Maanantain positiivinen ajatus 20.2.2017

Maanantain_positiivinen_ajatus20.2.2017

 

Mitä sinä ajattelet herätessäsi vai ajatteletko mitään?
Ohjaudutko automaattisesti kohti keittiötä napsauttaaksesi kahvikoneen päälle ja näin käynnistää konestosi stimulanteilla hereille? Vai meditoitko tai venytteletkö kehosi hellästi herätellen uuteen päivään? Millaista vuoropuhelua käyt pääsi sisällä ja mitä puhut itsellesi? Entä millanen on mielentilasi – rento ja myönteinen vai kireä ja stressaaantunut?
Ei ole oikeaa tai väärää, ainoastaan erilaisia valintoja ja tapoja. Olemme erilaisia ja siksi myös toimimme ja ajattelemme eri tavoin – meillä on oikeus tehdä niin. Maanantain positiivinen ajatus 20.2.2017 -postauksessa pohditaan mahdollisuuksia ja valintoja…

Joka aamu meillä on mahdollisuus päättää millainen alku uudella päivällä on – mihin keskitymme ja mitä valitsemme…
Asiat ovat vain asioita ympärilläsi, tunteet vain tunteita – ne eivät ole sinä. Sinä annat niille vain muodon ja selityksen siitä, mitä ne sinulle merkitsevät ja mikä on sinulle totta.

 

Today I choose life.
Every morning when I wake up I can choose joy, happiness, negativity, pain… To feel the freedom that comes from being able to continue to make mistakes and choices – today I choose to feel life, not to deny my humanity but embrace it.

– Kevyn Aucoin

 

Joka aamu voimme valita mistä lähtökohdista päivä käynnistyy. Mitä haluat itsestäsi antaa ja mitä riskejä ottaa? Pelaatko varman päälle pelon alaisuudessa itseäsi rajoittaen – vai annatko itsellesi mahdollisuuuden oppimiseen, onnistumiseen tai inhimilliseen epäonnistumiseen?

Joskus valinnat johtavat epäonnistumiseen. Tunnemme pettymystä, joka ymmärrettävästi tuntuu hetken ikävältä. Mutta huomaa, miten jonkin asia on sinulle niin merkityksellinen, että se herättää sinussa noin voimakkaita tunteita. Saatat tuntea riittämättömyyden- ja pettymyksentunnetta, jotka nekin ovat vain tunteita, eivät hyviä tai pahoja.
Tunteiden ansiosta huomaat olevasi elossa ja että elämässä on erilaisia sävyjä. Elämä ilman tunteita olisi kamala ajatus, eikö…?

Mitä sinä valitset tänään? Antaudutko elämälle vai jarrutatko peläten epäonnnistumista? Valinta on sinun – ei kenenkään muun.

 

Ihanaa uutta alkavaa viikkoa sinulle!
Kohtaa jokainen ainutlaatuinen päivä sellaisena kuin se on – toista täsmälleen samanlaista ei tule.

 

Valoa,
Karita

Kommentit (7)
 1. Eilisessä päivässä oli harmituksen aiheensa, ja syystä viime yönä unetkin jäivät hieman katkonaisiksi. Tein kuitenkin jo eilen asioita, joita kaipasin ja toisaalta tänä aamuna päätin, että hitto vieköön en aio pilata alkavaa lomaviikkoani ikävillä ajatuksilla/sanoilla/kokemuksilla vaan aion nauttia. Aamu menikin kiireettömästi kehoa venytellessä, kasvohoitoa tehdessä, kynsiä lakatessa, treenivaatteita shoppaillessa ja niin edelleen.. Seuraavaksi olisi vuorossa itse treeni ja sen jälkeen lounastreffit ystävän kanssa. Itse asiassa olen melkein unohtanut koko harmitukset! Kyllä se vaan on niin monesti todistettu, että myönteisyys lisää myönteisyyttä. <3

  Iloista viikkoa 🙂

  1. karitatykka
   20.2.2017, 12:44

   Hienoa Elina!

   Kaikki tunteet ovat ok ja se mihin keskittyy kasvaa. On tärkeää tiedostaa, tuntea ja kohdata myös ikävämmät tunteet. Ottaa vastaan eikä yrittää lakaista niitä maton alle. Kun tunteet ja asiat on kohdannut voi niistä päästää irti eikä tunnelukkoja pääse muodostaumaan. : )

   Nauti ihanasta lomaviikostasi ja sen tuomasta energiasta ja elinvoimasta!

   Iloa ja valoa,
   Karita

   1. Kiitos Karita 🙂

    Tunteiden läpikäynti on itselleni jokapäiväistä puuhaa.. Suorastaan välttämätöntä, jotta jaksan henkisesti. Olen just se tyyppi, joka ei pysty pitämään asioita sisällään, puhumattakaan lakaisemaan niitä tosta noin vaan mielestä!

    1. karitatykka
     21.2.2017, 11:48

     Hienoa Elina – olet oivaltanut niiden merkityksellisyyden <3

     Itse olen liiankin kanssa niitä matkanvarrella maton alle lakaissut… En enää – nyt koen tärkeäksi tunnustella tunteita ja olla niiden kanssa.

     Aurinkoa ja hyvää oloa,
     Karita

 2. KAIKKI TAPAHTUU SYYSTÄ - Rakkaudella, Karita
  4.9.2017, 10:24

  […] Elämä… […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *