Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

MAUSTEINEN PORKKANAKAKKU

Mausteinen porkkanakakku – ystävänpäivän ihanuus

mausteinen porkkanakakku

Ystävät ovat arvokkaita – kultaakin kalliimpia. Heitä ei tarvita monia, laatu korvaa määrän tässäkin asiassa… Ystävä ei tuomitse, vaadi tai kadehdi, vaan kannustaa, tukee, on läsnä, kuuntelee ja auttaa. Minulla on paljon tuttavia ja ihania ihmisiä elämässäni, mutta sydänystäviä, niitä ei ole kovinkaan montaa, mutta he ovatkin sitten jotakin aivan ainutlaatuista. Aiemmin luulin ettei uusia ystäviä enää näin aikuisiällä tule, mutta pari päivää sitten huomasin asian olevan toisin – uusia ystävyyssuhteita voi syntyä milloin tahansa, yllätävissä hetkissä ja nopeastikin. Siitä olen iloinen ja kiitollinen. Siispä mausteinen porkkanakakku tarjoillaan kaikille teille ihanille tänään täällä blogissa ystävänpäivän kuuniaksi. Toivottavasti sen mehukas ja mauteinen koostumus sekä maku tuovat sinulle ja ystävillesi iloa, hyvää mieltä ja ihanan olon.

mausteinen porkkanakakku

Erilaiset kakut kuuluvat ilman muuta ystävänpäivään ja miksei ihan vaan muutenkin arjen iloksikin…. Mausteinen porkkanakakku on ihana itsetehty ystävänpäivän lahja ja rakkaudenosoituksena suorastaan verraton… Suosittelen valmistamaan ystävälle jotakin mehevää, makeaa, mausteista ja maukasta – tee vaikka tämä mausteinen porkkanakku, joka on kaikkea tätä. Lisäksi se on gluteeniton, maidoton, viljaton ja valmistuu ilman valkoista sokeria. Samalla tulee myös vaivihkaa syötyä terveellistä ja herkullista porkkanaa. Porkkanakakun raakakakkuversio löytyy myös, löydät sen täältä. : )

mausteinen porkkanakakku

Mausteinen porkkanakakku viimeistelään kourrutteella, jonka voi valmistaa monella tapaa. Itse tein sen käyttämällä aiemmin valmistamaani kookosjogurttia, mutta voit hyvin käyttää myös kaupan maustamatonta valmista kookosjogurttia, sitruuna kookosjogurttia tai muuta mieleistäsi paksua jogurttia. Mukaan voi myös raastaa aavistuksen appelsiinikuorta, jonka maku sopii kakkuun ihanasti – mausteinen porkkanakakku voidaan myös kuorruttaa vaikka perus kookoskermavaahdollakin, mutta omaan makuuni juuri kookosjogurttikuorrute tuo parhaan lopputuloksen. Päälle voi ripotella vaikka granaattiomenansiemeniä, maustettuja pähkinöitä tai vaikka kuivattuja karpaloita. Itse käytin maustettuja pekaanipähkinöitä, jotka kruunasivat kakun maullaan ja kivalla rapeudellaan. Reseptin niihin löydät täältä.

mausteinen porkkanakakku

mausteinen porkkanakakku

Tänään on se päivä jolloin muistetaan ihania ystäviä ja rakkaita. Käydään ystävänpäiväkahveilla kenties kakkupalan äärellä, jutellaan, annetaan aikaa ja ollaan läsnä – halataan ja kerrotaan, kuinka tärkeitä he ovat meille. Annetaan ja vastaanotetaan rakkautta, iloa ja hymyjä. Huomaan itse ajattelevani että minun tulisi useammin sanoa miten arvostankaan heitä ja että he ovat minulle tärkeitä. Ehkä suurempana oivalluksena ymmärrys, että haluan järjestää myös enemmän aikaa heille. Yksi sydänystäväni, oma aviomieheni ansaitsee myös enemmän aikaani ja jakamatonta huomiotani sekä läsnäoloani arjen keskellä ja ainakin tänään hän tulee sitä saamaan. Lisää tulee sitten lauantaina alkavalla ja kaivatulla lomareissullamme – jee : ).  Jäljellä ovat siis treffit ystävien kanssa, eli ei muuta kuin treffejä sopimaan – yksi kerrallaan… : ).

Nyt ystäväiseni haluan toivottaa sinulle iloa ja ihanaa ystävänpäivää!
Olet ihana!

Karita

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita -blogi

mausteinen porkkanakakku

Mausteinen porkkanakakku – gluteeniton, maidoton, viljaton ja sokeriton

(kaksi 15 cm kakkua tai yksi isompi, noin 10–12 palaa)

500 g raastettuja porkanoita
3 luomumunaa tai kolme chia-munaa ( 3 rkl chian siemeniä ja 9 rkl vettä, sekoita ja anna geeliytyä )
350 g mantelijauhoa
2 rkl peruna- tai tapiokatärkkelystä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sirtuunanmehua
1/2–1 tl rouhittua kardemummaa
3 tl vaniljauutetta
4 tl kanelia
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
3 tl gluteenitonta leivinjauhetta
2 dl rusinoita, vedessä liotteuina noin 30 min
100 g taateleita, kivet poistettuina ja pienemmiksi pilkottuina

( + 3 rkl vaahterasiirappia jos haluat kakusta extra makean )

+ koristeeksi maustettuja tai maustamattomia pekaaninpähkinöitä, granaattiomensimeniä tai jotakin muuta

Esilämmitä uuni 160 asteeseen, kiertoilmatoiminnolla.
Sekoita kaikki raaka-aineet huolellisesti joko monitoimikoneessa tai käsin kulhossa keskenään.

Kaada kahteen 15 cm tai yhteen isompaan esivoideltuun vuokaan, itse käytin kahta 15 cm keraamisella pohjalla ja silikonisilla reunoilla varustettua silikonireunaista vuokaa. Kypsennä uunissa 1 h 15 min – 1,5 tuntia tai kunnes kakku on täysin kypsä.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan ennen vuoan irroittamista ja kuorruttamista!

Tarjoile sellaisenaan tai kookosjogurtilla ja maustetuilla pähkinöillä kuorrutettuna.

Kookosjogurttti + kuorute

kotitekoine kookosjogurtti:
1 tölkki luomukookosmaitoa (á 400 ml)

1 rkl tapioka- tai perunatärkkelys (käytin tällä kertaa 1 rkl molempia)
2 probioottikapselia


+ lopuksi vaahterasiirappia tai hunajaa makusi mukaan

Huom! Voit käyttää myös kaupan vegaanista kookos- tai kaurajogurttia TAI tehdä vaikka kookoskermavaahtoa

Sekoita tehosekoittimessa kaikki kookosjogurtin raaka-aineet, probiootteja lukuunottamatta sekaisin ja tarkista maku. Avaa probioottikapselit ja sekoita huolelleisesti kookosmaidon sekaan, käytä mieluiten puista välinettä sekoittamiseen.

Kaada steriloituun lasipurkkiin. Päällystä purkin suu harsoliinalla, jonka tiivistät kuminauhalla purkin suulle. Anna jogurtin seistä huoneenlämmössä noin 24–48 tuntia – mitä happamampaa haluat, sitä pidempi aika.
Kun happamuusaste on sopiva, siirrä kylmään ja myös säilytä jääkaapissa.

Kuorruta kakku vaahterasiirapilla tai hunajalla maustetulla kookosjogurtilla.
Nauti ystävien ja rakkaiden kanssa!

P.S. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja kestää hyvin pakastamista (ilman kuorrutusta).

Herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

Suosikkimieikkituotteeni
suosikkimeikkituotteeni

Minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Paras linssisalaatti!

paras linssisalaatti

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (5)

  1. Elina

    Millaista oliiviöljyä käytit taikinaan? Mietin, että onkohan extra virgin oliiviöljy liian voimakasta?

    • karitatykka

      Ei ole, rakastan hyvälaatuisen oliiviöljyn makua. : )
      Makuja on monia, joten mene oman makusi mukaan.

      Iloa,
      karita

    • Elina

      Niin minäkin! En vain ole tullut ajatelleeksikaan, että sitä voisi käyttää makaisiin kokkailuihin Tätä voisinkin tehdä omille syntymäpäivilleni

  2. Elina

    Niin minäkin! En vain ole tullut ajatelleeksikaan, että sitä voisi käyttää makaisiin kokkailuihin Tätä voisinkin tehdä omille syntymäpäivilleni

    • karitatykka

      <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *