Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 24.4.2017

maanantain positiivinen ajatus 17.4.2017

Maanantain positiivinen ajtus 24.4.2017

Ikuinen nuoruus on asia, jota moni hakee ja tavoittelee. Etenkin naiset kammoksuvat juonteita ja ihoavat vanhentuvaa kehoansa. Miksi?
Ehkä siksi, että aika kuultaa muistot ja nuoruus tuntuu vain kaukaiselta ajatukselta. Ajalta, jolloin ei ollut huolta huomisesta tai elämän tuomia huolia. Ehkä siellä kytee myös pelko ajan vähenemisestä… lähdön lähenemisestä. En sano, että ikuisen nuoruuden tavoittelu olisi huono asia, vaan käännän vain katseen hetkeksi siihen kaikkeen hyvään jota on juuri nyt. Aina kun koemme tarvitsevamme kovasti  jotakin, elämme puutteestä käsin. Miltä elämä tuntuisikaan jos eläisimme yltäkylläisyyden tunteesta käsin ja tuntisimme, että meillä olisi jo kaikki mitä tarvitsisimme tässä ja nyt.


Tämän maanantain positiivinen ajatus 24.4.2017 -postauksessa näyttelijä Val Kilmer osuvasti kertoo nuoruuden merkityksestä hänelle. Yhdyn lausahdukseen täysin. Ja vaikka minäkin toivon kauneutta, terveyttä, elinvoimaa ja energistä oloa, enkä halua rupsahtaa enenaikaisesti, en haluaisi olla päivääkään nuorempi. Asiat, jotka parikymmentä vuotta sitten tuntuivat minulle tärkeiltä, eivät ole sitä enää – niiden paikalle on tullut jotakin muuta tai asioiden merktiys on muuttunut kokonaan. Olen aidosti kiitollinen jokaisesta päivästä, myös niistä ikävämmistä, jotka eivät tunnu hyviltä, mutta joilla on aina jokin opetus. Ja kyllä, niitä opetuksia olen matkani varrella saanut. Etenkin nykyään, kun en kiellä niitä, vaan pyrin olemaan niille enemmän avoinna ja hyväksyä ne…

Youth is seen as everything.
You don’t know anything when you’re young.

It’s great being older, just having a more balanced perspective.
I wake up and realise that what seemed to be important last year no longer is.
I’m increasingly grateful for every day.

– Val Kilmer

Kiitollisuus jokaista päivää kohtaan kasvaa, kun näemme ympärillämme asioita, jotka nostavat meissä erilaisia tunteita. Myös oman elämän ja itselle tärkeiden asioiden tiedostaminen voivat lisätä kiitollisuutta ja tyytyväisyyttä. On hyvä viipyillä päivittäin hetki niiden ajatusten parissa, jotka nostavat sinussa kiitollisuutta, iloa ja rakkautta. Saatat huomata, että niiden määrä elämässäsi kasvaa, sillä kaikki mihin keskityt saavat enemmän energiaasi ja kasvavat. Jos siis koet yksinäisyyttä tai puutetta jostakin, tunne tunteet ja hyväksy ne, mutta pyri sitten pois niiden ajatusten oravan pyörästä, joka saa ajattelustasi vain vauhtia…
Emme ole kehomme tai ajatuksemme, meillä vain on ne – me olemme niin paljon muuta! Oikeasti olemme kauniita ja kirkkaita tähtiä, joiden loistoa erilaiset uskomukset ja kokemukset ovat himmentäneet. Toisilla tähti loistaa kirkkaamin ja toisilla erilaiset uskomukset peittävät sen miltei kokonaan. Pyyhi negatiiviset tarinat ja uskomukset pois ja annan tähtesi loistaa kirkkaana – suoraan sisimmästäsi.
Joku on myöskin joskus sanonut, että niin kauan kuin olet utelias elämälle ja haluat oppia itsestäsi ja asioita uutta, pysyt nuorena. Itseään siis kannattaa kehittää ja oppia uutta – myös henkisellä polulla.

<3 Karita

P.S. Lisää ajatuksia löydät täältä.

Kommentit (5)

 1. Katjuska

  Osuva teksti! Olen itse 43-vuotias ja kun katsoo tämän päivän kauneusleikkauksia (silloin kun ne ovat turhamaisia) niin se saa ajattelemaan että itse ainakin haluan vanheta ilman mitään stressiä yhdestäkään rypystä. 😉 Muutenkin ajattelen että elämä on tässä iässä todella nautittavaa ja onnellista aikaa! Hyvää kevään jatkoa sinulle Karita! <3

  • karitatykka

   Kiitos viestistäsi Katjuska.

   Ihanaa, että olet löytänyt tämän hetken kauneuden – hetken, jossa on nautinnollista ja hyvä olla.

   Iloa ja onnellista kevättä! Kiitos, että seuraat.
   <3 Karita

  • Katjuska

   Kiitos <3

 2. LauraKatarooma

  Mua ihmetyttää nuoruuden ihannointi ja ryppyjen kauhistelu. Kyllä mää oon mieluummin 30v ku 20v. Elämä on paljon vapaampaa ja ihanampaa, mitä vanhemmaksi tulee. Ei oo enää semmonen hukassa oleva nuori, eikä oo enää riippuvainen perheen tai suvun hyväksynnästä yms.

  Mää jo lapsena ihastelin ryppyjä, minusta ne on edelleen kauniita. Ootan sitä, että oon oikein kurttunen mummu. <3

  • karitatykka

   Ihanaa Laura.

   Tuo kurttuinen mummu kuullostaa sympaattiselta… : )

   Iloa,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *