Maailman terveellisin suihkuhetki!

Kaupallinen yhteistyö: Amandan Healthcare Oy

Maailman terveellisin suihkuhetki poistaa stressiä, kipuja ja auttaa jopa painonhallinnassa

maailman terveellisin suihkuhetki Karita Tykkä

 

 

Ystäväni Suvi Tiilikainen on osakkaana kotimaisessa yrityksessä, joka tarjoaa laitteen, jolla maailman terveellisin suihkuhetki on mahdollinen. Sain käyttööni Amandan kylmäsumusuihkun, joka tuo kylmähoidon omaan kylpyhuoneeseeni, helposti ja koko perheen saataville. Itse rakastan merta ja uin siellä kesät talvet, mutta kaikkia ei jäinen meri, hyytävä tuuli ja avanto kutsu lainkaan tai siellä tulee käytyä liian harvoin. Esimerkiksi miestäni ei jäiseen tai edes viileään mereen saisi millään, mutta koska hän on läpikäynyt useamman leikkauksen, kokee stressiä työelämässä ja urheilee aktiivisesti, nauttii hän kylmä hyödyistä ja kylmäsumusuihkun tuomasta tunteesta. Amandan-suihkussa hän käy melkeinpä päivittäin – silloin tällöin suihkussa piipahtaa myös 8-vuotias poikammekin. : )

 

 

maailman terveellisin suihkuhetki Karita Tykkä

 

 

Kylmähoito on yksi maailman tehokkaimpia lääkkeettömiä keinoja lievittää kipua ja vähentää liiallista stressiä, nopeuttaa liikunnasta palautumista, parantaa unenlaatua, tehostaa vastustuskykyä ja aktivoida parasympaattista hermostoa, rauhoittaen ylikierroksilla käyvää kehoa. Itselläni kylmä hoitaa kyllä myös päätä – kylmän jälkeen mieli on aina parempi ja myönteisempi. Säännöllisellä kylmäaltistuksella voidaan myös lisätä ruskean rasvan määrää elimistössä ja sitä kautta saada apua tarvittaessa myös painonhallintaan. Kylmän hyödyistä on runsaasti tieteellistä näyttöä ja kotisuihkun ansiosta hyödyistä on mahdollista nauttia omassa kylpyhuoneessa. Muotoilija Harri Koskisen suunnittelemana syntyi laite, joka ei tarvitse sähköä, vaan vaatii toimiakseen ainoastaan sitä mitä avantokin – kylmää vettä ja hieman hiukan rohkeutta.

 

 

maailman terveellisin suihkuhetki

 

 

 

Maailman terveellisin suihkuhetki – kyllä kiitos, mutten ole kovin kätevä käsistäni…

 

Ei hättä, asennus oli helppoa ja hoitui ilman työkaluja. Meidän kylpyhuoneen suihkujen vuoksi tarvittiin hankkia seinäteline, mutta sitä ei tavallisiin suihkuihin tarvita, vaan Amandan-suihkun voi asentaa suoraan suihkun runkoon. Käyttö on sitten asennustakin helpompaa – lämpötila kylmälle, suihku päälle ja sumupilven sekaan. Sumujäähdytys on nopea, tehokas ja miellyttävä tapa jäähdyttää kehoa. Nyt melkeinpä kuulen kuinka joku miettii eikö olisi sama asia vain laittaa tavallinen suihku kylmälle? Kokemuksesta voin sanoa ettei kylmäsumusuihku ole lainkaan samanlainen tunne kuin jos menet tavalliseen jääkylmään suihkuun – kokemus on huomattavasti miellyttävämpi.

 

 

Tuhottomasti ei tämä harrastus kotona aikaakaan vie, eikä vaadi tiettyä aikaakaan – kahden minuutin altistus sinulle sopivaan aikaan raikkaassa, viileässä sumupilvessä riittää. Voit nauttia helposti myös kylmä-kuuma -hoidosta ottamalla saunahetkiin mukaan myös kylmähoidon. Kylmäsumusuihkun voi hyvin ottaa myös normaalin suihkuhetken päätteeksi. Aivan niin kuin avannostakin, tulee kylmäsumusuihkuhetkestäkin helposti ihana ja koukuttava tapa, joka on useimmille huomattavasti helpompi toteuttaa kuin mereen pulahtaminen.

 

maailman terveellisin suihkuhetki Karita Tykkä

maailman terveellisin suihkuhetki Karita Tykkä

 

 

 

Maailman terveellisin suihkuhetki – mihin suihkun teho perustuu?

Ihoa jäähtyessä, sympaattinen hermosto aktivoituu ja kehossa vapautuu noradrenaliini-nimistä hormonia. Samalla kehon lämmönhukka vähenee ja lämmöntuotto lisääntyy, sillä keho haluaa pitää sisäelimet ja aivot lämpiminä. Tutkimukset osoittavat, että kylmä vähentää vammojen aiheuttamaa turvotusta, poistaa kipuja ja lisää nivelten liikkuvuutta. Kylmähoito helpottas myös reumakipuja – Reumaliitto onkin antanut suosituksensa Amandanille. Lisää useista tutkimuksista voit lukea täältä. Itse käytän kylmää kehoni hoitamiseen, mutta myös kohentamaan mielialaa, rauhoittamaan ja lisäämään energisyyttä. Kylmä onkin hassu juttu – aamulla se energisoi ja illalla autaa syviin ja hyviin uniin. : ) Kipulääkkeitä en käytä, joten kylmä hoitaa minua myös lihaksiston ja kehon kipuilussa.

 

 

Kylmähoito karaistaa ja vahvistaa elimistöä. Kylmän jälkeen olo on ihana – raikas, elinvoimainen ja jollain tapaa tasapainoinen. Meressä ja avannossa uinti tuo mukaan vielä maadoittavan vaikutuksen… Myös iho tykkää kylmähoidosta, pintaverenkierto kiihtyy ja iho pysyy kimmoisampana – parhaiden vaikutusten saavuttamiseksi kylmäaltistuksen täytyy kuitenkin olla säännöllistä. Mitä useammin, sen paremmat hyödyt – tosin rajansa kaikessa… tässäkin. Luonnolliset kylmähoitohetket ovat minulle henkisesti ja fyysisesti tärkeitä, mutta monille niiden sovittaminen nykyajan päivittäiseen rytmiin saattaa olla hankalaa. Toisaalta se on myös erilaista kuin kylmäsumuhoito, johon ihastuvat myös ne, joiden mielestä avantouinti on hullujen hommaa.

 

 

maailman terveellisin suihkuhetki Karita Tykkä

 

 

Oletko sinä koskaan kokeillut kylmähoitoa tai Amandan-kylmäsuihkua? Jos olet, niin mitä huomasit tai millaisia muutoksia olet huomannut kehossasi? Tuoke kylmä sinulle hyvää vai tuntuuko ajatuskin kamalalta?

 

 

Itselläni kylmä kuuluu melkeinpä joka päivään ja nautin sen tuomasta hyvänolontunteesta ja terveyshyödyistä.

Jos et ole kokeillut – suosittelen lämpimästi.

Iloa ja ihanaa oloa!

Karita

 

 

 

 

 

kuvat: Emma Ronkainen

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Voimakivet – kuinka käytän niitä

voimakivet Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)
 1. Haluaisin aloittaa avantouinnin, kuinka usein siellä olisi hyvä käydä, jotta saisi hyödyn irti?

  1. Aurinkoa Tanja,

   Riippuu siitä, mitä hyötyjä tavoittelee. Mutta säännöllisyys on tärkeää. Itse käyn päivittäin, mutta se ei sovi kaikille. Olemme yksilöitä, jonka vuoksi omaa kehoa kannattaa kuunnella ja edetä sen mukaan.
   Voit lukea tämän viime vuotisen jutun avantouinnista: https://blogit.terve.fi/rakkaudellakarita/avantouinti-viela-ehtii/

   Sieltä selviää missä ja miten aloitin, hyödyt ja mahdolliset haitat, varusteet, mitä tulisi huomioida jne…

   Ihanaa aurinkoista päivää!
   Karita

 2. Joka lauantaina aamupäivällä avantosaunassa. Niin hyvä olo jälkeenpäin, sekä henkisesti, että fyysisesti Viikolla on aika kiire, joten ei ehdi silloin, mutta ihana viikonlopun aloitus. Amanda suihku kuulostaa mielenkiintoiselta, tavallinen kylmäsuihku ei niinkään (avanto on huomattavasti parempi).

  1. Ihana rutiini!

   Amanda on kyllä kätevä ja ihanampi kuin perus kylmäsuihku. : )
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *