Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 3.4.2017

maanantain-positiivinen-ajatus-3.4.2017

Tunnetko ihmisiä, jotka käyttäytyvät hyökkäävästi, pitävät tiukasti jonkinlaista suojaa päällänsä, tuovat vahvasti esille menestystään tai materiaalista omaisuuttaan? Saatamme ajatella hänen olevan itsevarma ja vahva, mutta onko niin? Tänään maanantain positiivinen ajatus 3.4.2017 -postauksessa ajatuksia erilaisista maskeista, pätemisentarpeesta ja suojahaarniskoista…

Tuleeko pröystäilevä käytös koskaan rakkaudesta, rohkeudesta ja varmuudesta käsin? Ei, se tulee aina jostakin pelosta tai ikävästä tunteesta käsin. Pröystäiliä ei kuitenkaan ole syypää, vaan elämän aikana kohdatut energiat, jotka saavat hänet käyttäytymään tietyllä tavalla. Tunneryöpyt, joita ei ole itse edes valinnut mukaansa. Voi olla, että on menettänyt joskus jotakin tai saanut kehuja ainoastaan saavutuksistaan… ja niiden vuoksi janoaa toisten ihailua ja kunnioitusta.

Näyttämisenhalu, päteminen ja oikeassa oleminen on tärkeää vain kun kokee elämästään puuttuvan jotakin. Se, jolla on kaikin puolin hyvä olla, ja joka on onnellinen, ei esitä, päde tai pönkitä omaa arvoaan.
Voimme siis tuntea myötätuntoa aina kun näemme jonkun rehentelevän ja itsensä tärkeäksi tekevän. Eräs opettajani on minulle opettanut, että olemme kaikki samalla tasolla ja samanarvoisia – kukaan meistä ei ole toistaan alempana tai ylempänä, riippumatta taloudellisesta varallisuudesta, ulkoisesta olemuksesta, saavutuksista tai titteleistä.

“Vulnerability really means to be strong and secure enough within yourself that you are able to walk outside without your armor on. You are able to show up in life as just you. That is genuine strength and courage.
Armor may look tough, but all it does is mask insecurity and fear.”

― Alaric Hutchinson, Living Peace

Se, että toimii elämässä palvellakseen muita ja sydämestä käsin, tekee ihmisestä onnellisen. Sellainen ihminen on varma ja vahva, sillä ymmärtää elämänsä merkityksen. Hän ei tarvitse haarnisko tai suojakilpiä, sillä eihän rakkaudesta käsin toimiva ihminen niitä mihinkään tarvitse.

Erilaiset tittelit, saavutuksen ja suuri omaisuus saattaa vaikuttaa mahtavalta ja suurelta, mutta todellisuudessa se on vain kuori, joka suojelee rikkonaista sielua. Rohkea ja vahva ihminen ei tarvitse toisten varmistusta, ihailua tai määritä itseään niiden mukaan. Toki kehuista, hyväksynnästä nauttivat kaikki, se kun on yksi perustarpeistamme – hyväksytyksi tuleminen.

Ollaan kuitenkin rohkeasti haavoittuvia. Ei niin, että mennään takki auki kaikkialle – vaan tarkkaillen, intuition johdatellen ja mieli myönteisyydellä varustettuna eri tilanteissin ja kohtaamisiin. Se, on mielestäni rohkeutta – elämän elämistä ja hyväksymistä sellaisena kuin se kulloinkin on. Tavoitteiden asettamista omista lähtökohdistaan, ei muiden. Ilman pätemistä tai turhaa kateutta.

Olet ihana – niin, juuri sinä. Sellaisena kuin olet, ilman suojakilpiä.

Lämmöllä,
Karita

Kommentit (10)

 1. Mirja

  Burrito bowl

  • karitatykka

   Moikka Mirja.

   Mitä siihen tulee?

   Iloa!
   Karita

 2. M

  Hei Karita 🙂

  Haluaisin kysyä, mitä parfyymiä/vartalotuoksua suosittelet kokeilla? Luulen, että sinulla voisi olla joku hyvä kokeilun arvoinen tuote.

  Kiitos, M

  • karitatykka

   Moikka.

   Olen jo vuosia ollut jo vuosia Acqua di parman fanaattinen ystävä, etenkin Iris Nobile sopii ihhoni ph:lle hyvin. Aivan toisenlainen tuoksu on luomutuoksu Björk & Berries, Dark rain, joka on huomattavasti maskuliinisempi. Juuri nyt olen innostunut aromaterapeuttisista luonnonmukaisista parfyymeista, Apothecary Florasent. Niiden tuoksuja voi sekoitella keskenään ja mennä fiiliksen mukaan…

   Iloa,
   Karita

 3. Nina Wagello

  Hei! Hyviä ajatuksia ja juurikin näin!
  Kaiken ydin on löytää itsensä ja hyväksyä se mitä löytää. Vain niin voi hyväksyä ja rakastaa muita ihmisiä ympärillä.

  • karitatykka

   <3 Nina

 4. Taru

  Tittelit ja taloudellisilla mittareilla mitattava menestys voi seurata myös rohkeudesta, rehellisyydestä itseä kohtaan ja intuition seuraamisesta. Usein hyvät johtajat ovat juuri tälläisiä. Ei siellä tittelin takana aina ole rikkinäistä sielua vaikka toisaalta kaikki meistä on rikki jollakin tavalla.

  Kiitos kirjoituksesta ja hyvää kevättä sinulle 🙂

  • karitatykka

   Kyllä, olet ehdottomasti oikeassa Taru. Tässä puhuinkin niistä, jotka määrittävät itsensä titteleiden ja varallisuuksien mukaan. Niiden, jotka tuovat niitä esille enemmän kuin tarpeeksi ja erittäin voimakkaasti – janoten hyväksyntää, arvostusta ja ihailua. Onnistumista, saavutuksia ja menetystä voi näyttää, ja niistä kuuluukin ilakoida, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan pröystäilyllä ja pätemisellä…

   Kiitos ja aurinkoa päivääsi,
   Karita

 5. LauraKatarooma

  Välillä sitä suojamuuria tarttee, ku haluaa suojata omaa haavoittuvuutta, ettei menis enempää rikki. Ehkä se on myös pelkoa siitä. Ajatuksia herättävä tämä maanantain ajatus.

  • karitatykka

   Hei Laura.

   Kiitos viestistäsi.
   Suojamuurilla on syynsä ja joskus ottaa aikaa, että on valmis luopumaan siitä. Kaikki tapahtuu aikanaan, kun olet siihen valmis.
   Mutta entäs jos suojamuuri estää ilon ja onnen saapumisen? Entä jos et menisikään enempää rikki – sekin mahdollisuus on… Erilaiset pelot usein ohjailevat toimintaamme. Ajatuksilla luomme todellisuutemme. Kaikki mitä ajattelet olevan totta, on sitä sinulle. Voisitko pelon ja suojamuurin sijaan keskittää huomiosi sen taakse, mitä sieltä paljastuu? Mistä pelko kumpuaa ja mitä se tahtoo sinulle kertoa? Pelko ei ole sinua vastaan vaan puolellellasi.

   Voisiko valo ja iloa saapua luokseni helpommin jos suojamuuria vähän raottaisi tai edes hetkittäin siitä irrottaisi. Pala kerrallaan eteenpäin, antaen myönteisille asioille mahdollisuuden.

   Toivon sinulle kaikkea hyvää ja ihanaa pääsiäisen aikaa.
   Lämmöllä,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *