Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 3.10.2016

Maanantain positiivinen ajatus 3.10.2016

On maanantai. Rento ja kiireetön vapaa viikonloppu vaihtuu arkeen. Voisivatko positiiviset ajatukset muuttaa päivän paremmaksi?
Maanantai – uuden viikon alku ja uusi mahdollisuus. Tuodakseni inspiraatiota positiiviseen viikkoon, jaan täällä blogissani joka viikko maanantain positiivinen ajatus -postauksen. Sen tarkoituksena on siirtää ajatukset hetkeksi johonkinpositiiviseen.
Mielen voima on valtava, ja siksi sillä, mitä ajattelemme ja mihin keskitymme, on suuri merkitys. Toki näitä ajatuksia voi käydä kurkkaamassa milloin vain, mutta tiedät, että viikon jokaisena maanantaina voit viipyä hetken positiivisten ajatusten parissa. Voit myös jakaa hyvää ja vaikkapa lähettää tämän ajatuksen jollekin joka kaipaa sitä juuri nyt.

Positiiviset tervehdykset ovat peräisin itseltäni tai maailmalta, englanniksi tai suomeksi. Joskus eteensi saattaa tupsahtaa myös lyhyt videotervehdys. Aina kuitenkin aidosti, sydämellä ja positiivisella energialla lähetettynä.

Maanantain positiivinen ajatus 3.10.2016

If you can’t do anything about it then let it go. Don’t be the prisoner to things you can’t change.

– Tony Gaskins

Ikäviin asioihin tai tapahtumiin on helppo jäädä jumiin. Viha, suru, pettymys ja häpeä ovat voimakkaita tunteita, jotka vievät helposti mukaansa. Mieli painuu maihin ja tuntuu ettei ajatuksiin mahdu juurikaan muuta…
Voit miettiä olisiko jotakin tehtävissä, voisitko muutta asian vai onko asia sinun vaikutusvaltasi ulottumattomissa. Jos vastaat kahteen ensimmäiseen kyllä, voit lähteä tekemään asialle jotakin, mutta jos se on sinusta riippumaton tai ulottumattomissasi, älä jää vellomaan siihen vaan käännä katseeni tulevaan. Hyväksy asia sellaisena kuin se on ja jätä se taaksesi. Katso eteenpäin – mitä hyvää näet?

Nokka pystyyn ja uutta matoa koukkuun,
Karita: )

Kommentit (2)

 1. Mia Honkanen

  Jälleen aiheellinen kirjoitus. Tämän suorituskeskeisen yhteiskunnan pyörteissä tuntuu, että yhä useampi meistä joutuu kohtaamaan pettymyksiä tai epäonnistumisen tunnetta. On aivan totta tuo kirjoittamasi asia, ettei siihen huonoon tilaan kannata jäädä vellomaan.

  On paljon kiinni omasta ajattelusta, kuinka pystyy kääntämään tai suuntaamaan ajatuksensa eteenpäin. Se on myös totta, että kun harjoittelee ”murehtimisesta ulos ” niin se taito vahvistuu. Itse kokeilen työstää ikävää tunnetta tai ajatusta, pistän aivot töihin. Miltä tapahtunut/ ajatus tuntuu, näyttää, miten koen sen. Havainnoin tilaa/ ajatusta, jolloin saan ikään kuin välimatkaa tapahtuneeseen/ ajatukseen. On helpompi jatkaa eteenpäin ja tunnetila on muuttunut tapahtuman/ ajatuksen suhteen.

  Positiivista, aurinkoista viikkoa

  • karitatykka

   Hei Mia.

   Kiitos, että seuraat.
   Juuri näin. Tunne tai asia nostaa pöydälle ja sitä kannattaa tarkkailla. Onko sillä kenties jokin viesti? Jo pelkkä fokuksen siirtäminen asiaan ja sen tiedostava kohtaaminen ja kokeminen, auttavat päästämään siitä myös irti. Tiedostavan tutkailun jälkeen voi koettaa siirtää ajatuksen johonkin todella myönteiseen. Ajatella esimerkiksi jotakin jota rakastaa, tuntea rakkaudentunne ja opettaa näin kehoa sekä mieltä vaihtamaan tunnetilasta toiseen.

   Iloa ja energiaa,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *