Marinoidut herkkusienet – keto ja vege

Marinoidut herkkusienet – helppoa ja herkullista ja aina kaudessa!

marinoidut herkkusienet Karita Tykkä

Mikä tekee jokaisesta salaatista parempaa, sopii loistavasti sosekeittojen tai hummuksen päällä nautittavaksi, leivän päällä, kalan kaverina ja monessa muussa – marinoidut herkkusienet! Tämä resepti on perusresepti, johon ei montaa raaka-ainetta tarvita ja joka on niin helppo, ettei tässä voi epäonnistua. Ihana lisuke minkä tahansa ruoan kaveriksi syntyy nopeasti, yksinkertaisesti ja valmistuu kuin itsestään! Yksi suosikkikäyttötavoista on humuksen tai baba ganoushin päällä nautittuna – ihana hapokkuus, täyteläinen valkosipuli sekä yrttien ja sienten maan maku, yhdistelmä on koukuttava.

Marinoidut herkkusienet sopivat niin vege- kuin ketoruokavalioonkin, ovat gluteenittomia ja herrrkullisia! Kokeile ja kerro mitä pidit.

Tätä voisi laittaa vaikka viikonlopun brunssipöytäänkin.
Iloa,
Karita

Marinoidut herkkusienet

(noin 3 dl)

200 g herkkusieniä (itse käytän yleensä ruskeita)
2–3 rkl tuoretta timjamia
2–3 rkl ruohosipulia pieneksi pilkottuna (ei välttämätön)
1 valkosipulinkynsi
rouhaisu mustapippuria
ripaus laadukasta suolaa jos kaipaat lisää suolaisuutta
2 rkl punaista balsamietikkaa
1–1 1/2 rkl luomutamaria
2–3 rkl oliiviöljyä

Poista sienistä kannat ja pilko sienet neljään osaan, isommat useampaan. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja anna marinoitua suljetussa lasiastiassa jääkaapissa tunnin ajan tai kauemmin.
Tarkista maku ja nauti!

P.S. marinoidut herkkusienet säilyvät hyvin suljetussa lasipurkissa myös seuraavaan päivään.

kuva: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Ketogeeninen munasalaatti

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *