisella osa-alueella. Tänään Tony Robbins avaa menestyksen saloja.

Tuntuuko joskus siltä, että elämä vie sinua, etkä sinä elämää? Menet virrat mukana, etkä ehdi edes miettiä mitä seuraavaksi kun jo jokin uusi tapahtuma tai asia vaatii huomiotasi. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu ja tuntuu, että tunteet ja olosuhteet ovat ottaneet vallan. Happi loppuu, eikä sinulla ole tunnetta elämäsi hallinnasta.

Ajatukset ja tunteet todella ohjaavat meitä. Se, miten elämäämme suhtaudumme ja miten läsnä kykenemme hetkessä olemaan, luo todellisuutemme, tarinamme ja fiilikset, joita päivittäin koemme.  Asioita tapahtuu meille tai meitä varten – valinta on meidän.

”The secret of success is learning how to use pain and pleasure instead of having pain and pleasure use you.
If you do that, you’re in control of your life. If you don’t, life controls you.”

– Tony Robbins

Asioilla on aina kaksi puolta. Usein ohjelma sisällämme syöttää tuttuja kaavoja miten suhtautua ja reagoida elämän eri tilanteisiin. Ohjelma on muodustunut meihin koko elämämme aikana ja jo ennen sitä. Se syöttää tarinoita ja toimintamalleja, joita useimmiten unohdamme kyseenalaistaa.
Joskus onkin hyvä pysähtyä ja miettiä, mikä tai kuka sinua ohjaa ja palveleeko se sinua ja tavoitteitasi.

Tony Robbins kehoittaa hyvin ottamaan haltuun omat kokemuksemme ja tunteemme, jolloin meistä tulee oman elämämme johtajia. Lisäisin kivun ja nautinnon lisäksi myös pelot, jotka saattavat helpostin ottaa vallan elämästämme jos annamme niille vallan. Pääsemme oman elämämme johtajiksi ottamalla vastuun itsestämme, teoistamme ja elämästämme. Todellisuutemme on meidän jokaisen käsissämme ja mahdollista muuttaa milloin tahansa.

Menestys – millaista menestystä sinä kaipaat? Mitkä asiat ja tunteet ovat sen esteenä edessä? Pelkäätkö jotakin, aiheuttaako jokin sinulle tuskaa ja väistelet sitä siksi vai haetko jatkuvaa mielihyvää ja väistelet siksi epämiellyttäviä asioita? 

Olen elämässäni varmasti kokenut näitä kaikkia ja antanut niiden ohjailla. Se ei kannata, sillä muutoin elämä ei ohjaudu sisimmästäsi käsin vaan jostakin ulkopuolelta, muiden mielipiteiden ohjaamana.

Ole rohkea, hyväksy, älä pelkää – pystyt mihin vain!

Rakkaudella,

Karita

Kurkkaa myös nämä eteenpäin vievät ajatukset:

Maanantain positiivinen ajatus 6.3.2017

Maanantain-positiivinen-ajatus-27.3.2017

Elämä – parasta juuri nyt

Elamä – parasta juuri nyt

Huippujohtajan-salaisuus

Huippujohtajan-salaisuus

Kommentit (8)

 1. Maarit

  Voi Karita ❤️ Mistä nämä aiheet tupsahtaa eteeni joka maanantai kuin tilauksesta.
  Koko kevät on mennyt kuin pässiä narusta vietäisi. Valitettavasti löydän itseni selittelemästä, että kyllä sitten kun ensi kuussa- viikonloppuna-kesällä.
  Kiitos, että muistutat tässä hetkessä elämisestä, siitä mikä minulle on oikein ja tärkeää.
  Kiitos, kiitos, kiitos

  • karitatykka

   Maarit… <3

   Kiito sinulle, että luet ja jaat juttuni. En kirjoita tekstejäni itselleni, tai no, ehkä MYÖS hiukan itsellenikin, mutta etenkin lukijoilleni. Juuri sinulle ja muille ihanille, joita saan teksteilläni ja muilla postauksillani tavoittaa. Ilman teitä lukijoita ei olisi blogiakaan – kiitos.

   Iloa ja ihanaa oloa!
   Karita

 2. Softis

  Hei Karita!

  Olen yhden lapsen äiti juuri äitiyslomalla. Olisi kiva kuulla sinulta aiheeseen liittyen. En ole itse tottunut istumaan kotona lapsen kanssa ja se tuntuukin tylsältä. Odotan kovasti töihin paluuta. Miten voisin nauttia enemmän tästä hetkestä? Yritän olla koko ajan kiitollinen mitä minulla on, mutta en pääse tästä tylsyyden tunteesta eroon. Käymme ulkona lapsen kanssa ja mieheni auttaa tosi paljon, mutta jotenkin kohta 10kk kotonaolo alkaa tympiä. Kiitos, ja kivaa viikkoa!

  • karitatykka

   Moi Softis.

   Onnea pikku ihanuudesta.
   Ymmärrän sinua oikein hyvin, mutta toisaalta aika pikkuisen kanssa on korvaamatonta. Töitä saat halutessasi tehdä läpi elämän, mutta pikkulapsivaihe kestää vain hetken.
   Voit miettiä mitä kaipaat työstäsi? Ovtako ne työkaverit, tärkeyden tunne, huomio, aktiivisuus jne… Kun tiedät, mitä kaipaat voit miettiä voisiko saman tunteen saada jotenkin myös tähän hetkeen. Kannustan myös menemään lapse kanssa asukapuistoihin tai muualle, jossa tapaat muita aikuisia ja lapset ovat mukana. Toisaalta miehesi voisi ottaa joku päivä ”hoitovuoron” ja voisit mennä vaikka illalliselle tai kahville ystäviesi tai työkavereidesi kanssa, ilman lapsia. Joskus äitinä tuntuu, ettei ole enää muuta kuin ”vain äiti”. Ikäänkuin olisi menettänyt jotakin jota ennen oli. Totuus on, ettet ole menettänyt mitään vaan olet vieläkin enemmän kuin aiemmin. Virkistyshetket ilman lasta saattavat tehdä terää ja lapsen kanssa meneminen, ei vain ulkoilemaan, vaan minne tahansa, tekee varmasti hyvää. Myös toisten äitien vertaistuki on paikallaan, jolloin voi rauhassa puhua asioista jotka painavat mieltä… Nyt kesällä voi tehdä vielä vapaammin kaikkea kun lasta ei tarvitse vuorata tai miettiä ilman kylmyyttä. En tiedä missä asut, mutta päiväreissut lapsen (ja toisen äidin ja lapsen) kanssa voivat myös olla kivoja ja virkistäviä vaihteluita arkeen.
   Voit miettiä, mitä oikeasti kaipaat juuri nyt elämääsi ja etsiä tapoja saada sitä tähän elämäntilanteeseesi.

   Toivottavasti tämä auttoi edes hiukan.

   Iloa ja hyvää oloa kesään,
   Karita

  • Softis

   Hei ja kiitos vastauksesta! Kaipa se on velvollisuudentunto ja halu kehittää lasta ja samaan aikaan laiskuus, kun on tottunut tekemään kaiken oman aikataulun mukaan. Tämä kombo kehittää ja toisaalta olla omassa rauhassa väsyttää. Tuntuu että lasta pitää valvoa ja kun lapsi ei vielä puhu niin itse notkuu vieressä puhelin kädessä tekemättä mitään järkevää. Ja saankin omaa aikaa, kavereita ja pikku oma projekti, mutta kun se oma aika on ohi niin tuntuu silti ettei se riitä. Ehkä olen vain ahne 😀 Meneehän aika nopeasti ohi, täytyy vain yrittää psyykata 🙂 Kiitos vinkeistä ja täytyykin funtsia!

  • karitatykka

   <3 Anna itsellesi aikaa. Olet juuri siellä, missä sinun kuuluu nyt ollakin. : )

   Ihanaa ja aurinkoista iltaa!
   Karita

 3. Piia

  Hei Karita ja kiitos blogistasi. Samoja teemoja olen miettinyt nyt kun pikkulapsiaika alkaa olla takanapäin ja edessä siintää lukematon määrä ruuhkavuosia…

  Kiitos tästä Tony Robbins -vinkistä. Täytyypä etsiä hänen kirjoittamaansa kirjallisuutta vielä lisää ja toki lukea blogiasi.

  • karitatykka

   Hei Piia.

   Kiitos, että seuraat ja ihanaa, että blogistani löytyy apuja. : )
   Ruuhkavuodet voivat olla kuluttavia ja uuvuttaa huomaamattaan meidät loppuun. Onneksi ruuhkavuodet ovat juuri sellaisia, joiksi ne haluamme luoda. Se, että jo tiedostaa, että on vapaa valitsemaan oman totuuden, on paljon.
   Millainen elämä tuntuisi oikealta ja hyvältä sinusta juuri nyt? Sitä voi miettiä ja mielessään rakentaa sen kautta omaa tulevaisuuttaan – ohjaillen itse elämää, eikä elämän riepotellessa meitä.

   Iloa ja ihanaa oloa,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *