Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 19.9.2016

Maanantai positiivinen ajatus 17.9.2016

Maanantain positiivinen ajatus 19.9.2016

On maanantai. Rento ja kiireetön vapaa viikonloppu vaihtuu arkeen. Voisivatko positiiviset ajatukset muuttaa päivän paremmaksi?
Maanantai – uuden viikon alku ja uusi mahdollisuus. Tuodakseni inspiraatiota positiiviseen viikkoon, jaan täällä blogissani joka viikko maanantain positiivinen ajatus -postauksen. Sen tarkoituksena on siirtää ajatukset hetkeksi johonkinpositiiviseen.
Mielen voima on valtava, ja siksi sillä, mitä ajattelemme ja mihin keskitymme, on suuri merkitys. Toki näitä ajatuksia voi käydä kurkkaamassa milloin vain, mutta tiedät, että viikon jokaisena maanantaina voit viipyä hetken positiivisten ajatusten parissa. Voit myös jakaa hyvää ja vaikkapa lähettää tämän ajatuksen jollekin joka kaipaa sitä juuri nyt.

Positiiviset tervehdykset ovat peräisin itseltäni tai maailmalta, englanniksi tai suomeksi. Joskus eteensi saattaa tupsahtaa myös lyhyt videotervehdys. Aina kuitenkin aidosti, sydämellä ja positiivisella energialla lähetettynä.

Rakasta ensin itseäsi – niin voit rakastaa myös toista.

Kaikki tiedämme miltä rakkaus ja sen puute tuntuu. Se tuntuu koko kehossa ja vaikuttaa kaikkeen elämässämme. Tunteet vaikuttavat siihen, miten kohtelemme rakkaitamme, läheisiämme, mutta myös itseämme. Usein etenkin me äidit, teemme ensisijaisesti kaikille toisille hyvää ja saatamme jättää itsemme huomioimisen vähemmälle. Ikäänkuin meillä ei olisi oikeutta siihen, että muista tulisi huolehtia ensin. Kuitenkin, jotta kykenee rakastamaan toisia, on ensin opittava rakastamaan itseään. Sillä kun rakastat itseäsi, pystyt toimimaan rakkaudesta käsin, eivätkä muut tunteet ohjaa toimintaasi. Toisaalta, kun huomioimme itsemme ja omat tarpeemme, on meillä myös voimavaroja ja energiaa rakastaa myös toista. Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen ei ole aina helppoa, mutta harjoituksen, ajatusten tarkkailun ja hyväksymisen kautta se onnistuu varmasti.
Usein saatamme myös ”puhua” todella rumasti itsellemme. Peiliin katsoessamme näemme ainoastaan muhkurat reisissä, juonteet kasvoissa tai ohuet ja elottomat hiukset. Näemme epäkohdat ja keskitymme niihin – emme siihen, mitä hyvää ja kaunista meissä jokaisessa on. Jos elämme elämäämme vihasta, inhosta tai peloista käsin – teemme heikkoja valintoja. Jospa vain oppisimme hyäksymään ja pitämään itsestämme sellaisina kuin olemme. Silloin meidän ei tarvitsisi tuntea kateutta, vihaa tai pelkoa ketään tai mitään kohtaan. Käytöksemme saattaisi olla huomattavasti erilaista – maailmakin voisi olla erilainen…
Sulje silmäsi ja mieti hetki jotakuta tai jotakin, mitä rakastat yli kaiken – tunne miltä ja missä se tuntuu. Katso sitten peilikuvaasti yhtä rakastavasti – jo pelkkä rakastava katse tuntuu hyvältä, eikö?

Olet ihana – juuri sellaisena kuin olet.
Lämmöllä,
Karita

Kommentit (2)

  1. Mia Honkanen

    Kiitos!
    Yksi positiivinen ajatus päivässä kertautuu- positiiviseksi viikoksi, kuukaudeksi jne. Kun teen sitä omassa elämässä, se vaikuttaa myös ympäristööni. Pikkuhiljaa lumipallo vyöryy Kaunista viikkoa!

    • karitatykka

      <3 Mia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *