Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Maanantain positiivinen ajatus 10.4.2017

Maanantain-positiivinen-ajatus-10.4.2017

Mitä onnellinen elämä sinulle merkitsee? Maanantain positiivinen ajatus 10.4.2017 -postauksessa puhutaan onnellisuudesta ja siitä, missä sen juuret ovat. Onko se esimerkiksi elämää unelma-ammatissa, ystävät ympärillä, hyvä terveys, kauneutta tai eloa parisuhteessa, jossa sinua arvostetaan ja jossa sinut hyväksytään. Se on varmasti kaikkea näitä ja paljon muutakin, mutta onnellisen elämän syvin ydin on tulla rakastetuksi. Ilman rakkautta ei muillakaan asioilla ole merkitystä.

Rakkautta on menenlaista ja tärkein niistä on rakkaus itseään kohtaan. Sillä vaikka kuinka saisit ja antaisit rakkautta muille, ei se riitä ilman rakkautta itseään kohtaan. Tyhjästä on paha nyhjästä… ja vasta kun opimme rakastamaan itseämme ja hyväksymme itsemme, voimme antaa myös muille.

 

 

”The greatest happiness of life is the conviction that we are loved; loved for ourselves, or rather, loved in spite of ourselves.”

— Victor Hugo

 
 Rakkaus ei tule egosta tai toimi sieltä käsin – oikea rakkaus rakastaa kaikesta huolimatta ja ottaa meidät kokonaisina. Itsemyötätuonto ja rakkaus itseään kohtaan voi välillä tuntua hankalalta, etenkin kun syytämme itseämme jostakin tapahtuneesta, koemme epäonnistumista tai kun tunnemme riittömättömyyden tunnetta. Itsekin äitinä tunnistan kuinka me äidit usein tunnemme riittämättömyyttä ja saatamme syyttää itseämme usein jostakin tapahtuneesta.
Rakkaus itseään kohtaan ei tarkoita itsensä ihailua peilistä ja omanarvon nostamista muiden yläpuolelle. Enemmänkin se tarkoittaa sitä, että rakastaa itseään kaikkien puoliensa kera tai niistäkin huolimatta. Ei aseta itseään muiden yläpuolelle, muttei myöskään alapuolelle. Olemme kaikki samanarvoisia – riippumatta iästä, sukupuolesta, titteleistä tai meriiteistä.
 
Itsensä rakastaminen ei aina ole helppoa ja sitä on hyvä harjoittaa. Harjoittelen sitä itsekin – edelleen… Kun löytää rakkauden sisältänsä, on helpompaa anatutua elämällä ja rakkaudelle. On myös helpompaa olla tuntematta kateutta tai puutetta, ei tarvitse enää, kun voi elää sydämestä käsin.
 
Rakkauden voima on valtava ja vahvistuu sitä enemmän mitä enemmän sitä jaamme. Tunne, koe, näe ja aisti rakkaus ympärilläsi ja etenkin sisälläsi. Olet kaiken rakkauden arvoinen – niin, me kaikki olemme.
Ihanaa viikkoa ja rakkautta!
Karita

Kommentit (4)

 1. Maarit

  Heissan,
  Eräs fiksu tapaamani henkilö sanoi, että jos haluaa itseään halattavan, tee sinä se itse toiselle.
  ❤️

  • karitatykka

   Maarit, <3

   Iloa ja ihanaa oloa!
   Karita

 2. Martina/ Slow is beautiful

  Minä olen tarpeeksi <3

  • karitatykka

   Niin olet Martina.

   <3 Iloa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *