Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 13.3.2017

Maanantain-positiivinen-ajatus-13.3.2017
Milloin viimeksi hymyilit itsellesi? Ajatuksillesi, peilikuvallesi tai toiminnallesi. Milloin katsoit itseäsi peilistä todetaksesi, että olet ihana ja riittävän hyvä? Alla olevaan Yoko Onon ajatukseen on helppo yhtyä, itsekin suosittelen sitä usein valmennettavilleni – siksi jaankin sen tänään teidän kanssanne maanantain positiivinen ajatus 13.3.2017 -postauksessa.
Olemme usein turhan ankaria ja kriittisiä itsellemme – etenkin me naiset. Näemme peilikuvasta vain ”virheemme tai puutteemme”. Ikään kuin emme olisi riittävän hyviä ja aina jotenkin vailinaisia tai rikkinäisiä. Emme näe sitä mitä muut meissä näkevät, emmekä tunne sitä, mitä muut tuntevat olessamme seurassamme. On hyvä tiedostaa, että alitajuntam kuuntelee sisäistä puhettamme kaiken aikaa ja toimii sen mukaisesti.

Smile in the mirror.
Do that every morning and you’ll start to see a big difference in your life.

– Yoko Ono

Aloitin mallintyö 15-vuotiaana ja tein niitä seuraavat 20 vuotta aktiivisesti, nyt nelikymppisenä enää harvakseltaan. Arvostelu ja ulkoiset vaatimukset kuuluvat lajiin, joka on vaikuttanut myös siihen, miten näen itseni. Edelleen opettelen rakastamaan kehoani, hymyilemään lempeästi itselleni ja hyväksymään jokaisen kurvin sellaisena kuin se on. Alati muuttuvana, aitona ja ainutkertaisena. Oli onneni, että malliaikojen työnantajinani oli monta upeaa ja lämmintä ihmistä. Muun muassa nuoruusvuosien mallimammani, Kuopiossa Marja-leena Martikainen ja myöhemmin Helsinkiin muuttaessani Paprazzin Laila Snellman, jotka molemmat olivat tärkeitä henkilöitä matkallani ja aina tukenani.

Tänä päivänä rakastan kehoani ja haluan kohdella sitä hyvin.  Annan sille kaikkea hyvää – hoidan ja ravitsen sitä parhaani mukaan. Hyväksyn, että se muuttuu jatkuvasti ja pyrin katsomaan sitä silti rakasten ja kunnioittaen. Aina se ei ole helppoa – se vaatii rohkeutta, läsnäoloa ja vahvaa kehotietoisuutta. 

Kun hyväksymme itsemme ja tunnemme riittävämme, saamme voimaa ja itsevarmuutta – mielikin tyyntyy, kun emme jatkuvasti tavoittele jotakin muuta kuin mitä olemme . Onnellisuus ja elämäilo lisääntyvät, kun emme elä puutteesta, vaan runsaudesta, rakkaudesta ja hyväksynnästä käsin.

Seuraavan kerran kun näet peilikuvasi, sano sille jotakin ihanaa. Kun seuraavan kerran levität öjlyä vartalollesi, helli kehoasi kosketuksellasi. Sinun kehosi on uniikki, hiukea kokonaisuus, jollaisia on luotu vain yksi. Olet siis uniikkiteos, jonka arvo on mittaamaton. Kuinka haluat kohdella jotakin mittaamattoman arvokasta?

Olet ihana – juuri sellaisena kuin olet!

Iloa ja hyvää oloa,
Karita

Kommentit (4)

 1. Petra

  Ihana, tärkeä juttu blogissa 13.3. Tuohon täytyy itsekkin opetella ☺

  • karitatykka

   Kiitos Petra.

   Kiitos, että luet ja että saan kirjoittaa blogia myös juuri sinulle.
   Elämä on ihmeellinen matka, joka ei ole koskaan valmis. Opettelua sen jokaisessa käänteessä. : )

   <3 Karita

 2. LauraKatarooma

  Tässä on opettelua. Miten se onkin niin vaikeaa? Eteenpäin pienin askelin.

  • karitatykka

   Sano muuta… Hiljalleen – ehkä hitaasti, mutta varmasti.

   Ihana olet!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *