Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 16.1.2017

Maanantain_positiivinen_ajatus16.1.2017

 

Maanantain positiivinen ajatus 16.1.2017 -postauksessa pohdin elämän suunnitelmallisuutta – kannattaako se?
Tunnistatko tilanteen, jossa olet suunnitellut jotakin asiaa tai tapahtumaa pitkään ja hartaasti – sitten tapahtuu jotakin yllättävää ja suunnitelmat menevät täysin uusiksi?
Tai sinulla on jokin tavoite, jota kohden olet päättänyt kulkea kunnes matkan varrella huomaat, ettei päämäärä enää tunnukaan hyvältä, kutsuvalta tai omalta.  Mutta koska olet jo luonut indentiteetin tuon päämäärän mukaan uskot, ettet voi enää vaihtaa suuntaa…

We must let go of the life we have planned, so as to accept the one that is waiting for us.

– Joseph Campbell

Suunnitelmamme saattavat tulla elämäämme myös muilta. Esimerkiksi vanhemmiltamme, ystäviltä tai puolisolta – he ovat saatteneet ilmaista vahvasti mielipiteensä siitä, mitä sinun tulisi tehdä, istuttaa ajatuksen siemenen mieleesi itämään tai ohjeistaneet jotakin tiettyä suuntaa kohti. Onkin hyvä miettiä, onko tavoite lähtöisin sisimmästäsi vai onko se muodostunut halusta miellyttää muita tai vastata jonkun toisen toiveeseen ja odotuksiin?

Elämä ja oikeat asiat tulevat kun päästämme irti liiallisesta suunnittelusta ja uskallamme luottaa tulevaan. Mennyt on mennyttä, huomisesta emme tiedä – on siis aika ottaa hetki haltuun ja antaa elämän ja sisimmän ohjata matkaamme. Oleellista olisi pysähtyä hetkeksi miettimään… kysyä mitä haluan, mikä kutsuu minua, vie minua eteenpäin ja mikä tuntuu hyvältä  ja oikealta juuri nyt?

Usein kuulen valmennettavilta: ”en tiedä mitä tehdä tai mikä on seuraava askeleeni”. Totuus kuitenkin on, että meistä jokainen tietää, kunhan vain oppii kysymään itseltään oikeita ja parempia kysymyksiä. Toinen voi olla apunasi ja tukenasi, mutta vastuu on sinun. Sillä kaikki vastaukset kysymyksiisi ovat jo sisälläsi.

Elä rohkeasti omaa elämääsi.
<3 Karita

Kommentit (4)

 1. Krista

  Olipa ihana kirjoitus <3
  Monen monta maanantain positiivista ajatusta on tullut luettua, mutta tämä kolahti tänään.

  • karitatykka

   Jes!

   Kiitos Krista. Kiitos myös että seuraat ja jaat ajatukset kanssani! <3

   Kaikille ja kaikelle on juuri oikea aika ja paikka. Tämä oli tarkoitettu juuri sinulle. : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

 2. Katarooma

  Kiitos tästä! Sain potkua jatkaa tähän suuntaan, johon olen menossa. Pelottaa pirusti ja tuntuu hyvältä yhtäaikaa.

  • karitatykka

   Hei Katarooma.

   Muutos pelottaa aina – ei ole varmuutta mistään, hypätään pois tutusta ja turvallisesta…
   Hienoa, että olet uskaltanut ottaa askeleen, joka tuntuu sisimmässä oikealta (mutta samalla niin pelottavalta). Muista, virheitä ei ole – ainoastaan oppimista tai onnistumista… Mikään ei voi muuttua, jollei tapa tehdä muutu. : )

   Tsemmpiä menestystä matkaan!
   <3 Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *