Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 12.9.2016

Maanantain positiivinen ajatus 12.9.2016

On maanantai. Rento ja kiireetön vapaa viikonloppu vaihtuu arkeen. Voisivatko positiiviset ajatukset muuttaa päivän paremmaksi?
Maanantai – uuden viikon alku ja uusi mahdollisuus. Tuodakseni inspiraatiota positiiviseen viikkoon, jaan täällä blogissani joka viikko maanantain positiivinen ajatus -postauksen. Sen tarkoituksena on siirtää ajatukset hetkeksi johonkin positiiviseen.
Mielen voima on valtava, ja siksi sillä, mitä ajattelemme ja mihin keskitymme, on suuri merkitys. Toki näitä ajatuksia voi käydä kurkkaamassa milloin vain, mutta tiedät, että viikon jokaisena maanantaina voit viipyä hetken positiivisten ajatusten parissa. Voit myös jakaa hyvää ja vaikkapa lähettää tämän ajatuksen jollekin joka kaipaa sitä juuri nyt.

Positiiviset tervehdykset ovat peräisin itseltäni tai maailmalta, englanniksi tai suomeksi. Joskus eteensi saattaa tupsahtaa myös lyhyt videotervehdys. Aina kuitenkin aidosti, sydämellä ja positiivisella energialla lähetettynä.

maanantain positiivinen ajatus 12.9.2016

In order to love who you are, you can not hate the experiences that shaped you.
– Andrea Dykstra

Saatamme usein tuntea pettymystä, surua ja vihaa kokemiamme asioita ja tapahtumia kohtaan. Negatiivisen ajatusmaailman koukeroihin on helppo jäädä jumiin ja syyttää mennyttä ja tapahtumia kaikesta mitä ympärillä on juuri nyt. Olen tässä tilanteessa koska… Syytämme meenneisyyttä tilanteesta, jossa olemme juuri nyt.
Entä jos asiat eivät tapahdukkaa sinulle, vaan sinua varten? Jos juuri niiden ansiosta oletkin vahvempi ja viisaampi ihminen  – osaat arvostaa tätä hetkeä ja elämää entistä enemmän? Jotta voimme todella rakastaa ja hyväksyä itsemme sellaisina kuin olemme ja toimia rakkaudesta käsin, on omaa asennoitumista ja ajatusmaailmaa hyvä tarkkailla.
Negatiivinen tunne on voimakas ja siitä käsin asioihin suhtautuminen saattaa katkeroittaa meidät elämää kohtaan. Katkeruudesta, syyttelystä tai muista negatiivisista tunteista käsin emme tee valintoja, jotka vievät meitä eteenpäin elämässämme. Menneisyyttä et voi muuttaa, tulevaisuutta et voi päättää – vain tähän hetkeen voit vaikuttaa. Meillä kaikilla on valta ja vastuu vastuus ajatuksistamme ja tästä hetkestä. Millaisen siitä teet ja millaisen elämästäsi luot? 
Voisitko löytää voimaa tapahtuneista? Elämänkäänteistä, joiden ansiosta olet juuri se ihana sinä, joka lukee tätä tekstiä, ajattelee ja tuntee…
Menneisyyden vihaaminen antaa lisää voimaa negaatiolle ja ikäville asioille. Sinä päätät, hyväksytkö menneisyytesi ja otatko vastuun tästä hetkestä ja tulevaisuudestasi. Tehdään tästä hetkestä ihana – nähdään sen ainutkertaisuus ja voima.


Rakkautta, hyväksyntää ja lempeyttä,

Karita

Kommentit (4)

 1. Jani-75

  Karita kahvikuppi piristää aina:)

  • karitatykka

   Niin tekee! Varsinkin aamulla, hyvälaatuinen kahvi, rauhassa ja kauniista kupista nautittuna. : )

   Iloa,
   Karita

 2. Mia

  Hyvä kirjoitus! Pidän ajatusten voimasta, siitä kuinka tehokkaita ja taas toisaalta lannistavia ajatukset voivatkin olla. Mieli on siitä jännä, ettei se tiedä,vaikka vähän juksaisikin ajatuksen tasolla- kuvittele vaikka, että sinulla on jokin asia/esine, jota olet pitkään halunnut. Voit huijata mieltäsi, sillä ei mieli pysty tulkitsemaan onko tuo ajatus totta vai ei. Onko tästä sitten suurempaa hyötyä, osa ajattelee että ei, mutta itse uskon siihen positiiviseen lataukseen, joka aiheutuu ajatuksen voimasta. Se kannattelee erinomaisesti motivaatiota jonkin toivotun suhteen.

  • karitatykka

   Kaunis kiitos Mia.

   Olen kanssasi täsmäleen samaa mieltä. Iloa ja valoa!

   – Karita <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *