Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 9.1.2017

maanantain-positiivinen-ajatus-9.1.2017

Milloin viimeksi sanoit jotakin ikävää henkilöstä, jota et tunne lainkaan? Myönnän, olen itsekin tehnyt sitä ja tietoisesti pyrkinyt pois siitä. Sillä se on kamalaa! Tänään maanantain positiivinen ajatus 9.1.2017 -postauksessa kerron ajatuksistani enemmän.

Minun (julkisuudenhenkilönäkin) pitäisi ymmärtää miten media ja muut ihmiset muovaavat kuvaa ja mielipiteitämme ihmisistä. Ne eivät välttämättä kuitenkaaan aina ole tosia tai meidän omia mielipiteitämme – ainoastaan jonkun ajatuksia, jotka omaksumme. Olen kuullut usealta, että minua luullaan kovaksi ja etäiseksi – kylmäksikin. Itse en noista adjektiiveista itseäni tunnista, sillä kyynel nousee herkästi silmäkulmaan, hymy on herkässä ja kaikki päätöksetkin teen aina tunteiden pohjalta. Varovaisuus voidaan joskus tulkita kovuudeksi… 

 
 

Real magic in relationships means an absence of judgment of others.

-Wayne Dyer

Waune Dyerin sanoihin viitaten aidot, taianomaiset ja merkitykselliset ihmissuhteet syntyvät ainoastaan ilman arvostelua tai tuomitsemista. Rakentavaa kritiikkiä toki saa antaa ja kaikista ei tarvitse pitää – kaikkien kanssa kun kemiat eivät todellakaan aina toimi. Jos joku loukkaa tai satuttaa, ei sitä tarvitse unohtaa, mutta on hyvä antaa anteeksi, mennä eteenpäin ja ymmärtää, ettei loukkaus tai satuttaminen synny koskaan tietoisuudesta vaan ymmärtämättömyydestä käsin.
Pahaa, sitä meidän tarvitse koskaan jakaa – se ei hyödytä ketään ja kaatuu lopulta aina sanojan omaan nilkkaan. Sillä sanoilla ja ajatuksilla on voima, jota ei kannata väheksyä. 

Siispä avoimin mielin kanssaihmisiä kohtaan. Emme voi koskaan tietää, mitä vieruskaveri tai henkilö esimerkiksi lehden kannessa on käynyt tai käy parhaillaan läpi elämässään. Itse yritän saada itseni heti kiinni negatiivisesta ajtuksesta ja muuttaa ajatukseni välittömästi. Kysyn myös itseltäni ”miksi minusta tuntuu tältä ja mistä tunne kertoo?”.  Olen myös ymmärtänyt, että ikävät tunteet toimivat opettajina, siispä myös pahansuopaiset ihmiset toimivat opettajinani – voimme koettaa olla heille siitä kiitollisia.

Iloa ja valoa jokaiseen hetkeen,
karita

kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Kommentit (3)

 1. Katrita

  Eipä tuota tule ihan joka päivä ajatelleeksi, vaikka sen pitäisi olla itsestään selvään. Varsinkin sen, ettei arvostele tuntemattomia tai puolituttuja ihmisiä, jotka luulee jo/muka tuntevansa.
  Sanotaan, ettei haukku haavaa tee, mutta olisi kuitenkin paikallaan miettiä, mitä suustaan laukoo. Kateellisuus se kai se suurin syy meillä suomalaisilla on. Alunperin ehkä haluaisimmekin olla ystävällisiä, mutta se nyt vain ei kuulu suomalaisiin tapoihin, ajatellaan, että: miksi mielistelet, haluat siis selvästi jotain vastapalvelusta, niinkö?

  • karitatykka

   Moikka.

   Kiitos viestistäsi.
   Ehkä näin. Onneksi asia on jo muuttumassa ja hyviä asioita osataan jo ottaa vastaankin. Juuri äsken annoin positiivista palautetta ja kiitosta talviuintipaikan ylläpitäjille. Kaksi miestä, jotka pitävät huolen siisteydestä, turvallisuudesta ja esim lumitöistä. Ilahtuivat selvästi ja ottivat kiitoksen mielellään vastaan. : )
   Jokainen meistä voi edistää asiaa antamalla positiivista palautetta ja harjoittamalla ystävällisyyttä. En enää ajattele mitä joku toinen minusta ajattelee – sanon reippaasti vaan jos on jotakin hyvöä sanottavaa. : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Kiitos, että seuraat!
   Karita

 2. IRTI PÄÄSTÄMISEN VAPAUTTAVA VOIMA – Rakkaudella, Karita

  […] Maanantain positiivinen ajatus 9.1.2017 […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *