Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 30.1.2017

maanantain-positiivinen-ajatus-30.1.2017

Tämänpäiväinen maanantain positiivinen ajatus 30.1.2017 lainaus resonoi vahvasti minussa.
Hemmottelen perhettäni lempiruuilla, yllätyksillä ja materialla. Samalla ajatuksella pyrin palvelemaan, inspiroimaan ja auttamaan ihmisiä ympärilläni. Annan, ymmärrän, teen, jaan, otan vastaan ja kuuntelen. Teen sitä monestakin syystä – välillä itse siitä uupuen. On aika ottaa aikaa itselle ja ladattava energiaa – luonnon maadoittava vaikutus, meditaatio ja kosketus toimivat minulle.

I believe that the greatest gift you can give your family and the world is a healthy you.

–Joyce Meyer

Auttaminen ja toisille kivojen asioiden pyyteettömästi tekeminen ei todellakaan ole pahasta – päin vastoin, mutta oleellisempaa on kuitenkin ymmärtää, että eniten mieistä on kaikille iloa ja hyötyä ehjinä, terveinä ja onnellisena. Kaiken perusta on omassa terveydessämme. Kun pidämme huolta itsestämme ja terveydestämme – saavat kaikki muutkin siitä osansa. Mutta jos emme voi hyvin, ei meistä ole mitään annettavaa perheillemme tai maailmallekaan.

Eräs asiakkaani on hiljattain toipunut vakavasta ja pitkäaikaisesta burn outista ja hän sanoi nähneensä, miten sekaisin koko perheen toiminta meni kun äiti oli ”poissa pelistä” ja paletin piti toimia ilman häntä. Hänen kertomuksensa sai minut ymmärtämään entistä enemmän, miten merkityksellistä meidän jokaisen oman terveyden ylläpitäminen on, juuri tässä hetkessä. Etenkin me äidit usein jätämme itsemme paitsioon ja annamme ensin muille – itsekin teen niin, mutta mitäs jos pyrkisimme myös huomioimaan itsemme ja oman, niin psyykkisen kuin fyysisenkin, terveytemme ensin. 

Mitä sinä voisit tehdä tänään tukeakseni omaa terveyttäsi paremmmin?

Iloa ja hyvää oloa,
Karita

Kommentit (5)

 1. Nita

  Tärkeä muistutus meille äideille! Lentokoneessakin turvaohjeissa kehotetaan laittamaan happinaamari ensin itselle ja sitten auttamaan muita, ei syyttä.

  Kiitos inspiroivasta blogista!

  • karitatykka

   Juuri näin. : )
   Kiitos että seuraat Nita!

   Iloa,
   Karita

 2. Puhkimo

  Tämä on niin totta! Paras lahja minkä omaisille voi antaa, on pitää huolta itsestään. Usein sen huomaa vasta siinä vaiheessa, kun joku ei ole jaksanut. Se putoaa kuin raskas kivi veteen, ja seuraukset saattaa pahimmassa tapauksessa levitä kuin renkaita vedessä. Tämä on todettu myös omassa elämässä. Yksi sairastuu vakavasti, läheinen ei jaksa paineen alla vaan romahtaa, kolmas sairastuu huolesta siitä läheisestä.

  • karitatykka

   Juuri näin, ripple effect… Toivottavasti kaikki on jo paremmin.
   Onneksi sama vaikutus voi olla myös myönteisillä asioilla. Positiiviset asiat tuovat lisää positiivisia asioita… Pidetään itsestämme huolta ensin ja sitten annetaan hyvän kiertää. : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

 3. Karoliina Ruotsalainen

  Hei
  Tämä kyllä todella tärkeätä, kun äiti voi hyvin niin koko perhe voi hyvin. Kiinnostaisi tietää ruokavaliostasi, että syötkö gluteenittomia tuotteita (provena) kuitenkin? Entäpä kauraa? Entäpä sokerittomia alpron mantelijugurttia tai mantelimaitoa? Haastavaksi itsestä huolehtimisesta tekee sen kun lapset 2v ja 6kk, ruokavalio on myös haastavampaa, että taaperoikäinen söisi samaa ruokaa myös. Kun lapset siittä täysjyvä makaronista vaan tykkäävät
  En juo maitoa kun kahvissa (ja tämähän vähän ongelma millä korvata maito normikahvissa ja lattessa )mutta maustamattomista jugurteista ja rahkoista pidän ja mietin korvaavia tuotteita niissä itselleni sekä lapselle . Mitä sinä tarjoaisit 2vlle ruokajuomaksi ja kauraleivän päälle levitettä? Päätin testata mitä tapahtuu kropalleni jos jätän maitotuotteet pois ja tämä tuntuu haastavalta, mitä enää syön .? 🙂
  Kiinnostaisi tietää mitä lisäravinteitä syöt? Ja luontaistuotteista?
  Itselläni ei painon kanssa ongelmia, ja kuitenkin perus terveellinen ruokavalio. Tällä hetkellä haastavaa liian vähäinen yöuni pienten lasten takia ja päivät vaatisivat hurjasti energiaa. Välillä pelkään kauanko kroppa kestää. Monipuolisesti liikun ja reenaan mutta energiavarastot tyhjiä ja imettäminen rajoittaa noita vihersmoothieita mitä ennen olen syönyt ym. Vinkkejä? Blogisi on huippu ja mielelläni enemmän lukisin juuri sinun perusruokavaliostasi blogissa! Kirjasi saan itselleni kohta!
  -Karoliina

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *