Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 24.10.2016

Maanantain positiivinen ajatus 24.10.2016

On maanantai. Rento ja kiireetön vapaa viikonloppu vaihtuu arkeen. Voisivatko positiiviset ajatukset muuttaa päivän paremmaksi?
Maanantai – uuden viikon alku ja uusi mahdollisuus. Tuodakseni inspiraatiota positiiviseen viikkoon, jaan täällä blogissani joka viikko maanantain positiivinen ajatus -postauksen. Sen tarkoituksena on siirtää ajatukset hetkeksi johonkin positiiviseen.
Mielen voima on valtava, ja siksi sillä, mitä ajattelemme ja mihin keskitymme, on suuri merkitys. Toki näitä ajatuksia voi käydä kurkkaamassa milloin vain, mutta tiedät, että viikon jokaisena maanantaina voit viipyä hetken positiivisten ajatusten parissa. Voit myös jakaa hyvää ja vaikkapa lähettää tämän ajatuksen jollekin joka kaipaa sitä juuri nyt.

Positiiviset tervehdykset ovat peräisin itseltäni tai maailmalta, englanniksi tai suomeksi. Joskus eteensi saattaa tupsahtaa myös lyhyt videotervehdys. Aina kuitenkin aidosti, sydämellä ja positiivisella energialla lähetettynä.

Maanantain positiivinen ajatus 24.10.2016

”Be kind because you will never know how much the person beside you is suffering.”
– Unknown

Ulkoapäin katsomalla on helppo arvostella toista tai muodostaa oma mieleipiteensä hänestä. On hyvä kuitenkin muistuttaa itseään välillä siitä, ettemme tunne tilannetta, taustoja tai ihmisten historiaa, matkaa, joka on muokannut hänet juuti sellaiseksi kuin hän on. Olemme kaikki samalla tasolla, yhtä arvokkaita. Ajattelen, etten ole yhtään arvokkampi kuin sinä, mutten myöskään yhtään vähemmän arvokkaampi. Mielestäni olemme samalta tasolta ja pyrin katsomaan kaikkia niin – joskun siinä onnistuen, toisinaan taas en. Oleellisinta on kuitenkin edes antaa kaikille mahdollisuus, olla avoin ja vastaanottavainen.

Joskus joku asia, jonka olemme kokeneet aiemmin ohjaa käyttäytymistämme. Niin hyvässä kuin pahassakin. Sen ymmärtäminen antaa mahdollisuuden puuttua omiin tunteisiimme, kohdata ne ja eheytyä hyväksymällä ne. Joskus ne ovat kuitenkin niin suuria tai niin syvällä, ettei eheytyminen olekaan yksinkertaista, vaan se ohjaa käyttäytymistämme ja vaikuttaa todellisuuteemme. Onneksi voimme aina vaikuttaa tunteisiimme, sillä ne ovat ainoastaan tunteita – eivät sinä.

Kun seuraavan kerran saat itsesi kiinni ajattelemassa negatiivisesti jostakin henkilöstä tai huomaat käyttäytyväsi huonosti, pysähdy, hengitä ja mieti hetki. Toisen henkilön kelju käytös tai muu ilkeys ei koskaan kumpua puhtaasta sydämestä, vaan esimerkiksi surusta, vihasta tai katkeruudesta – se myöskään johdu ei sinusta tai kohdistu tietoisesti välttämättä juuri sinuun. Se voi olla keino koettaa purkaa omaa pahaa oloa. Annetaan siis anteeksi ja pidetään avara mieli – vaikka se välillä hankalalta tuntuisikin.

Ollaan ystävällisiä ja annetaan hyvän kiertää –  joohan?

Ystävällisin terkuin,
Karita

Kommentit (4)

 1. Mona

  Ihana postaus taas. Nämä Maanantain positiiviset ajatukset ovat ihan parhaita <3
  Kiitos Karita. Säihkyt ihanaa energiaa <3

  • karitatykka

   Kaunis kiitos Mona.

   Kumpa vain mahdollisimman moni löytäisi nämä niin saataisiin lisää hyvää pöhinää viikoihin. : )

   Iloa ja valoa viikoon!
   Karita <3

 2. Mia Honkanen

  Tärkeä muistutus, kiitos! En tiedä onko kyse siitä, että kiinnitän huomiota jostain syystä enemmän vai onko ihmisten käytös syksyn ja harmauden myötä muuttunut itsekkäämmäksi. Yhä enemmän kaupan jonossa ja bussiin noustessa huomaan, että ihmiset rynnii ja ohittaa toisia. Välillä nousee ärsytys, mutta yritän ajatella asian juurikin niin , että käytös kertoo heistä, ei kohdistu minuun. Närkästystä on ilmassa herkemmin myös, jos palvelu ei pelaa kuin vettä vaan.

  Yritetään silti olla ihmisiä toisillemme, näin syksyn pimetessä !

  • karitatykka

   <3 Mia.

   Tunnistan saman. Valon radikaali vähentyminen saa aikaa meissä isoja muutoksia. Käyttäymismallimme korostuvat, hyvässä ja pahassa… Hyvä huomio ettei käytös johdu sinusta tai kohdistu sinuun – se vain on ja kumpuaa jostakin muualta. Useimmiten erilaisista peloista…

   Tehdään me parhaamme. Kuitenkin ymmärtäen että mekin olemme inhimillisiä ihanuuksia ja meilläkin saattaa välillä olla huonoja päiviä tai kiukun puuskia, jotka nekin ovat sallittuja. : ) Kun hermo meinaa mennä, auttaa muutama syvä hengenveto. Sen aikana keho rentoutuu nopeasti ja päästää irti pahimmasta kireydestä.

   P.S. Aurinko paistaa aina, pilvet vain välillä ovat tiellä. : )
   – Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *