Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 27.2.2017

maanantain–positiivinen–ajatus–27.2.2017

Kuulen usein, että terveellisen ja terveyttä edistävän ruoan tekeminen on hankakalaa ja vie aivan liikaa aikaa. Tämän maanantain positiivinen ajatus 27.2.2017  -sanonta osuu mielestäni naulan kantaan. Kyllä, tuoreista raaka-aineista itse valmistettu ruoka vie luonnollisesti aikaa ja vaatii hiukan panostusta – mutta kaikki se aika, jonka viettää keittiössä, tuo moninkertaisen hyödyn myöhemmin. 
Terveellinen ravinto ja elämäntavat näkyvät koko olemuksessa ja energiatasossa, terveydestä puhumattakaan. Myös mieli on tyynempi ja positiivisempi ilman erilaisten E-koodien ja muiden lisäaineiden negatiivisia vaikutuksia.

Those who think they have no time for healthy eating…will sooner or later have to find time for illness.”


Edward Stanley

Itse tehty ruoka ja terveellinen ravinto tuovat niin paljon hyvää mukanaan. Ruoanvalmistaminen oikeista raaka-aineista on oma tapani osoittaa rakkautta ja huolenpitoa perheelleni. Ajatus siitä, että kuusi vuotias poikani on jo ennen esikouluun lähtöä saanut aimo annoksen terveyttä edistäviä ravinteita, on minulle tärkeää. Kun annan aikaani keittiössä ja hoidan terveyttä ruoalla, tarvitsee harvemmin hoitaa sairautta.

Ruoka ei yksin ole avain onneen, mutta on merkittävässä roolissa terveydenhoidossa ja sairauksien ennaltaehkäisyssä. Sanonta ”olet mitä syöt”, kertoo paljon… Ravinto ei ole vain polttoainetta, vaan se on kehon rakennuspalikoita, joilla kehomme korjaa ja uudista itseään. Sen sijaan, että ajattelee kuinka paljon itsevalmistettu ruoka vaatii ja kuinka vaivalloista se voi olla, voi ajatella ruoan kaikkia mahdollisuuksia ja asennoitua siihen uudella tavalla. Sen ei myöskään tarvitse olla monimutkaista ja ajattele, mitä kaikkea se voikaan antaa! 

Anna tällä viikolla huomiosi viipyillä hetken pidempäään ruokavalinnoissasi. Tukevatko ne terveyttäsi vai haluaisitko valita paremmin? Stressiä ei ravinnosta todellakaan kannata ottaa. Mutta terveellinen ruoka auttaa kestämään sitäkin paremmin. : )

Iloa ja hyvää oloa!
Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *